Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Erick Neal a fost protagonistul unui scandal în Polonia

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
09.07.2022

Erick Neal a fost protagonistul unui scandal în Polonia

După transferul lui Tudor Gheorghe, de la FC Argeș Basketball, CSM CSU Oradea a bifat și prima achiziție a unui jucător străin. Bihorenii l-au semnat pe Erick Neal, care vine din ABA League, unde a evoluat pentru Studentski Centar Podgorica.

Americanul și-a început sezonul în Polonia, la PGE Spojnia Stargard, dar a plecat de acolo în urma unui scandal al cărui protagonist a fost chiar el. Acesta a avut loc în meciul cu MKS Dabrowa Gornicza, încheiat cu scorul de 101-87.

Pe finalul disputei, antrenorul lui Spojnia Stargard, Marek Lukomski, s-a enervat pe Erick Neal fiindcă acesta a refuzat să mai intre pe parchet. La schimb, clubul i-a reziliat contractul și i-a cerut compensații pentru pătarea imaginii.

„Jucătorul a refuzat să intre pe teren fără să ne ofere un motiv anume. După meci, nu a fost capabil să ne spună de ce a făcut asta. Din câte știu, esența contractului este aceea că jucătorul trebuie să reprezinte echipa în timpul meciului. Aici am avut parte de un refuz, deci nu am avut altă opțiune. El nu a avut prea multe de spus în timpul meciului sau la final. Nu a arătat vreun regret. Mai târziu, el a venit cu un argument pe care mi-e greu să îl reproduc.

Nu o să neg că am mai avut probleme minore cu Erick, dar le-am tratat mai blând de câteva ori. Am avut câteva conversații motivaționale. Uneori s-au spus cuvinte mai dure, dar nu sunt genul de om care să dea afară un jucător așa de ușor. Cel mai bun exemplu este Jacobi Boykins, căruia i-am dat o șansă. Nu a mers și în final ne-am despărțit. Acum situația este similară. Asemenea comportament este de neacceptat nu doar către club și sponsori, ci și către fani”, a declarat Pawel Ksiadz, președintele lui Spojnia Stargard, după incident.

Spojnia a cerut o compensație de 7.500 de euro de la Erick Neal. Informația a fost preluată de 247newsagency.com de la publicația Sport.

*foto: abaliga.com

2 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea unguru1432 :

    muhahahahaha...
    asta din etapa a doua nu mai joaca... nu stiu ce s-a intamplat cu scoutingul la CSM. Se pare ca a ajuns la Pitesti >>> muhahahahaha

    cu 1 an în urmă (09.07.2022)
    • Csm.O:

      Jacobi
      Boykyns a semnat cu Pitești?

      cu 1 an în urmă (09.07.2022)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!