Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Ernest Franklin Zeigler a debutat pentru U-BT Cluj-Napoca

David Istrate

David Istrate
11.03.2018

trey ziegler u bt cluj

Sâmbătă, 10 martie, U-BT Cluj-Napoca a primit vizita lui SCM U Craiova într-un meci din etapa a XX-a din cadrul LNBM. Deși venea după două înfrângeri consecutive, campioana en-titre și-a respectat statutul și a învins cu scorul de 88-82.

Echipa condusă de Mihai Silvășan a avut un program foarte încărcat în acest sezon, în care a jucat deja nu mai puțin de 35 de partide. Prin urmare, mai mulți din jucătorii formației clujene au suferit de diferite accidentări pe parcursul primei jumătăți a anului competițional. Astfel, deși U-BT Cluj-Napoca beneficiază deja de aportul a 6 jucători străini, conducerea a decis, în urmă cu o săptămână, să îl legitimeze pe Trey Zeigler. Tehnicianul campioanei a dat lămuriri în legătură cu motivele care au dus la această mutare.

„Întrucât vom avea în continuare un program foarte încărcat, am luat decizia de a aduce un al 7-lea jucător străin. Trey este un baschetbalist polivalent, poate evolua pe mai multe poziții, are un IQ și o educație baschetbalistice bune și sper să ne ajute la îndeplinirea obiectivelor.”, conform site-ului oficial al clubului clujean

Nu a fost nevoie de prea mult timp pentru ca americanul de 1.96 să își facă apariția în echipamentul alb-negru. Miha Lapornik a suferit de o operație de apendicită, care îl va face pe jucătorul sloven să absenteze pentru o perioadă de două săptămâni. Prin urmare, Mihai Silvășan l-a introdus în lotul echipei pe noul venit, cu toate că acesta nu a efectuat decât un antrenament cu restul jucătorilor. Ernest Zeigler a jucat 4 minute în duelul cu SCM U Craiova, timp în care a marcat 2 puncte și a reușit o recuperare ofensivă. La conferința de presă ce a avut loc după terminarea meciului, antrenorul gazdelor a spus și câteva cuvinte despre sportivul de 26 de ani.

„Zeigler a ajuns de două zile în țară și a efectuat un singur antrenament alături de noi. Deocamdată se află încă într-o stare de confuzie cauzată și de diferența de fus orar. Știam că nu ne puteam aștepta la foarte multe de la el în această întâlnire, însă e un jucător inteligent și aștept să îl văd cum se integrează în jocul echipei.”

Ernest Zeigler a debutat în baschetul american, la nivel de colegiu, unde a jucat pentru Central Michigan. După două sezoane, el s-a transferat la Pittsburg și apoi la Texas Christian. În baschetul profesionist, Zeigler a mai evoluat în Cehia, Luxemburg și Anglia. Pentru Worcester Wolves, extrema lui U-BT Cluj-Napoca a avut medii de 12.6 puncte, 2.8 recuperări și 2.1 pase decisive. În acest sezon, sportivul american nu a jucat pentru nicio echipă.

Cel mai probabil, el va evolua din nou pentru U-BT Cluj-Napoca în următorul duel din campionat, care va avea loc sâmbătă, 17 martie, la Galați.

*foto: u-bt.ro

2 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca vass bela :

    mare transfer ...
    Numai desteptul de Cristescu este in stare sa aduca un jucator care pana acum a evoluat in campionate de 2 lei, iar in acest sezon, nu a jucat de loc !!!

    cu 6 ani în urmă (11.03.2018)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Hmm
      Domnu' Vass Bela, cum se face domnule că Cristescu e președinte la U BT și nu sunteți dumneavoastră? Că așa de bine vă pricepeți...

      cu 6 ani în urmă (11.03.2018)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!