Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Etapa a 8-a se încheie cu duelul dintre CSA Steaua București și CSM Ploiești

Etapa a 8-a se încheie cu duelul dintre CSA Steaua București și CSM Ploiești

Luni, 15 noiembrie, CSA Steaua București și CSM Ploiești se întâlnesc în ultimul meci al etapei a 8-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Formația gazdă are trei victorii și tot atâtea înfrângeri, ocupând locul al 12-lea, în timp ce trupa oaspete, cu un succes în plus, se află pe poziția a 8-a.

Cele două adversare nu parcurg o perioadă prea bună, ambele suferind înfrângeri în runda a 6-a și a 7-a. Echipa din Capitală a pierdut contra lui FC Argeș Basketball (65-93) și CSM Focșani (73-83), iar gruparea prahoveană a fost învinsă de SCM Timișoara (72-95) și de BC Athletic Constanța (71-76).

CSA Steaua și CSM Ploiești s-au duelat și în presezon, la Cupa Dinamo, acolo unde elevii lui Mihai Popa s-au impus categoric: 91-73. Prin urmare, aceștia ar putea avea un plus de moral și încredere. De partea cealaltă, jucătorii lui Eugen Ilie ar putea fi mai motivați, dorindu-și să își ia revanșa pentru acea partidă.

În ultima perioadă, ploieștenii au transferat doi jucători. După ce au renunțat la Kwame Vaughn, care a refuzat vaccinarea, conducerea lui CSM s-a orientat rapid și i-a înregimentat pe Mihajlo Sekulovic și pe Jonathan Jordan.

Primul și-a făcut debutul contra grupării din Constanța, reușind 6 puncte, 6 recuperări și un capac în puțin mai mult de 19 minute petrecute pe teren. În schimb, Jordan va evolua pentru prima oară în România în duelul cu Steaua.

Trupa militară nu a efectuat niciun extra transfer. Liderul roș-albaștrilor este KJ Jackson, care are în medie 18.8 puncte, 4.0 pase decisive și 2.0 intercepții. Cealaltă armă principală a steliștilor este pivotul Terrell Carter, cu 12.0 puncte și 8.3 recuperări.

De partea cealaltă, Vaughn era principalul marcator al galben-albaștrilor. Chiar și după plecarea lui, Popa are la dispoziție destule soluții ofensive precum Deion Hammond, Andrej Magdevski, Earl Watson sau Matija Milin.

Din punct de vedere statistic, CSM Ploiești stă mai bine la puncte (77.5 – 79.0), recuperări (33.2 – 37.0), pase decisive (11.8 – 16.3), intercepții (6.7 – 7.7), capace (2.8 – 3.7), eficiență (77.0 – 89.9) și la linia de trei puncte (30.2% - 37.3%).

În schimb, Steaua are procentaje mai bune la linia de libere (70.0% - 68.1%), în interiorul semicercului (51.8% - 50.9%), comite mai puține greșeli (13.7 – 13.9) și recuperează mai bine ofensiv (10.8 – 10.6).

Confruntarea dintre CSA Steaua București și CSM Ploiești are loc luni, 15 noiembrie, la ora 19:45, și poate fi urmărită, în direct, pe Digisport și Look Sport.

*foto: Răzvan Păsărică/Sport Pictures

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!