Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Constanța îl transferă pe fiul unui fost jucător din NBA

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
26.07.2023

CSM Constanța îl transferă pe fiul unui fost jucător din NBA

CSM Constanța continuă întăririle pentru sezonul 2023/24 și a ajuns la o înțelegere cu fiul unui fost jucător din NBA. Cedric Henderson Jr. va evolua pentru marinari în noua stagiune, după un ultim sezon în NCAA petrecut la Arizona Wildcats.

Henderson Jr, un jucător de pozițiile 2-3 în vârstă de 23 de ani, a petrecut patru sezoane în liga colegiilor din Statele Unite ale Americii. În primii trei ani a jucat la Universitatea Campbell, pe care a reprezentat-o în 87 de meciuri în care a avut medii de 13.7 puncte, 4.8 recuperări și 1.5 pase decisive.

În sezonul 2022/23, Cedric s-a transferat la Universitatea Arizona, alături de care a jucat în 35 de meciuri de NCAA, venind din postura de titular în 20 dintre ele. În aceste jocuri, el a avut medii de 8.1 puncte și 3.5 recuperări, dar și un procentaj de 40% al aruncărilor de la distanță.

Cedric Henderson, tatăl noului baschetbalist de la CSM Constanța, a petrecut cinci sezoane în NBA. El a fost draftat cu a 45-a opțiune în draft-ul din 1997 de către Cleveland Cavaliers, formație la care a jucat timp de patru ani. Ultima sa stagiune în liga de peste ocean și-a petrecut-o la Golden State Warriors. În total, el a fost pe parchet în 260 de meciuri în cel mai puternic campionat din lume.

În această vară, Henderson Jr. a jucat în NBA Summer League, făcând parte chiar din lotul lui Cleveland Cavaliers, echipa la care tatăl său fusese selectat acum 26 de ani. Baschetbalistul american nu a evoluat prea mult însă a reușit să câștige liga de vară, marcând un coș în victoria obținută de Cavs în fața lui Houston Rockets.

Numărul de jucători din lotul Gladiatorilor din Tomis ajunge la zece, după sosirea lui Cedric Henderson Jr. Pe lângă acesta, marinarii au reușit să îi păstreze pe Vytenis Cizauskas, Mario Lazăr, Andrei Oprean, Vitalie Bălan, Naser Omer, Adrian Rădulescu și Ștefan Gribinic și să îi transfere pe Jorden Duffy și Rolland Torok.

*foto: 247sports.com

9 comentarii la aceasta stire:
  • Suporterrrr :

    Transfer bun pentru Constanta
    Dar nu sunt pregatiti pentru ultimele 2 transferuri (amandoi americani) ;)

    cu 9 luni în urmă (26.07.2023)
    • Ricardo:

      Csm Constanta
      Pana acum CSM a adus o certitudine Duffy, care din punctul meu de vedere este top și a păstrat un lituanian mai mult decât decent și util. Acum cu aducerea tânărului american situația este cumva 50/50 pt ca nu îl cunoaștem, și nu știm încă dacă de va adapta. Cat privește ceilalți 2 jucători americani cred ca sunt buni calitativ....

      cu 9 luni în urmă (26.07.2023)
    • Suporterrrr:

      Cizauskas
      Este “antrenorul din teren”, bun playmaker, 6 assisturi pe meci, jucator de nationala Lituaniei. Duffey extraordinar shooter si playmaker si acum Henderson care e tot un bun shooter. Urmatorarele doua transferuri sunt la pozitiile mari. La o prima vedere o echipa tare.

      cu 9 luni în urmă (26.07.2023)
    • Jess:

      Echipa tare
      Dar raportat la ce ? Sa intre in playoff- probabil ca da dar si acolo nu e simplu, in schimb raportat la primele doua echipe…

      cu 9 luni în urmă (26.07.2023)
    • Ricardo:

      Constanta
      Din ce am auzit de la Suporterrr ar veni un pivot american din VTB! Trageți singuri concluzia dacă echipa de la malul marii are pretenții de play off sau nu ....

      cu 9 luni în urmă (26.07.2023)
    • Suporterrrr:

      Echipa tare
      Stim cumva loturile lui U si Oradea de stim deja ca sunt pe locurile 1 si 2? S-ar putea sa ai surprize neplacute

      cu 9 luni în urmă (26.07.2023)
    • Ricardo:

      Suporterrr
      E o presupunere logica faptul ca CSM Oradea și U BT Cluj Napoca sa se bata pentru primele 2 locuri. Acum ca mai poate și Rapid întra în cursa sunt de acord poate sa mai existe surprize plăcute Craiova, Dinamo sau Voluntari sau Sibiu dar îmi e foarte greu sa cred ... Constanta își face o echipa demna de apreciat cu mulți shooteri bine dar totuși nu cred ca se poate bate la primele 3..4 locuri.

      cu 9 luni în urmă (26.07.2023)
    • Suporterrrr:

      Ramane de vazut
      Sa lasam jocul echipelor sa vorbeasca ;)

      cu 9 luni în urmă (26.07.2023)
    • Ricardo:

      Suporterrr
      Thompson sau Garrett? :)))))

      cu 9 luni în urmă (26.07.2023)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!