Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Exclusiv. Aleksandar Todorov a anunțat că se va retrage la finalul acestui sezon

Exclusiv. Aleksandar Todorov a anunțat că se va retrage la finalul acestui sezon

Luni, 19 aprilie, SCM U Craiova i-a pricinuit lui U-BT Cluj-Napoca prima înfrângere din această stagiune a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Formația olteană a controlat partida începând cu sfertul al doilea și s-a impus la o diferență de cinci puncte: 82-77.

La finalul meciului, Aco Todorov, tehnicianul alb-albaștrilor, ne-a oferit un interviu în care a vorbit despre victoria echipei sale și a anunțat, în exclusivitate, că se va retrage din funcția de antrenor la finalul sezonului actual.

În partida de astăzi am vrut să ne demonstrăm nouă înșine că putem să ne luptăm cu cele mai bune echipe din campionat. Știam că după ce am terminat meciul de ieri la 10:15 nu vom fi în cea mai bună poziție. Mai ales după ce staff-ul medical m-a anunțat că nu mă voi putea baza pe Goran Filipovic, titularul nostru la poziția de fundaș și principalul nostru marcator. A trebuit să ne regrupăm într-o perioadă foarte scurtă și să intrăm pe teren cu gândul de a lupta. E o victorie bună, dar care nu valorează așa de mult, fiindcă doar compensează înfrângerea pe care am suferit-o în fața lui Focșani. Astăzi pot să spun cu certitudine că ne-am calificat în playoff, acesta fiind principalul obiectiv stagional, însă acum suntem foarte aproape de Top 6. Vom fi foarte supărați dacă nu ne calificăm. Nu sunt atât de bun la calcule, dar matematica îmi spune că avem nevoie fie de o victorie cu Dinamo, fie de o victorie cu Timișoara pentru a ajunge în primele șase formații.

Todorov a vorbit despre diferențele dintre jocul de ieri (18.04) cu Steaua și duelul de astăzi cu U-BT. De asemenea, antrenorul macedonian a ținut să își felicite jucătorii nu doar pentru prestațiile de la acest turneu, ci pentru evoluția avută de-a lungul colaborării cu SCM U Craiova.

Ieri am intrat în meci foarte agitați, fiindcă știam că am fi putut rata calificarea în playoff. Astăzi cheia a fost să înțelegem că dacă alergăm fără oprire avem o șansă la victorie. Asta fiindcă echipa din Cluj este foarte bună pe partea de tranziție. De asemenea, presiunea nu a fost așa de mare ca ieri, am jucat mult mai relaxați, iar acest lucru se vede și în diferența procentajelor de la distanță. Pentru mine e ultimul sezon ca antrenor și, indiferent de cum se va încheia, mi-a făcut plăcere să lucrez cu acest grup de jucători, merită felicitări.

În încheiere, Aleksandar Todorov a subliniat importanța acestui succes din punct de vedere psihic și și-a dezvăluit mentalitatea pe care a adoptat-o în ultimul sezon al carierei.

Tu, ca antrenor, pentru o pregătire psihologică bună trebuie să reușești să le transmiți jucătorilor încrederea în forțele proprii. De obicei, când echipe mai mici evoluează împotriva unor formații mai puternice, arată prea mult respect. Acest respect duce la victorii ușoare pentru favorite. Am vorbit astăzi, am avut o întâlnire de grup și câteva întâlniri individuale și, practic, am subliniat următoarea idee: Mergeți, luptați și bucurați-vă de baschet. E clar că ieri nu ne-am simțit bine pe teren. Întotdeauna e vizibil când joci cu bucurie. Pentru noi, munca pe care o facem e o plăcere. Mereu când lucrezi, trebuie să te bucuri de ceea ce faci. Când munca devine o plăcere, e ușor să faci orice meserie, nu mă refer doar la baschet. Repet, e ultimul meu sezon și îmi doresc să mă bucur de el fiindcă ne aflăm într-o perioadă dificilă, din cauza pandemiei și a restricțiilor.

Aco Todorov a renunțat și la naționala Macedoniei de Nord, acolo unde va fi înlocuit de Dragan Bajic. Tehnicianul în vârstă de 47 de ani o antrenează pe SCM U Craiova de la începutul stagiunii 2018-2019, reușind să ajungă o dată în semifinalele campionatului și o dată în semifinalele Cupei României.

De-a lungul carierei, Todorov le-a mai pregătit pe Alumina, MZT Skopje, Kumanovo, Vardar, FON Univerzitet, Toa Sum Jas, Cukurova University, Rilski Sportist, Balkan Botevgrad, Dinamo București și KB Peja. Acesta are în palmares un titlu al Macedoniei, două Cupe și un titlu în Liga Balcanică.

*foto: Roby Boroș/CSM Oradea

1 comentariu la aceasta stire:
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    Todorov
    Poate sa ramana,sa plece managerul prestidigitator,ca de 10 ani nu face nimic altceva decat sa capuseze clubul!

    cu 2 ani în urmă (20.04.2021) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!