Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Erick Neal rămâne încă un sezon la CSM Oradea

Erick Neal rămâne încă un sezon la CSM Oradea

CSM CSU Oradea a anunțat în cursul acestei dimineți prelungirea contractului lui Erick Neal, fundașul bihorenilor din stagiunea 2022-2023. Jucătorul american este primul străin anunțat de vicecampioana României.

Neal a absolvit Texas-Arlington și, în 2018, și-a început cariera profesionistă, semnând în Turcia, la Yeni Mamak Spor Klubu. Următoarele două sezoane le-a petrecut tot în Semilună, dar la Belediye.

Apoi, în 2021, Neal s-a transferat în Polonia, la Spojnia Stargard însă, la jumătatea stagiunii, a plecat în Muntenegru, la Studentski Centar Podgorica.

În 2022, jucătorul de 1.78 metri a semnat cu CSM CSU Oradea, având parte de un sezon foarte bun în România. Neal a adunat 13.4 puncte, 6.4 pase decisive, 3.0 recuperări și 1.5 intercepții pentru Leii-Roșii.

Așadar, baschetbalistul în vârstă de 28 de ani va rămâne în lotul condus de Cristian Achim încă un sezon. Până în acest moment, orădenii i-au mai anunțat pe Kris Richard, Bobe Nicolescu, Enzo Vescan, Luca Năstruț, Cătălin Baciu și Tudor Gheorghe.

În toamna acestui an, CSM Oradea va juca în preliminariile Basketball Champions League, încercând să obțină calificarea în grupele principale ale competiției.

*foto: fiba.basketball

12 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea The Optimiser :

    Bun
    Da, știu, în finală din păcate a fost copleșit de miză și nu s-a ridicat la nivelul așteptărilor în ultimele 4 meciuri, dar tot e unul din cei mai buni PG trecuți prin curtea noastră(părere personală) și și-a pus amprenta asupra jocului pe parcursul sezonului trecut. Și a devenit instant iubit de majoritatea orădenilor, sperăm ca sezonul acesta să performeze și mai bine, dacă se poate...

    cu 10 luni în urmă (30.06.2023) Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca ahile89 - :

    Lapuste
    Enter the chat :)). E un jucator bun fara doar si poate, cand e in mana poate da peste 20 pcte intr-un meci, dar pentru a performa e nevoie si de alte chestii la echipa. Daca este anihilat cam greu mai functioneaza Oradea.

    cu 10 luni în urmă (30.06.2023)
    • CSM CSU Oradea VMM:

      ..
      Ai dreptate. A fost concentrat prea mult jocul din finala pe el, iar din meciul 3 Silvasan a stiut sa il anihileze prin aparare agresiva prin rotatie pana l-au terminat (fizic si psihic). Sa speram ca invata Achim din asta si schimba tactica :)
      Eu unul sunt bucuros ca ramane, intrucat este unul din cei mai buni PG ce i-a avut Oradea. Dupa cum mentiona si Optimiser.

      cu 10 luni în urmă (30.06.2023)
    • pipzn:

      O
      fi vacanta si relaxare dar eu as evita orice tusa malitioasa legata de astfel de situatii. Nu de alta dar contributia lui Neal a fost esentiala de-alungul intregului sezon si din pacate stim si noi (ma refer la "U") ce inseamna sa tragi de un jucator mai mult decat trebuie (Ma refer la Patrick Richard) si spre final de sezon sa nu mai dea randamentul asteptat. Daca in campionat, de bine de rau ceilalti au suplinit (prin prisma rezultatelor ca altfel si acum imi creste tensiunea cand ma gandesc la mingile pierdute aiurea de toti oamenii mici de la noi), in Eurocup s-a vazut si asta foarte bine.
      Din pacate pentru Oradea, cei care ar fi trebuit sa suplineasca au jucat la randul lor slab (Richard, Carter)

      cu 10 luni în urmă (30.06.2023)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ovidiu89:

      fara sa ii iau din laude
      Dar Achim a folosit ce a putut si cum a putut mai bine. A stors ce a putut de pe jucatorii existenti. Sigur unele deciziii neintelese. Daca raman Tarolis si Ogden alaturi de Neal si Cristi de restul cred ca va puteti scapa fara probleme. Daca tot nu sunt bani, poate aduceti jucatori de acelasi calibru dar care sa dea mai mult. Bostic, Carter, Markovic si Holt par plafonati/depasiti. Neal isi va lua mult hate pentru declaratia data dupa meciul 2.

      cu 10 luni în urmă (30.06.2023)
    • CSM CSU Oradea TheOptimiser:

      @ovidiu89 și @pipzn
      Asta ar fi calea sănătoasă, cu Neal, Ogden și Tarolis să rămână și restul străinilor înlocuiți dacă se poate cu ceva mai bun...
      Din păcate la câte zvonuri se aude de Tarolis că e curtat de alte echipe nu îmi fac speranțe ca el să rămână, dar sper că măcar Ogden să mai rămână încă un an la noi ...
      Mai rău mă tem să nu semneze vreo prelungire cu unul din ceilalți 4 străini(Holt, Markovic, Carter și Bostic), mai ales cu primii doi, care aparent erau foarte apreciați de Achim...

      cu 10 luni în urmă (30.06.2023)
    Raspunde
  • pipzn :

    Neal
    E unul dintre jucatorii, alaturi de Ogden si Tarolis pe care eu (si probabil toti care citim pe aici si am mai vazut meciuri ale echipei din Oradea) am spus ca ar trebui sa ramana ca nucleu pentru o viitoare echipa.

    Ramane de vazut daca il vor mai putea tine pe Ogden si Tarolis, amandoi jucatori de certa valoare si mai ales constanti.

    cu 10 luni în urmă (30.06.2023) Raspunde
  • varu silvois :

    presupuneri
    Daca va aduceti aminte, acum 2 saptamani se discuta, nici macar pe surse, ca poate ajunge Neal la UBT si apoi replici de genul ar fi bun sau nu. Ei, daca a semnat pentru Oradea, sper si am aproape certitudinea, ca in sfarsit la U va ajunge un PG valoros, macar de calibrul Brown. Doamne ajuta.

    cu 10 luni în urmă (30.06.2023) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Raul :

    Super
    Speram sa ramana la Oradea pentru ca era clar ca este nevoie de el. Cum Tarolis e 99% plecat sper sa ramana si Ogden. In alta ordine de idei are cineva alte informatii legate de Baciu? Pentru ca se pare ca Oradea a sters postarile legate de noul contract a lui Baciu.

    cu 10 luni în urmă (30.06.2023)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ovidiu89:

      Cine știe?
      O fi rupt contractul și merge in NBA:))

      cu 10 luni în urmă (30.06.2023)
    • CSM CSU Oradea TheOptimiser:

      @Raul
      Pe pagina de Facebook da, însă pe site-ul CSM-ului încă e acolo știrea. Să fie din cauza faptului că au fost doar comentarii negative legate de prelungirea lui și a supărat pe cineva? =)) Că altfel nu îmi explic rostul ștergerii postării de pe Facebook.
      P.S. Și eu am avut un comentariu ușor ironic la acea postare, acum a dispărut :(

      cu 10 luni în urmă (30.06.2023)
    Raspunde
  • Silvois :

    Neal
    Glumind, as putea spune ca pastrandu-l pe Lapuste, U a si rezolvat disputa cu Oradea pentru suprematie interna! Adevarul este ca Neal a dovedit talent si devotament pentru culorile oradene, chiar daca a clacat pe final. Sunt sigur ca e o miscare foarte buna pastrarea lui si ... nici nu vreau sa ma gandesc ce dorinta de revansa are!

    cu 10 luni în urmă (30.06.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!