Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Episodul numărul 15 al serialului Oradea - Pitești

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
07.10.2012

FIȘA MECIULUI

Prima echipă care vizitează Oradea în sezonul competițional 2012/13 este BCM U Pitești. Deținătoarea cupei și a supercupei va încerca să dubleze succesul din luna septembrie, în fața lui CSU Ploiești. Arena Antonio Alexe este un loc în care argeșenii s-au simțit foarte bine de-a lungul timpului.

Antrenorul principal al echipei este Tudor Costescu. Originar din București, el a antrenat la nivel de Divizia A masculin pe BC Târgoviște (sezonul 2008/09) și CSM București (prima jumătate a sezonului 2009/10). E unul dintre antrenorii din noua generație care ne încântă prin echipe inteligente și determinate, înfometate de succes.

Din primăvara anului 2010, adică de la venirea lui Costescu pe banca piteștenilor, meciurile dintre CSM și BCM U Pitești au o semnificație aparte. Este vorba despre duelul dintre tehnicieni.

CSM s-a impus de fiecare dată la Pitești de la venirea lui Cristian Achim pe bancă. Roș-albaștrii au câștigat primul meci, scor 74-69, cu tehnicianul vâlcean în funcție, în toamna anului 2009, moment în care Costescu nu era la Pitești. Însă, în sezoanele 2010/11 și 2011/12, cei doi tehnicieni s-au confruntat direct, iar Oradea a câștigat de fiecare dată la Pitești. Rezultate: 77-74 și 62-59.

În schimb, la Arena Antonio Alexe s-au consemnat trei dueluri Oradea - Pitești. Primul, în primăvara lui 2010, a fost adjudecat de argeșeni, scor 87-81. Poate chiar și până în ziua de azi aceasta este cea mai dureroasă înfrângere a CSM-ului în era Achim. CSM-ul a ratat calificarea în playoff-ul ediției 2009/10 la un singur punct. O victorie împotriva argeșenilor, adversari în lupta pentru playoff, ar fi trimis echipa între primele opt echipe la încheierea sezonului regulat. Pentru a vă face o imagine și mai clară asupra echilibrului existent între cele două echipe: aceasta a fost cea mai mare diferență consemnată în meciurile dintre Oradea și Pitești cu Achim și Costescu pe bancă.

În sezonul 2010/11, la Oradea, CSM-ul s-a impus cu scorul de 68-66, pentru ca în stagiunea precedentă (2011/12), piteștenii să învingă cu scorul de 81-78.

Așadar, scorul general al duelurilor dintre Cristian Achim (42 ani) și Tudor Costescu (38 ani) este de 3-2 în favoarea vâlceanului. Totuși, la Arena Antonio Alexe, bucureșteanul are inițiativa, impunându-se de două ori din totalul de trei confruntări.

La general, BCM U Pitești are un avantaj. Argeșenii au câștigat 9 din cele 14 confruntări directe de la promovarea CSM-ului în primul eșalon. În cele șapte meciuri disputate pe malul Crișului Repede între aceste echipe s-au consemnat cinci succese argeșene și doar două bihorene! De notat că aceste formații, în cadru oficial, s-au întâlnit doar în sezonul regulat.

Sursă: www.csm-oradea.ro 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!