Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

„Eurofantasticele” se luptă pentru un loc în finala Ligii Naționale

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
28.04.2015

CSU Asesoft Ploiești

(1)

LNBM

Playoff/ Semifinale

M1: Miercuri, 29 aprilie, ora 19:45

M2: Joi, 30 aprilie, ora 18:00

Sala Olimpia Ploiești

CS Energia Târgu-Jiu

(4)

0-0   0-0

 

CSU Asesoft Ploiești are o misiune dificilă în drumul către o nouă finală a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Campioana en-titre se va duela pentru un loc în ultimul al campionatului cu Energia Târgu-Jiu, pe durata a maxim cinci partide. După sezonul regulat CSU Asesoft Ploiești a încheiat pe prima poziție în timp ce Energia a prins careul de ași.

Energia Târgu-Jiu revine cu un meci oficial după ce duminică, 26 aprilie, a terminat a treia în Final Four-ul EuroChallenge. Formația condusă de Antonis Constantinides a fost eliminată de gazda Trabzonspor în semifinale iar în lupta pentru bronz a trecut de Fraport Skyliners după ce Giordan Watson a marcat coșul victoriei cu 1.9 secunde rămase de joc. Dincolo, CSU Asesoft Ploiești a avut parte de o pauză de la jocurile oficiale după ce a încheiat seria cu BC Timișoara pe data de 17 aprilie.

CSU Asesoft Ploiești și Energia Târgu-Jiu se întâlnesc din nou playoff pentru al doilea an consecutiv. În stagiunea precedentă, ploieștenii au trecut fără drept de apel, cu 3-0, în sferturile de finală ale campionatului. Atunci, cele două formații se întâlneau după ce Energia Târgu-Jiu cucerise Cupa României tocmai în Sala Olimpia de Ploiești. La capitolul confruntări directe, CSU Asesoft Ploiești stă mult mai bine decât adversară din semifinale. În istoricul meciurilor direct, ploieștenii au 22-3 în fața gorjenilor. În actualul sezon, CSU Asesoft Ploiești a câștigat ambele meciuri cu Energia Târgu-Jiu, 79-76 în tur și 89-81 în retur.

Primele două partide se vor desfășura la Ploiești, CSU Asesoft fiind formația cu avantajul terenului propriu pe întreaga durată a playoff-ului. Prima partidă va avea loc miercuri, 29 aprilie cu începere de la ora 19:45 în timp ce meciul secund se va desfășura joi, 30 aprilie cu începere de la ora 18:00. Primul joc va fi arbitrat de Ciprian Stoica, Laszlo Bukurești și Bogdan Podar, în timp ce meciul secund va fi condus de o brigada de arbitrii formată din Alexandru Olaru, Fabiana Martinescu și Nicolae Dragoș.

CSU Asesoft Ploiești și Energia Târgu-Jiu sunt echipele românești cu cel mai lung parcurs în acest sezon. Campioana în exercițiu a ajuns până în faza Top 32 a EuroCup, acolo unde a reușit victorii în fața Valenciei sau a lui SLUC Nancy. Energia Târgu-Jiu a ajuns în EuroChallenge până în Final Four, unde a terminat pe poziția a 3-a. Astfel, „eurofantasticele” se vor lupta pentru un loc în finala Ligii Naționale de Baschet Masculin.

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSU Asesoft Ploiești ZZZ :

    4/7
    Pentru astfel de dueluri era fain sa se joace mai multe meciuri in playoff... Ar fi fost fain ca semifinalele si finala sa se joace in sistemul 4/7. Chiar si sferturile...

    cu 9 ani în urmă (28.04.2015) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!