Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Etapa a 10-a se încheie cu duelul dintre Dinamo și Pitești

Etapa a 10-a se încheie cu duelul dintre Dinamo și Pitești

Astăzi, 6 decembrie, de la ora 17:15, în direct la Digisport și Look Sport, CS Dinamo București primește vizita lui FC Argeș Basketball. Partida contează pentru etapa a 10-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin.

Atât Dinamo, cât și FC Argeș au fost învinse în runda precedentă. Elevii lui Hristu Șapera au pierdut, surprinzător, împotriva lui CSM Miercurea Ciuc, în timp ce jucătorii lui Tudor Costescu au cedat în fața lui CSO Voluntari.

Gruparea ce evoluează în violet a pierdut și meciul din etapa a 8-a, când s-a deplasat pe terenul vicecampioanei CSM Oradea. Așadar, după șapte victorii consecutive, FC Argeș Basketball a acumulat două înfrângeri. Piteștenii au oportunitatea de a începe o nouă serie a succeselor împotriva lui Dinamo, o formație ce are un bilanț negativ: 4-5.

Trupa din Capitală a început sezonul cu trei înfrângeri împotriva lui CSM Oradea, CSO Voluntari și SCM Timișoara. Apoi, dinamoviștii au mai pierdut doar cu U-BT Cluj-Napoca, reușind în schimb să obțină patru victorii. A venit, însă, eșecul cu CSM Miercurea Ciuc care a mai tăiat din avântul baschetbaliștilor alb-roșii.

Din punct de vedere statistic, alb-violeții stau mai bine la majoritatea capitolelor: puncte (76.7 – 81.1), pase decisive (14.9 – 17.9), intercepții (8.2 – 8.6), capace (2.1 – 3.3), turnovers (15.6 – 14.9), eficiență (81.8 – 94.9), aruncări libere (66.0% - 68.5%), aruncări de două puncte (50.9% - 54.9%) și aruncări de trei puncte (31.0% – 37.4%).

De partea cealaltă, jucătorii lui Dinamo recuperează mai bine (38.4 – 37.6). Principalul merit în acest domeniu îl are Keith Clanton, care are o medie de 11.9 recuperări/meci. Un alt component important din lotul lui Hristu Șapera este Nenad Miljenovic, care adună 17.0 puncte și 5.3 pase decisive.

Clanton îl va avea ca adversar direct pe Nikola Jevtovic (13.9 puncte, 8.9 recuperări), în timp ce Miljenovic se va lupta cu Mladen Jeremic (15.3 puncte, 2.8 recuperări, 2.3 pase decisive).

În cazul unei victorii, CS Dinamo București ar urca în primele opt echipe din LNBM. În schimb, dacă se impune, FC Argeș Basketball o egalează pe U-BT Cluj-Napoca, ajungând pe podium.

*foto: FC Argeș Basketball (Facebook)

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!