Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Etapa a treia din Liga Națională începe cu partida dintre CSO Voluntari și U-BT Cluj

Etapa a treia din Liga Națională începe cu partida dintre CSO Voluntari și U-BT Cluj

CSO Voluntari și U-BT Cluj-Napoca vor deschide a treia rundă din Liga Națională de Baschet Masculin, acestea urmând să se întâlnească sâmbătă, 7 octombrie. Confruntarea din fieful alb-albaștrilor pune față în față echipele care au cucerit trofeele puse în joc în competițiile interne în ultimele trei stagiuni.

Ilfovenii au disputat două meciuri în campionat până la această oră, după victoria categorică de acasă cu Laguna Sharks (75-40) fiind nevoiți să joace o repriză suplimentară la Brașov pentru a câștiga. Echipa lui Ainars Bagatskis s-a impus cu 93-88 sub Tâmpa, după o revenire de la -13, la capătul unui duel în care Trevon Allen a contribuit cu 18 puncte, 4 pase decisive, 3 recuperări și 2 intercepții.

CSO Voluntari a avut în acea întâlnire de la Brașov alți cinci jucători în double digits, dintre care doi au fost autohtoni (Lucas Tohătan și Laszlo Polyak). Ilfovenii au stat cu 37% de la distanță, au adunat mai multe recuperări ofensive (13-10) și au pierdut în 19 rânduri posesia.

U-BT Cluj a trecut cu bine peste primele jocuri de acasă în 2023/2024. În prima întâlnire, campionii en-titre au trecut cu 79-56 de Rapid București, diferența fiind conturată în repriza a doua, după care miercuri (04.10) au debutat în noul sezon de EuroCup. Ardelenii au reușit să învingă finalista competiției în ediția precedentă, Turk Telekom Ankara, scorul fiind 80-71.

Alb-negrii au oferit o primă repriză excelentă în fața turcilor și conduceau cu 50-26. Karel Guzman și Bryce Jones au adunat câte 14 puncte în acel meci european, iar în double digits s-au aflat și DJ Seeley (12), respectiv Andrija Stipanovic (10). „Stundeții” au încheiat cu 30% de afară și au reușit 18 recuperări ofensive, în cazul ambelor capitole fiind peste Turk Telekom.

Voluntari și U-BT au cucerit ultimele trofee puse în joc în România din 2020 încoace. Alb-albaștrii au în palmares două Cupe ale României (2021, 2022), iar formația de sub Feleac a devenit campioană de fiecare dată din 2021 până în prezent, în plus trecându-și în cont Cupa României în 2023 și SuperCupele din 2021 și 2022, ambele în fața Voluntariului.

În ceea ce privește duelurile de anul trecut în LNBM, cele două echipe s-au întâlnit doar în Top 10. Clujenii s-au impus cu 74-66 în Sala Sporturilor „Horia Demian”, iar CSO Voluntari și-a luat revanșa acasă și a câștigat cu 89-86. Astfel, în ultimele 10 întâlniri directe din campionat, bilanțul este 6-4 în favoarea echipei lui Mihai Silvășan.

Meciul de la Voluntari va avea loc sâmbătă, 7 octombrie, de la ora 18.00 și va putea fi urmărit pe Metropola TV, respectiv FRB TV.

*foto: Manases Sándor / u-bt.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!