Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

EXCLUSIV. Clubul Sportiv Gaz Metan Mediaș a intrat în insolvență

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
26.10.2016

Lotul echipei Gaz Metan Mediaș în sezonul 2013/2014 - Foto: Vlad Filipas

Clubul Sportiv Gaz Metan Mediaș a intrat oficial în procedura insolvenței. Tribunalul Sibiu a hotărât în acest sens în urma ședinței din dosarul 2054/85/2014 ce a avut loc marți, 25 octombrie. Creditorii care au solicitat instanței începerea procedurii sunt foștii baschetbaliști ai Gazului din stagiunea 2013-2014, Bogavac Slavisa, Radomir Marojevic, Bojan Radetic, Kyle Shiloh, Giorgos Tsiaras și Tudor Dumitrescu, agenția de impresariat de origine italiană Side By Side SRL respectiv fostul tehnician principal al clubului și actualul antrenor principal al naționalei de seniori a României, Marcel Țenter. La ședință de ieri a fost prezent și președintele clubului, Ioan Mărginean.

Cererea de deschidere a procedurii insolvenței a fost adresată instanței în urmă cu mai bine de doi ani, pe data de 13.05.2014. În primă instanță, după mai multe amânări succesive, Tribunalul Sibiu a admis contestația formulată de CS Gaz Metan Mediaș și a respins cererea inaintată de către creditori. A urmat apelul la Curtea de Apel Alba Iulia, unde instanța, pe 25.02.2016, a anulat sentința atacată și a trimis cauza judecătorului sindic de la Tribunalui Sibiu, în vederea deschiderii procedurii generale a insolvenței.

Din acel moment și până la următorul termen în fața Tribunalului Sibiu au trecut opt luni de zile, iar în ședința de marți judecătorul sindic a admis în cele din urmă cererea creditorilor și a deschis procedura insolvenței față de Clubul Sportiv Gaz Metan Mediaș. Creditorii au fost reprezentați convențional de societatea de avocatură Maxim, Ivan & Asociații, din Cluj-Napoca, iar administratorul judiciar desemnat, la cererea creditorilor, este un consorțiu format din Cabinetul Individual de Insolvența Dragoș Giura și societatea de Insolvență RTZ & Partners.

Actualmente, după retrogradarea de anul trecut, Gaz Metan Mediaș a dispărut din peisajul baschetului românesc. În schimb medieșenii o duc mai bine în Liga 1 de fotbal, unde se claseaă pe locul 5 cu 20 de puncte obținute în 13 etape.

Foto flash: pressalert.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!