Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Episodul 17 în serialul Oradea - Timișoara

Adrian Micinic

Adrian Micinic
24.02.2012

Oradea și Timișoara se vor confrunta pentru a 2-a oară în ultimele opt zile și pentru a 3-a oară în acest sezon competițional. De la promovarea CSM-ului în primul eșalon baschetbalistic al țării s-au consemnat 16 confruntări directe între cele două echipe.

Totuși, confruntarea de sâmbătă (25.02), se bucură de un statut special. Acest lucru se datorează poziției în clasament pentru ambele echipe. Niciodată cele două nu s-au aflat pe poziții atât de înalte într-un punct atât de avansat al sezonului. Istoria a consemnat clasări foarte bune pentru timișoreni de mai multe ori însă acestea au coincis cu poziționări mai modeste pentru bihoreni. În sezonul precedent situația a fost exact inversă. De această dată ambele echipe au poziții importante în baschetul românesc și în același timp de bucură de aprecieri pentru valorile și jocul etalat.

Bilanțul general al confruntărilor directe oficiale este favorabil alb-violeților cu 11-5. În campionat s-au consemnat 13 dueluri și scorul este în avantajul Leilor din Banat, cu 9-4. Superioritatea Timișoarei este completată de faptul că ultimele trei meciuri directe s-au încheiat cu victoria acestei echipe.

Meciurile desfășurate la Arena Antonio Alexe între aceste protagoniste au fost în număr de șase, în vreme ce una s-a consemnat la Sala LPS. Bihorenii au aici un avantaj minim, 4-3. Ultimele două meciuri de campionat disputate pe malul Crișului Repede s-au încheiat cu victoria CSM-ului, scor 69-66, respectiv 71-65. Între acestea s-a interpus victoria Timișoarei din Cupa României - ediția 2010/11, scor 81-65.

Este al 3-lea duel direct între Cristian Achim și Predrag Badnjarevic. Cel din urmă a câștigat precedentele două, chiar dacă în ultimul joc disputat tehnicianul bihorenilor a pregătit foarte bine jocul din punt de vedere tactic în special pe parte de joc ofensiv.

Meciul dintre cele două echipe consemnează o nouă confruntare a lui Milos Pesic, respectiv Silviu Lupusavei cu echipa la care au evoluat în trecut. În schimb, Dragoș Andrei își va înfrunta fostul antrenor.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!