Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

EuroBasket 2013 - Georgia, prima deplasare pentru tricolori

Adrian Micinic

Adrian Micinic
18.08.2012

Echipa națională de baschet masculin a României se pregătește pentru primul joc în deplasare în campania de calificare la EuroBasket 2013. După victoria împotriva Olandei, elevii lui Mladen Ostojic se deplasează la Tbilisi, pentru primul joc împotriva uneia dintre cele trei echipe care au fost prezente la ultima ediție a Campionatului European, desfășurată anul trecut în Lituania.

Tricolorii au avut o prestație solidă la anumite capitole, excelând la finalizare din interiorul semicercului, respectiv la atenția acordată posesiei mingii și la modul în care aceasta a fost păstorită. De asemenea, am putut nota o prestație extrem de bună din partea lui Andrei Mandache și Ionuț Drăgușin, respectiv un joc extrem de matur și axat pe nevoile echipei pentru Vlad Moldoveanu. Contribuții majore au avut și alți jucători, victoria din jocul cu batavii find o consecință comună a muncii în echipă combinată cu lipsa de idei și într-un fel de combativitate din partea adversarului.

În schimb, Georgia se anunță a fi un adversar făcut din alt aluat. Ingredientul principal rămâne școala de baschet ex-sovietică și împreună cu ea o cu totul altă atitudine. Gruzinii vor fi lipsiți de niște nume importante precum Zaza Pachulia (conform ultimelor știri dinspre Tbilisi e posibil ca jucătorul lui Atlanta Hawks să joace cu România) sau Nikoloz Tskitshvili, însă acestea nu ar trebui să creeze mari probleme ex-sovieticilor în duelul cu România.

Igor Kokoskov poate miza pe uriașul Giorgi Shermandini (2.16 metri, pivot), tânărul Tornike Shengelia (2.07, extremă, 21 ani), recent ales în NBA Draft și legitimat deja la Brooklyn Nets, ori pe Viktor Sanikidze (2.03, extremă) și naturalizatul Jacob Pullen (1.83, fundaș).

Va fi interesant de urmărit jocul gruzinilor, o echipă cu talie, dar care dispune și de baschetbaliști atletici. Prin naturalizarea lui Pullen va crește și viteza de joc, făcând din Georgia un adversar periculos probabil pentru oricine în grupa de calificare.

Lotul echipei naționale a Georgiei pentru meciul cu România îi cuprinde pe următorii jucători:

Anatoli Boisa, Giorgi Tsintsadze, Giorgi Shermadini, Manuchar Markoishvili, Levan Patsatsia, Viktor Sanikidze, Akaki Dualishvili, Nika Metreveli, Tornike Shengelia, Besik Lezhava, Richard Matiashvili și Jacob Pullen.

În schimb, tricolorii vor juca în următoarea alcătuire:

- fundași - Andrei Mandache, Mihai Paul, Dragoș Andrei, Dani Popescu, Octavian Popa Calotă
- extreme - Vlad Moldoveanu, Tudor Jucan, Mihai Silvășan, Titus Nicoară
- pivoți - Ionuț Drăgușin, Cătălin Baciu, Laszlo Lazar.

Va fi a doua partidă oficială între Georgia și România. Precedenta datează din 18 mai 2000, atunci când tricolorii s-au impus cu scorul de 71-69. Atunci în echipa României au jucat regretații Toni Alexe și Elemer Tordai, alături de Virgil Stănescu, Cătălin Burlacu, Flavius Lăpuște, Claudiu Fometescu, Răzvan Popa sau retrașii Attila Veres, Cornel Alecu și Ovidiu Scobai. În acel meci Stânescu a bifat 23 puncte. De cealaltă parte au jucat Zaza Pachulia și Nikoloz Tskitishvili, absențele de marcă ale gruzinilor în această campanie.

Partida dintre Georgia și România va avea loc sâmbătă (18.08), fiind transmisă în direct prin intermediul DigiSport 2. Meciul începe la orele 18:00.

În celălalt meci al zilei de sâmbătă (18.08), Olanda primește vizita Bosniei-Herțegovina. Astfel, Letonia va sta.

1 comentariu la aceasta stire:
  • realHQ :

    Live TV aici
    Live aici: http://1tv.ge/live/server/usa ...dar vad ca nu intereseaza pe (mai) nimeni.

    cu 11 ani în urmă (18.08.2012) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!