Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

EXCLUSIV. Extra-transfer la Oradea - A sosit Stojaković Boško

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
24.02.2011

În cursul zilei de miercuri (23.02) CSM Oradea a apelat la un extra-transfer(28 februarie este ultima zi în care sunt permise extra-transferuri) și l-a legitimat pe sârbul Stojaković Boško, fostul jucător al formației de primă ligă maghiară Marso-Vagép Nyiregyhaza. Stojakovic, în vârstă de 26 de ani, evoluează pe pozțiile 1-2, măsoară 1.95 și cântărește 87 de kilograme fiind cel de al 6-lea străin din cadul grupării de pe malul Crișului Repede. Conform eurobasket.com, acesta a mai trecut pe la formațiile KK Slavija Istocno Sarajevo(Bosnia - 2004/2006), Zlatorog(Slovenia - 2006/2007), KK Slogna Kralijevo(Serbia - 2007/2008), KK Mogren Buvda(Muntenegru 2008/2009), KK Mladost Mrknjic Grad(Bosnia - 2009/2010) și Marso-Vagép Nyiregyhaza(Ungaria - 2010/2011).

Formația pregătită de către Cristian Achim a disputat un meci împotriva lui Stojaković Boško în cadrul unui turneu internațional, ce a avut loc în Ungaria, unde a participat și formația din Nyiregyhaza. De asemenea Stojaković a evoluat la Cluj, pe 16 noiembrie anul trecut, în partida dintre ”U” Mobitelco și Marso-Vagép, contând pentru Liga Europei Centrale, fiind cel de al treilea marcator al maghiarilor cu 11 puncte marcate.

Conform site-ului maghiar szon.hu, formația din Nyiregyhaza a legitimat zilele trecute un pivot sârb, având astfel patru jucători străini în lot. Cum Federația Maghiară de Baschet permite maxim 3 jucători străini trecuți pe foaia de joc, Nyiregyhaza a trebuit să renunțe la Stojaković, deși acesta era o prezență constantă în primul cinci al maghiarilor. Sportivul sârb nu a rămas pentru mult timp fără echipă deoarece orădenii l-au contactat și s-au înțeles asupra unei înțelegeri valabile până la finalul sezonului.

În 18 partide pentru Marso-Vagép, fundașul sârb are medii de 33.4 minute, 15.3 puncte(39.8% la 2 puncte, 45% la trei puncte și 78.6 la libere), 3.2 recuperări, 2.7 pase decisive, 1.8 intercepții și 1.7 mingi pierdute.

"Da, am semnat un contract cu un jucător sârb ce evoluează pe pozițiile 1-2. Este vorba de Stojaković Boško. A jucat ultima oară pentru Marso-Vagép Nyiregyhaza în Ungaria. Sportivul a ajuns în această seară(nr. miercuri seară) la Oradea. Nu va juca sâmbătă cu SCM U Craiova.

Da, deocamdată va fi al șaselea jucător, însă concurența este deschisă. Prin aducerea acestui al șaselea străin noi am vrut să ne asigurăm împotriva oricărei accidentări. Bineînțeles dacă el va demonstra că este un jucător foarte bun, va juca", a declarat Cristian Achim pentru totalbaschet.ro

Vă prezentăm un video cu Stojaković Boško, din perioada când acesta evolua pentru formația KK Mladost Mrknjic Grad în sezonul 2009/2010.

 

În altă ordine de idei, CSM Oradea a disputat miercuri seară un amical împotriva formației maghiare Factum Sport Debrecen, încheiat cu victoria gazdelor, scor 97-78(22-16, 30-16, 27-22, 18-24). Formația din Debrecen se află pe locul 13 în Ungaria, din 14 echipe, având o victorie și 13 înfrângeri.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!