Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

EuroBasket 2013 - Înfrângere în Olanda, scor 74-80

Adrian Micinic

Adrian Micinic
30.08.2012

Olanda a administrat cea de-a 4-a înfrângere consecutivă echipei naționale a României în campania de calificare la EuroBasket 2013. Meciul de la Almere, desfășurat în cursul serii de joi (30.08), netelevizat, s-a încheiat cu scorul de 80-74.

Mladen Ostojic a trimis în teren următorul cvintet la startul confruntării: Pal, Mandache, Moldoveanu, Silvășan și Drăgușin. În schimb, batavii au început în formula: Jansen, Akerboom, Slagter, Norel și Elson.
Andrei Mandache a înscris un coș de trei puncte în cel de-al doilea minut al partidei pentru a aduce primul avantaj reprezentaticei României. Vlad Moldoveanu înscrie de la mare distanță la jumătatea primului act pentru a păstra echilibrul, scor 8-8. Urmează trei minute de secetă pentru tricolori, însă nici gazdele nu se descurcă cu mult mai bine la finalizare. Olanda are un mic avantaj până la încheierea primei secvențe atunci când scorul era 15-12. 

Batavii marchează primele patru puncte ale secvenței a doua și întreprind un parțial de 13-5 pe parcursul primelor cinci minute din această perioade de joc pentru a se desprinde la nouă puncte pe tabela de marcaj. Calotă și Nicoară instrumentează un parțial de 6-0, perioadă în care batavii au avut probleme atât la construcție cât și la finalizare. Moldoveanu în scrie pentru două puncte la intrarea în ultimul minut al reprizei și scorul se strânge, devenind 29-27. Urmează un timp de odihnă cerut de gazde și înainte ca jocul să se reia Ostojic cere unul la rândul său. Urmează un coș de la mare distanță semnat Mihai Paul, pentru a completa un parțial de 11-1 care a adus România în avantaj pe tabela de marcaj. Repriza se sfârșește însă în avantajul Olandei, care a transformat două aruncări libere pentru a stabili scorul de 31-30, înregistrat la jumătatea confruntării.

Repriza a doua demarează cu două coșuri din acțiune semnate Ionuț Drăgușin. Jocul mai bun al tricolorilor continuă, aceștia reușind să se mențină la conducere pe tabela de marcaj. Ostojic operează o modificar epe pivot, trimițându-l în teren pe Cătălin Baciu, iar Vlad Moldoveanu înscrie din aruncare pentru a duce scorul la 38-33 în favoarea României în minutul 24. După un timp de odihnă cerut de gazde Moldoveanu iese la rampă un un coș de trei puncte ce vine să completeze un parțial de 10-1 care a dus avantajul tricolorilor la opt puncte pe tabela de marcaj. România izbutește să mențină un avantaj semnificativ pe tabela de marcaj, Mihai Paul ducând scorul de 47-38 în minutul 26.
Lucrurile se schimbă radical pe parcursul ultimelor minute din acest interval, Jansen aduce cinci puncte consecutive și alimentează un parțial de 10-0 pentru amfitrioni prin care Olanda revine la conducere, scor 49-46. De Jong și Norel marchează ultimele coșuri ale secvenței, anulând coșul lui Nicoară, iar la intrarea în sfertul decisiv scorul a fost de 52-48.

Problemele continuă pentru tricolori în debutul secvenței descivie. De Jong, Elson, Norel, Jansen și Smeulders găsesc coșul pe rând, cel din urmă mărind diferența la peste zece puncte în minutul 34, atunci când Ostojic a cerut timpul pentru a opri parțialul de 10-3 consemnat până în acel moment al sfertului 4, respectiv de 25-5 dacă ținem cont că România avea la un moment dat nouă puncte în plus pe tabela de marcaj.
După reluare Moldoveanu marchează de la mare distanță și apoi tricolorii aduc șase puncte de la linia de pedeapsă pentru a echilibra scorul la 66-60, cu patru minute înainte de final. Jansen înscrie de la distanță, dar replica vine din partea lui Nicoară care realizează un coș cu fault, transformând aruncarea liberă suplimentară. Silvășan înscrie pentru trei puncte, iar Nicoară marchează de mai multe ori pentru a strânge la 76-74 cu nouă secunde înainte de finalul partidei. Smeulders marchează ultimele patru puncte ale meciului de la linia de pedeapsă pentru a consemna un succes batav la diferență identică cu cea în care s-a impus România pe 15 august în partida de la Sibiu.

Remarcați
Olanda - Smeulders 18 puncte, 14 recuperări, Jansen 17 puncte, 6 pase decisive, Norel 12 puncte, 7 recuperări, De Jong 10 puncte, 5 recuperări
România - Moldoveanu 21 puncte, 4 recuperări, Nicoară 20 puncte, 9 recuperări, Mandache 11 puncte, 5 recuperări.

În urma acestui rezultat, Olanda are două victorii și trei înfrângeri, în vreme ce România rămâne cu un succes repurtat în cinci partide disputate.

5 comentarii la aceasta stire:
  • Maria :

    echipa nationala
    Va fi din rau in mai rau, pentru ca toate echipele aduc jucatori de afara, iar jucatorii romani, vor lustrui bancile de rezerve. Asta, datorita hotararii de a nu mai avea un jucator roman pe teren tot timpul. Proasta hotarare. Si mai mult, nu stiu daca vom mai avea jucatori romani de baschet, pentru ca pentru juniori si mai ales pentru cei care au terminat junioratul nu se vad vremuri bune in viitor. Cu echipele de U 23, este o nebuloasa, nu se stie ce se intampla. Oare cand se vor limpezi lucrurile si la noi? Asteptam dar nu stiu cat.

    cu 11 ani în urmă (31.08.2012) Raspunde
  • powerload :

    TV
    Cu toate ca a fost o infrangere, mi-ar fi placut sa vad meciul la TV. Chiar mi-am planificat acest lucru. Iar atunci cand s-a facut 20:30 si am aflat ca nu se transmite am avut un singur lucru sa spun, pe langa alte injuraturi pe care nu le voi scrie aici. RUSINE. Niste magari uneori, astia de la DigiSport.

    cu 11 ani în urmă (31.08.2012) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Adi Micinic :

    @powerload
    Nu are DigiSport nicio vina: http://www.totalbaschet.ro/articole/13953/EuroBasket-2013-Meciul-Olanda-vs-Rom%C3%A2nia-nu-mai-este-transmis

    cu 11 ani în urmă (31.08.2012) Raspunde
  • powerload :

    @Adi Micinic
    Atunci de ce aparea in programul lor si chiar aici pe totalbaschet ca va fi transmis si pana la urma nu s-a mai dat. Get your facts right si apoi postati nu asa alandala. -_-

    cu 11 ani în urmă (31.08.2012) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Adi Micinic :

    @powerload:
    Pentru ca pur si simplu nu s-a gandit nimeni ca in Olanda baschetul nu prezinta interes pentru televiziuni. Si drept consecinta, probabil, nu s-a interesat nimeni din timp (atunci cand a fost publicat programul) daca olandezii vor produce transmisia meciului sau nu.

    cu 11 ani în urmă (02.09.2012) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!