Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

EuroBasket 2013. Letonia spulberă România, scor 89-53

Adrian Micinic

Adrian Micinic
27.08.2012

Letonia a depășit România, scor 89-53, într-un meci contând pentru campania de calificare la EuroBasket 2013. Meciul a avut loc în cursul serii de luni (27.08), la Riga, fiind transmis în direct pe DigiSport 2.

Mladen Ostojic a început meciul de la Riga în următoarea formulă: Paul, Mandache, Moldoveanu, Silvășan și Drăgușin. De cealaltă parte, Letonia a început cu Strelnieks, Dairis Bertans, Mejeris, Berzins și Selakovs.

România a început mai bine marcând pe primele două posesii pentru a se desprinde la 5-0. Balticii nu se pierd și răspund cu mai multe reușite din spațoiul de trei secunde pentru a se instala la conducere la capătul a trei acțiuni finalizate fără răspuns. Apoi Letonia înscrie primul său coș de trei puncte pentru a se separa la șase puncte pe tabela de marcaj grație unui parțial de 11-0 care l-a forțat pe Ostojic să ceară primul timp de odihnă în minutul 6 al partidei.
La reluare Moldoveanu înscrie de la semidistanță. Replica vine de la Dairis Bertans și Kuksik, avantajul gazdelor mărindu-se la opt puncte pe tabela de marcaj. Moldoveanu comite a doua greșeală personală, ajungând în aceeași situație precum jucătorii gazdelor, Meiers și Selakovs. Miai Silvășan conectează de la mare distanță din serviciul lui Nicoară, dar adversarul găsește soluții pentru a replica., scorul după zece minute de joc fiind de 21-14.

Actul al doilea demarează cu o reușită a tricolorilor de pe pivot semnată Nicoară. Formația gazdă găsește soluții de a puncta, însă Moldoveanu punctează din spatele semicercului pentru a echilibra scorul la 26-21. Jeromanovs marchează de două ori consecutiv pentru a mări avantajul formației gazdă la 10 puncte în minutul 14, moment în care oaspeții au cerut un nou timp de odihnă.
Mandache echilibrează la șapte lungimi cu o nouă reușită de la distanță, însă România nu reușește să evolueze suficient de constant pentru a se apropia mai amenințător. Jeromanovs marchează încă o dată de la mare distanță, iar Selakovs înscrie de pe pivot pentru a duce scorul la 45-29. Repriza se termină cu alte două coșuri din acțiune pentru gazde, fără răspund din partea României. Astfel, pe fondul unui parțial de 10-0, scorul la jumătatea meciului era de 49-29. Așadar, echipa României s-a văzut condusă la o diferență de 20 puncte, identică celei din meciul de vineri (24.08), disputat în compania Bosniei.

Repriza a doua începe cu liberele transformate de către Andrei Mandache. Același jucător irosește două aruncări din acțiune, iar tricolorii mai pierd o posesie fiind incapabili să arunce la coș înaintea expirării timpului de atac. Nici gazdele nu sunt mai inspirate în primele două minute, însă Dairis Bertans sparge gheața pentru Letonia cu o reușită de la mare distanță. Strelnieks mărește ecartul la 23 puncte pe contraatac. Laci Lazar se lovește la spate fiind înlocuit cu Drăgușin. Amfitrionii continuă să pedepsească jocul modest al României pentru a se desprinde la 60-35, în minutul 26.
După un timp de odihnă solciitat de către Ostojic în teren este trimit Dragoș Andrei, jucătorul Timișoarei fiind folosit pentru prima dată în actuala campanie de calificare. Și gazdele apelează la jucători are au fost folosiți mai puțin în partidele precedente în condițiile în care diferența a atins un nou maxim, de 29 lungimi. Drăgușin nu prinde nicio minge și în aceste condiții diferența trece de 30 puncte. Moldoveanu marchează din spatele semicercului pentru a duce scorul la 70-39, cu zece minute înainte de final.

Kuksiks transformă de trei ori din spatele semicercului mărind diferența la 37 puncte pe tabela de marcaj. Drăgușin, jucăor cu care s-a insistat pe aproape întreaga durată a primelor trei sferturi, este descalificat, fiind înlocuit cu Baciu. Din nou Kuksiks punctează de la mare distanță pentru a 5-a sa reușită din spatele semicercului în această seară. Avantajul gazdelor trece de 40 lungimi după o combinație simplă ce a dus scorul la 84-43, cu trei minute înainte de finalul partidei. Mandache punctewză de două ori însă meciul se sfârșește cu victoria categorică a balticilor, scor 89-53.

Rihards Kuksiks a totalizat 19 puncte și 4 recuperări, Edgars Jeromanovs a adăugat 16 puncte, Dairis Bertans a adăugat 13 puncte, iar Janis Strelnieks a terminat cu 12 puncte pentru Letonia.

În replică, Andrei Mandache a avut 14 puncte și 3 pase decisive, Vlad Moldoveană a adăugat 11 puncte, 5 recuperări, iar Titus Nicoară a terminat cu 9 puncte și 8 recuperări pentru România.

Letonia are 2-2 la general și România ajunge la 1-3 după cel de-al treilea eșec succesiv.

5 comentarii la aceasta stire:
  • antitocala :

    bravo
    Esti multumita de tine doamna presedinte? Incompetenta ta trebuie sa mai fie suportata inca 4 ani dupa ce ai sa te reintorci de la minister? Sau o sa pui o paiață in locul tau care sa te pupe unde vrei tu inca ceva ani de intinerire a lotului,de fapt 11 fraieri ce sa ii țină trena fiului.Ai batjocorit ca si alții toti copii si tinerii existenti in baschetul asta si așa de tot........pe care îl joaca fi-tu & co.Banuim mai mulți ca deși noi tot scriem pe tine te doare oricum undeva de baschetul din tara asta si ridici sedii din bani ce trebuia sa ii bagi in sportivi.Halal femeie,halal presedinte,halal baschet!

    cu 11 ani în urmă (27.08.2012) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca ydesh_apu :

    politetea spectatorilor
    am remarcat ca spectatorii erau foarte politicosi. probabil ca erau prea multi pentru o asemenea partida. din start estonienii au jucat cu jucatori foarte tineri, la sfarsit, la ei au intrat in echipa sa joace si juniorii si probabil ca si team-managerul si doctorul;). cand spectacolul majoretelor a devenit mai interesant decat meciul, time-out-ul s-a prelungit in favoarea majoretelor sa-si faca si ele saracele numarul pana la capat. frumoase estoniencele! despre noi: antrenorul straluceste in ceea ce priveste proasta inspiratie: am asteptat meciul asta fara sa comentez la anteriorul ca sa ma conving: formula de joc a antrenorului: in atac 3 jucatori si 2 jaloane! in aparare 5 jaloane! despre scheme de joc ... au existat in sensul ca nu! procentaj cca 20% la 2 puncte! mai bine nu-l televiza!

    cu 11 ani în urmă (27.08.2012) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe malis :

    letonia
    Am jucat impotriva Letoniei si nu aveau cum sa fie estonieni.

    cu 11 ani în urmă (28.08.2012) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca ydesh_apu :

    erata
    corect. prezint scuze pentru eroare. sper ca balticii invocati gresit sa nu se supere caci de gazde nu am vorbit de rau;)

    cu 11 ani în urmă (28.08.2012) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe magyari :

    e logic pe undeva
    Nu stiu, totusi la ce va asteptati ? Ce putea sa faca un antrenor in cateva saptamani, cu un lot national compus din jucatori care i-au fost impusi, fie ca i-a vrut, fie ca nu. Tipic mentalitatea asta balcanica, sarim, atacam. Antrenorul a picat de fraier, era de asteptat sa pice el ..... Daca era numit de prin ianuarie, putea sa-si formeze singur lotul (apropo unde sunt vedetele promise?), atunci da, aveam oarecum dreptul sa comentam. Daca ar avea 1-2 sezoane, atunci iarasi. Dar asa, nu mi se pare corect sa fie facut el vinovat

    cu 11 ani în urmă (28.08.2012) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!