Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

EuroChallenge - Adversari: Adam Brown este al 3-lea străin din lotul lui Kormend

Adrian Micinic

Adrian Micinic
17.09.2012

Adam Brown ar putea fi cel de-al 3-lea jucător străin legitimat de către BC Kormend. Baschetbalistul de 1.93 metri evoluează pe postul de fundaș.

Americanul Brown a jucat la nivel universitar pentru echipa Houston Cougars. În cel de-al 4-lea sezon în NCAA, Adam a avut medii de 12.6 puncte, 4.1 recuperări și 3.0 pase decisive în 27 partide disputate.

După absolvire, Brown a semnat un prim contract profesionist cu Cheshire Jets, în liga profesionistă din Marea Britanie. Aici a bifat 34 prezențe, disputând semifinala campionatului, unde a cedat în fața lui Newcastle.

Brown are 24 de ani, măsoară 1.93 metri, poate fi folosit pe pozițiile 1-2 și este originar din San Antonio. El va petrece două săptămâni în probe, iar dacă va avea un randament satisfăcător va semna un contract de joc cu valabilitate pentru sezonul următor.

Ceilalți doi străini ai lui Kormend sunt tot americani. Este vorba despre Lamar Roberson (2.03 metri, 26 ani, extremă), respectiv Matt Shaw (2.03 metri, 24 ani, extremă/pivot). În sezonul 2012/13 formațiile maghiare sunt obligate să folosească cel puțin doi jucători autohtoni în permanență. Regulamentul după care joacă în întrecerea internă este valabil și pentru participarea în FIBA EuroChallenge.

BC Kormend a scăpat de faliment printr-o minune și a fost acceptată în primul eșalon maghiar pentru sezonul 2012/13 după ce a oferit garanții că-și va achita datoriile față de jucători adunate pe parcursul sezonului precedent. De asemenea, Kormend este înscrisă în FIBA EuroChallenge, urmând să întâlnească pe BC Timișoara în faza preliminară. Din această grupă mai fac parte Szolnok Olaj KK (Ungaria) și EWE Baskets Oldenburg (Germania).

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!