Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

EuroBasket 2013 - România primește vizita Bosniei-Herțegovina

Adrian Micinic

Adrian Micinic
23.08.2012

Echipa națională de baschet masculin a României primește vizita reprezentativei Bosniei-Herțegovina într-un meci contând pentru Grupa D în campania de calificare la EuroBasket 2013. Meciul va avea loc vineri (24.08), la Sala Transilvania din Sibiu, cu începere de la orele 18:00, fiind transmis în direct pe DigiSport 2.

Ambele protagoniste vin după câte un eșec. Asemănarea continuă, întrucât tricolorii, pregătiți de bosniacul Mladen Ostojic, au pierdut la finele săptămânii precedente în Georgia, iar reprezentativa Bosniei a avut aceeași soartă în propriul fief la întâlnirea cu gruzinii.

Actualmente, România are 1-1 la general în cadrul grupei de calificare D, în vreme ce adversara de vineri are 2-1. De notat că acesta va fi al doilea meci pe teren propriu pentru tricolori, în vreme ce Bosnia se află la cea de-a doua deplasare. Meciul de la Sibiu va duce Bosnia la jumătatea campaniei de calificare, fiind singura echipă din grupă care nu a stat. Îi va veni rândul luni (27.08), când este programată a 5-a rundă de jocuri.

Echipa pregătită de Ostojic a avut parte de aproape o săptămână de pregătire pentru meciul cu Bosnia, în vreme ce ex-iugoslavii au avut meci, unul infernal, în cursul zilei de marți (21.08). În plus, trebuie subliniat faptul că oaspeții de vineri au probleme serioase de efectiv, americanul narutalizat Zack Wright fiind singurul jucător de poziția 1 care a jucat în confruntarea cu Georgia. De altfel, croatul Aleksandar Petrovic, antrenorul principal al Bosniei-Herțegovina, a rulat doar șapte oameni în confruntarea șoc cu Georgia. Chiar și într-un număr redus de oameni, bosniacii au avut forța de a reveni în meciul cu Georgia, unul început catastrofal, văzându-se conduși cu scorul de 9-30 în primul minut al sfetului al doilea. Meciul s-a încheiat la ultima fază de joc, când ex-iugoslavii au pierdut posesia mingii și nu au mai apucat să arunce la coș, pierzând la limită, scor 95-96.

Ținând cont de faptul că a avut mai mult timp de odihnă și de pregătire a jocului următor, precum și prin prisma faptului că Bosnia are probleme de efectiv și a jucat marți în efectiv redus, echipa României pare a se afla într-o situație bună pentru acest meci. Desigur, luând în considerare handicapul din punct de vedere valoric, întrucât Bosnia are mai mulți jucători cu experiență la nivel de Euroligă, formația vizitatoare pornește și acum cu prima șansă. Chit că nu-i va fi ușor să joace încă un meci în șapte oameni.

Până în prezent, în actuala campanie de calificare forța ofensivă a Bosniei este remarcabilă. Teletovic&co aduc aproape o sută de puncte în medie pe meci. Cu aproape 20 mai mult decât România. De notat că ex-iugoslavii au zece reușite din spatele semicercului în medie pe partidă.

Din punct de vedere individual se evidențiază în primul rând Mirza Teletovic (foto), cel mai bun marcator al sezonului regulat în Euroliga masculină - ediția 2011/12. El a semnat de curând un contract cu Brooklyn Nets și este de departe principala atracție individuală a confruntării de vineri. Alături de fostul jucător al lui Caja Laboral Vitoria de urmărit sunt Elmedin Kikanovic (fost adversar al lui U Mobitelco Cluj în FIBA EuroChallenge), Nihad Dedovic (jucător care în ultimii cinci ani a avut contract cu FC Barcelona, dar a jucat mereu la alt club), Nedzad Sinanovic (2.22 metri, pivot în Euroliga masculină la Malaga), respectiv Zack Wright (americanul naturalizat al naționalei bosniace).

Lotul complet al Bosniei-Herțegovina pentru meciul de la Sibiu (dacă nu vor apărea modificări de ultimul moment pe fondul problemelor de efectiv) se prezintă în felul următor:

- fundași - Zack Wright, Nemanja Mitrovic, Armin Avdibegovic, Nihad Dedovic
- extreme - Ante Masic, Adin Vrabac, Nedim Buxza, Mirza Teletovic, Adin Vrabac
- pivoți - Nedzad Sinanovic, Elmedin Kikanovic, Jusuf Nurkic.

În schimb, lotul României este neschimbat și cuprinde următorii jucători:

- fundași - Mihai Paul, Andrei Mandache, Dani Popescu, Octavian Popa Calotă, Dragoș Andrei
- extreme - Vlad Moldoveanu, Tudor Jucan, Mihai Silvășan
- pivoți - Ionuț Drăgușin, Titus Nicoară, Cătălin Baciu, Laszlo Lazar.

Foto: fibaeurope.com 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!