Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

EuroBasket 2013 - Reinar Hallik a încheiat aventura cu naţionala Estoniei

Adrian Micinic

Adrian Micinic
12.09.2012

Estonia a dispus de Islanda, scor 80-58, în ultimul meci din campania de calificare la EuroBasket 2013. Balticii s-au desprins decisiv pe parcursul secvenţei a doua, adjudecată cu scorul de 23-10, în drum spre cel de-al 6-lea succs în cadrul Grupei A.

De notat că Estonia a avut un bilanţ pozitiv într-o grupă cu Muntenegru, Serbia şi Israel. În pofida parcursului solid balticii nu au reuşit să obţină calificarea la turneul final. Însă, ex-sovieticii au fost echipa clasată pe locul 4 (nimeni nu s-a calificat de pe această poziţie) cu cel mai bun bilanţ dintre toate echipele aflate pe această poziţie la încheierea tuturor grupelor din calificările pentru turneul final al Campionatului European.

Siim Sane Vene a avut 23 puncte şi 7 recuperări pentur învingători. Reinar Hallik a avut 7 puncte în contul Estoniei. În replică, Jon Stefansson a terminat cu 13 puncte şi 4 intercepţii, cu 4 mingi pierdute.

Noua achiziţie a lui U Mobitelco Cluj, Hallik a încheiat campania de calificare la turneul final al Campionatului European de baschet masculin - ediţia 2013 cu medii de 6.5 puncte, 1.5 recuperări, 0.5 pase decisive şi 0.9 posesii pierdute în 13.0 minute pe meci. El a avut procentaj de 50% din acţiune, respectiv 75% la linia de pedeapsă.

De notat că în cele zece meciuri jucate Reinar a avut 16 reuşite din spatele semicercului pentru 48%, în vreme ce din interiorul semicercului a bifat dor şapte reuşite pentru 54%. Un aspect ce poate fi intersant cu privire la noua achiziţie a Clujului. Desigur rămâne de văzut în ce mod va fi folosit Hallik de către antrenorul Niksa Bavcevic.

Hallik a reuşit cea mai bună prestaţie în victoria cu Serbia. Atunci a bifat 14 puncte şi 4 recuperări în 23 minute de joc. În cele două meciuri cu plavii a totalizat 25 puncte. De asemenea, el a reuşit 11 puncte în 17 minute împotriva Muntenegrului.

Foto: fibaeurope.com 

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe luta :

    Intrebare?
    Cati jucatori straini de nationala tarii de origine joaca in campionatul romanesc?

    cu 11 ani în urmă (12.09.2012) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!