Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

EXCLUSIV. Carmen Tocală: "Nu mi se pare firesc ca LPS Oradea să mă inculpe"

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
14.06.2011

În cursul zilei de marţi, la Liceul cu Program Sportiv din Oradea a avut o loc o conferinţă de presă în care s-a discutat despre ultimele noutăţi referitoare la Campionatul European U18 Divizia A feminin, ce se va desfăşura în oraşul de pe malul Crişului Repede în perioada 4-14 august. În cadrul acestei conferinţe directorul LPS Oradea, Dan Matei, a făcut mai multe afirmaţii referitoare la Federaţia Română de Baschet, declarând faptul că "nu s-a întârziat deloc cu proiectul care a fost depus pe data de 15 mai".

Contactată de către site-ul totalbaschet.ro, preşedinta Federaţiei Române de Baschet Carmen Tocală a dorit să facă mai multe precizări în legătură cu declaraţiile directorului LPS Oradea, Dan Matei, în cadrul conferinţei de presă ce a avut loc în această dimineaţă.

Doresc să le adresez celor de la LPS o întrebare, dar şi cititorilor site-ului totalbaschet.ro: Credeţi că 15 mai este un termen fezabil pentru a trimite un proiect când pe 4 august începe un Campionat European ? Având în vedere că în mai trebuia să vina cea de a 2-a inspecţie, iar lucrările la sală să fie gata. Mă simt jignită de atitudinea celor de la LPS. Federaţia nu este a ministerului, noi avem un buget de 500.000 de mii de euro. De asemenea, pentru a obţine banii necesari în mai, proiectul trebuia depus în febriarie-martie, doar aşa putea fi obţinută rectificarea bugetară. Iar în acest caz rectificarea ar veni în trimestrul 3, dacă e depus în mai. De asemenea, au depus ei o scrisoare de solicitare ? Vă spun eu că nu.
Ei zic că nu au întârziat cu proiectul, asta înseamnă că 15 mai este o dată foarte bună de a depune proiectul având în vedere că trebuie obţinută finanţarea, trebuie parcurse procedurile dar şi executarea lucrărilor, iar ei sunt de părere că toate acesta pot fi rezolvate în aproximativ două luni şi jumătate. Atunci înseamnă că nu am dreptate. Nu sunt obigată să fac sala LPS de la Oradea. Eu am vrut de la început să fac un lucru bun pentru cei din Oradea şi pentru oraş, însă să mă inculpe cei de la LPS nu mi se pare firesc. Ceea ce au făcut cei de acolo e lipsit de fair-play sportiv.

Referitor la cele afirmate de către Dan Matei, acesta declarând că suma totală a proiectului, 1.800.000 euro, este aşa de mare deoarece preşedinta FRB a spus ca proiectul să fie realizat la standarde maxime, Carmen Tocală a declarat următoarele:

E adevărat că am folosit expresia "la standarde maxime", însă m-am referit la maximă dorare pentru sala de sport. Asta înseamnă panouri, climatizare, tribune, tabela electronică şi nu reabilitare spaţiu LPS, reabilitare stadion LPS sau reabilitare canalizare LPS. Când am spus standarde maxime m-am referit la dotările la standard european.

De asemenea, unde este nota de fundamentare, căci eu nu o am! Nu mi se pare normal şi firesc ca aceste lucruri să se discute în presă. Aveam oraşe gata ca exemplu Târgu Mureş, Timişoara, Bucureşti, Sibiu etc, puteam să-l ţin oriunde, însă am dorit să aibă loc la Oradea din respect pentru munca antrenorilor de acolo, însă uite ce primesc în schimb.

În cadrul conferinţei de presă, Matei a afirmat că problemele organizatorice sunt în curtea Federaţiei Române de Baschet, iar preşedinta FRB a precizat:

Aşa spun ei că problemele sunt în curtea FRB, însă eu nu am nicio obligaţie, ei au dat dovadă de o abordare neprincipială şi de lipsă de bum simţ. Eu am vrut să ajut să îşi doteze o sală pentru ceea ce face Birta, Sere şi antrenorii de juniori la Oradea, căci merită acest lucru. Nu este treaba mea să construiesc săli de baschet în România. Sunt momente în care poţi altele în care nu poţi.

În final, directorul LPS a afirmat că aşteaptă să fie contactat de către preşedinta Federaţiei Române de Baschet.

Nu am de ce să-l contactez. Când a ajuns proiectul în Bucureşti trebuia să ceară un număr de înregistrare, trebuia să mi-l predea personal. Un om care vrea zeci de miliarde pentru o sală poate să vină personal până în Bucureşti. Eu am făcut o grămadă de drumuri la Oradea pentru a fi la curent cu tot ceea ce se întâmplă acolo.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!