Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

EXCLUSIV. Burlacu şi Szijarto ar putea juca cu Timişoara

totalbaschet.ro, Foto: Andor Marton

totalbaschet.ro, Foto: Andor Marton
15.12.2011

Cătălin Burlacu şi Levente Szijarto, componenţi ai echipei CSU Asesoft Ploieşti, au fost suspendaţi pentru două etape fiecare.

Conform Regulamentului de Disciplină, punctul 17.3, subpunctul D, în care au fost integrate acţiunile lui Burlacu şi Szijarto, cei doi erau pasibili de o disciplinare între 2 şi 5 etape cu amendă de 150 euro. Amândoi au încasat sancţiunea minimă:

Actele de violenta verbala sau fizica si cele de incitare la adresa spectatorilor comise de persoanele specificate la pct. a de mai sus in timpul sau in afara jocului, Pagina 8 din 13 Regulamentul de Discipiln al Federatiei Române de Baschet se penalizeaza per persoana cu 150 EUR si suspendare pentru 2 (doua) pana la 5 (cinci) etape.

Clubul prahovean are, în maxim 48 de ore de la anunţarea deciziei, dreptul la recurs şi este foarte probabil ca acest lucru să se întâmple. Interesant este că deşi regulamentul nu prevede nimic în legătură cu prezumţia de nevinovăţie în cazul unui recurs, surse de încredere ne-au confirmat faptul că după depunerea recursului şi până la discutarea acestuia cei doi jucători vor avea drept de joc.

Astfel, e puţin probabil să vedem la lucru Comisia de Apel pentru judecarea situaţiei celor doi înaintea meciului dintre CSU Asesoft Ploieşti şi BC Timişoara. Drept urmare, Burlacu şi Szijarto se vor putea echipa şi evolua împotriva liderului la zi al campionatului.

Dacă Comisia de Apel nu va modifica decizia celei de Disciplină şi suspendarea de două meciuri rămâne în vigoare, cei doi jucători ar putea pierde meciuri din anul 2012. Nu există nicio prevedere dacă respectiva suspendare se poate aplica şi în Cupa României, acolo unde CSU Ploieşti se va confrunta cu aceeaşi echipă, BC Timişoara, pe 4 şi 10 ianuarie 2012.

Primul meci din retur al prahovenilor este programat la Cluj, împotriva campioanei U Mobitelco. Returul sezonului regulat în Divizia A este programat pentru data de 14 ianuarie 2012. În etapa a 2-a din retur, CSU Ploieşti primeşte vizita echipei CSM Oradea.

8 comentarii la aceasta stire:
  • pop :

    sau niciodata
    in conditiile in care nu-si achita amenda.

    cu 12 ani în urmă (15.12.2011) Raspunde
  • Jordan23 :

    Szijarto
    Szijarto mi se pare cel mai enervant jucator din Divizia A, l-as suspenda zece etape daca ar fi dupa mine la cate mizerii a facut in cariera lui.

    cu 12 ani în urmă (15.12.2011) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș hubatheo :

    Greseala
    4 si 10 ianuarie "anul curent" :)

    cu 12 ani în urmă (15.12.2011) Raspunde
  • warwick :

    ?
    Care ar fi mizeriile alea facute in cariera lui ?

    cu 12 ani în urmă (16.12.2011) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca carlos_cj :

    Macelarul
    Singura surpriza e ca in sfarsit se iau masuri impotriva macelarului Burlacu. Ani de zile lui i s-a tolerat orice. Injura de mama focului in teren, iar arbitrul se intorcea cu spatele ca sa nu-l vada. Plus ca i s-au permis prea multe. Cred ca socul pentru ei e ca in sfarsit cineva ii sanctioneaza. Fie ea si sanctiune minima. Pe de alta parte, am mai spus-o: Levi a cam luat-o razna sezonul asta. Dar el s-a mai calit un pic la U, cand i se fluierau faulturi pe care la Asehoti nimeni nu avea tupeul sa i le fluiere. De asta si facea atat de rapid 5 greseli cat a jucat la Cluj.

    cu 12 ani în urmă (16.12.2011) Raspunde
  • pop :

    sa nu si-o ia in cap....pardon
    Ca si dupa ce primea a 4 gresala personala si pe urma putea macelarii cat dorea muschii lui, ii drept in editiile anterioare de campionat, si arbitrii se faceau ca ploua chiar intrau intr-o intelegere tacita cu individul.

    cu 12 ani în urmă (16.12.2011) Raspunde
  • suporteru lu peste :

    pauza
    Eu cred ca le prinde bine pauza de 2 etape. Au devenit prea incrancenati si adversarii si arbitrii speculeaza asta masiv. E nevoie de spiritul lor de lupta, pentru ca este o raritate printre jucatorii romani, dar trebuie sa fie mai detasati, pentru ca la cat de galonati sunt amandoi nici nu ar trebui sa mai fie impresionati de un arbitru de divizia B care si-a luat si el niste bani si e pus pe fapte mari. In plus, in incrancenarea lor nici nu mai fac meciuri prea grozave (si nu cred ca e vorba de posibilitatile lor tehnice si fizice, pentru ca amandoi sunt in forma foarte buna). Asa ca daca observa meciurile de pe margine vreo 2 etape, asta cred ca ii va linisti si motiva. Cat despre istericalele suporterilor adversi care scriu pe aici si se bucura de suspendarea unor jucatori romani, cam atata sunt: istericale :). Au fost jucatori care nu au facut nimic pentru baschetul romanesc care sunt iertati permanent (Dragusin, de exemplu), ca sa nu mai vorbim de straini care pot sa se bata cu pumnul in piept in fata oficialilor, sa faca semne obscene suporterilor si nu patesc nimic (Cuic, Mitchell, Dykes, baietii aia de la Sibiu de acum 4 sezoane care venisera direct din ghetouri ...). Dar asta e problema cu romanii, ne dam singuri la picioare. Strainii si beizadelele sunt grozavi si trebuie sa ii protejam, iar jucatorii nostri importanti sunt singurii care au defecte: ba batrani, ba terminati fizic, ba ca fac scandal.

    cu 12 ani în urmă (16.12.2011) Raspunde
  • atomtörpe :

    @ suporterul lui peste
    ......bata cu pumnul in piept in fata oficialilor, sa faca semne obscene suporterilor si nu patesc nimic...dykes??? cand ti a aratat ceva dykes?
    si auzi, spirit de lupta. Prietenul tau Burlescu, nu a a vut atat spirit de lupta sa-si arate moaca la decernarea premiilor, in finala din Cj. Asta de spirit de echipa si lupta.

    cu 12 ani în urmă (16.12.2011) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!