Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Europe Cup: CSM Oradea și-a aflat ultimul adversar din faza grupelor

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
02.10.2021

Europe Cup: CSM Oradea și-a aflat ultimul adversar din faza grupelor

În Europe Cup, ieri au avut loc finalele turneelor de calificare în grupe. Șase echipe au trecut mai departe, patru dintre ele fiind echipele triumfătoare, iar două echipe profitând de sistemul Lucky Loser.

FC Porto este a patra adversară a celor de la CSM Oradea în grupele competiției. Lusitanii au reușit să producă surpriza și au eliminat deținătoarea en-titre a trofeului, Ironi Ness Ziona, scor 79-70.

Israelienii au avut un start lansat în partidă și s-au distanțat chiar și la 10 puncte, la scurt timp după startul sfertului secund. Portughezii au reușit totuși să reducă diferența și să egaleze până la pauza mare, când tabela arăta 30-30.

După revenirea de la vestiare, Porto s-a distanțat decisiv și a reușit să se impună cu scorul de 79-70. Max Landis și Jonathan Arledge au fost artizanii revenirii, aceștia adunând în total 36 de puncte și 9 dintre cele 13 triple ale echipei.

Într-un alt meci atractiv al turneului de calificare, Benfica, echipa care a eliminat-o pe CSO Voluntari din competiție, a dispus de Groningen cu scorul de 81-73. Astfel, Aaron Broussard a avut câștig de cauză împotriva lui Marquis Addison.

Olandezii au reușit să lupte de la egal la egal cu adversarii lor pe aproape toată durata partidei, însă finalul de meci le-a aparținut în totalitate celor de la Benfica. Aceștia au reușit un parțial de 17-10 în ultimele minute ale partidei.

Aaron Broussard a avut 12 puncte, 2 pase decisive, o recuperare și 2 intercepții, pe când Marquis Addison a trecut în foaia de statistică 8 puncte, 6 recuperări și 2 pase decisive.

În ciuda înfrângerii, Groningen a obținut accesul în grupe datorită sistemului de Lucky Loser al competiției. Spre deosebire de alte sezoane, în acest an, 2 echipe primesc accesul în grupe pe baza coșaverajului din semifinalele și finala turneului de calificare.

O altă echipă ce a profitat de această regulă este Trefl Sopot. Polonezii au pierdut la două puncte duelul cu Iraklis Salonic, scor 72-74. În ultimul meci al serii, Madi Bayreuth a trecut de Hapoel Haiffa cu scorul de 80-75.

Așadar, ultimele șase echipe calificate în FIBA Europe Cup sunt: Benfica, Porto, Iraklis Salonic, Madi Bayreuth, Groningen și Trefl Sopot.

Grupele Europe Cup vor debuta în data de 12 octombrie. CSM Oradea va disputa primul meci pe teren propriu, în compania celor de la Legia Varșovia, pe 13 octombrie.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!