Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

EXCLUSIV. Florin Muntean: "Am luat decizia de a nu mai practica baschetul"

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
29.12.2011

Situaţia de la Gaz Metan Mediaş pare a fi scăpată de sub control. Medieşenii au din ce în ce mai multe probleme cu lotul de juniori. Primul care a părăsit corabia a fost Scott VanderMeer fiind urmat la scurt timp de Jarrett Howel. Acum Florin Muntean nu a participat la reunirea şi antrenamentele echipei de pe Târnava Mare.

Pentru a afla mai multe informaţii site-ul nostru a luat legătura cu jucătorul în vârstă de 23 de ani. Muntean ne-a dezvăluit faptul că s-a lăsat de baschet motivându-şi decizia ca fiind una "pur şi simplă". Sportivul afirmă că nu este o decizie influenţată de colegi, antrenori sau spectatori ci doreşte să-şi vadă de alte lucruri. Gurile rele afirmă că sportivul s-a săturat de atmosfera din sânul echipei şi astfel a ajuns să ia această decizie.

Am aflat că nu te-ai prezentat la reunirea lotului şi că ai dori să renunţi la baschet. Este adevărat sau sunt doar nişte zvonuri ?

Este cât se poate de adevărat, dar nu are nimic de-a face cu Gaz Metan Mediaş. Este pur şi simplu o decizie de a nu mai practica baschetul.

De ce ai luat această decizie ?

Au mai încercat să mă convingă. A vorbit şi domul Teleabă şi domnul Pătraşcu cu mine, dar eu vreau să-mi văd acum de alte lucruri şi de aceea am luat această decizie. Le-am explicat şi lor, şi colegilor, vă explic şi vouă că nu am luat această decizie din cauza colegilor sau a antrenorilor, ci pur şi simplu a fost o decizie a mea.

Este din cauza atmosferei din sânul lotului ?

Nu, nu se pune problema. La Mediaş sunt nişte băieţi foarte ok. Şi românii şi străinii au fost foarte ok cu mine.

Sau din cauza reacţiei publicului la adresa jocului tău ?

Nu, nu cred.

Sau din cauza faptului că au comentat la adresa minutelor pe care le primeşti în raport cu alţi jucători ?

Nu cred că se pune problema, eu sunt de părere că mi-am făcut treaba cât am putut de bine în minutele jucate şi am primit şi felicitări din public.

Sunt şanse să te răzgândeşti ?

Chiar azi am mai vorbit cu cineva de la club care a încercat să mă convingă să revin după revelion, dar nu cred.

Muntean a evoluat în 14 partide pentru echipa sa având medii de 5.6 puncte, 2.9 pase decisive pentru un indey de 6.3 unităţi la eficienţă. În prima parte a sezonului el a avut cea ridicată medie de minute din carieră, 15:34.

Foto flash: Daciana Codruţa

22 comentarii la aceasta stire:
  • javra :

    bravo!
    Iti multumim, Florinele, pentru ce ai facut pentru noi si pentru decizia luata. Desi, daca vrei sa imi dai peste nas(mie si altor contestatari) ai putea sa iti gasesti lejer alta echipa si sa demonstrezi ce poti. Oricum, ai dovedit caracter si meriti respect pentru asta. In schimb, fostul tau antrenor, ramane la stadiul de nesimtit.

    cu 12 ani în urmă (29.12.2011) Raspunde
  • CS Municipal Mediaș Fisherman :

    Nu te lasa Florinele
    @ javra...Iti meriti nickmame-ul...

    cu 12 ani în urmă (29.12.2011) Raspunde
  • javra :

    cum adica?
    Unde consideri ca am gresit? Tie ti se pare normal, ca un jucator sa aiba parte de tratament special doar pentru ca e fiul unei persoane din conducere? Cel putin omul s-a simtit si a facut un gest onorabil(onorabil era si daca nu renunta, dar isi gasea alta echipa).

    cu 12 ani în urmă (29.12.2011) Raspunde
  • CS Municipal Mediaș Fisherman :

    Re : Cum adica
    In primul rand trebuie sa tii cont de faptul ca Florinel e un produs 100% al baschetului mediesean. Daca nu gresesc, e singurul in momentul de fata, in echipa...restul sunt americani, muntenegreni, clujeni, oradeni sau bucuresteni...etc...putin zic eu pentru ceea ce a insemnat traditia baschetului mediesan de a produce jucatori valorosi in Romania. In al doilea rand Florinel a fost component al echipelor nationale de juniori si si-a facut treaba in aceste echipe cat a putut el de bine. Este un jucator foarte tanar si trebuie avuta rabdare cu el...Chiar se afla in progres fata de evolutiile sale anterioare. Copilul nu are nici o vina ca e fiul unei persoane care face parte din conducerea echipei de baschet...Meritele sunt doar ale sale ca a ajuns aici...Ia explica-mi, oare si Howell e fiul lui Munteanu, ca si asta s-a saturat si a plecat...Te pomeni ca si asta a facut un gest onorabil...Inca odata nu cred ca Florinel a avut parte de un tratament special...nici Howell nu putea juca un meci intreg...iar rolul sau in echipa de a-l inlocui pe Howell atunci cand era necesar, i se potrivea la momentul sau actual...Dar asa cum zici sunt contestatari...OK... dar si javre si din cauza asta, probabil, in curand Mediasul nu va mai avea echipa de baschet in Divizia A...Pacat !

    cu 12 ani în urmă (29.12.2011) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe bbal :

    d
    gaz metan si energia rovinari cred ca au parte de finantare de la stat, prin firmele de stat active in extractia gazului si respectiv electrocentrala de la rovinari. daca e asa, sunt cam ca oltchim, diferenta fiind societatile active in baschet sunt pe profit. in timp ce oltchim e o gaura neagra. si atunci aceste doua echipe isi vor pastra nivelul daca vor avea finantarea asta (care clar depinde de niste persoane responsabile de bugetele firmelor mentionate). daca raman doar pe bugetul de la comunitate (sponsori mici, consilii locale), posibil ca o sa le fie greu sa supravietuiasca. e o ipoteza bazata de speculatii :)

    cu 12 ani în urmă (29.12.2011) Raspunde
  • doarbaschet :

    parere
    Nu-l cunosc si nu am nicio treaba cu aceasta echipa , dar cred ca face o greseala daca renunta. Altii, pentru care baschetul era viata lor,ar fi dat mult ca sa mai joace, cand au fost nevoiti sa renunte. Pe de alta parte,chiar daca ar fi avut parte de un tratament special,este normal,mai ales in conditiile in care nu s-au pierdut meciuri datorita lui. Nici nu joaca chiar asa rau si in plus este localnic,deci teoretic, cheltuielile ar trebui sa fie mai mici cu el. Daca ar ocupa locul altui jucator mult mai bun,as incerca sa inteleg aceasta inversunare,dar chiar si atunci i-as da tot lui credit (nu si daca ar fi vorba de vreun super jucator,pe bani putini). Pana la urma , care parinte nu ar face acelasi lucru? Oare tu , "javra",ai putea sa nu-ti sprijini fiul,sau fiica (daca ai,fireste) ???

    cu 12 ani în urmă (29.12.2011) Raspunde
  • doarbaschet :

    @bbal
    Tot ce inseamna sport in Romania este intr-un fel sau altul finantat de stat,adica de noi toti,fie prin societati la care statul este actionar majoritar,fie prin consilii locale sau judetene,fie prin diverse personaje, care apar toata ziua la televizor si care s-au imbogatit si se imbogatesc in continuare facand afaceri cu statul,evident, profitabile doar pentru ei. Astfel,se poate trage concluzia ca aproape orice echipa , din oricare sport din Romania , este vulnerabila in acest moment, avand legatura directa intr-un fel sau altul, cu un stat vulnerabil. Dar,sa lasam politica si economia si sa ne bucuram de baschet. I love this game.

    cu 12 ani în urmă (29.12.2011) Raspunde
  • CS Municipal Mediaș bbfreak :

    florin
    Florin nu a avut probabil parte de tratament special, ci doar de minute prea multe raportat la performantele lui. Alti mai buni au stat pe tusa, si echipa din aceasta cauza a pierdut cel putin la Cluj si Pitesti
    Ceilalti jucatori ajung la inel singuri, el trebuie sa stea pe umerii lui taticu". Asta era singura deosebire. Daca este intradevar bun, sa va duce la alta echipa (cea facut la Cluj am vazut) si va face performanta

    cu 12 ani în urmă (30.12.2011) Raspunde
  • javra :

    @fisherman
    Nu inteleg, de ce oamenii care il contesta ar purta vina pentru o eventuala desfiintare a echipei. Eu imi spun parerea si dupa cum vad sunt si altii care au aceiasi parere cu mine. Howell nu era fiul lui Muntean, si el a plecat pentru ca si-a gasit un contract mult mai bun, fiind satul si de haosul de la echipa asta. Daca as avea un fiu, si daca as avea si banii lui Muntean, poti fi sigur ca nu l-as pune sa joace la echipa mea,ca sa aiba oamenii de ce sa il huiduie. I-as zice,: ,,Dute copile unde vrei si demonstreaza ce poti, daca nu hai acasa ca s-asa nu murim de foame". Cred ca asta a si fost motivul retragerii, Florinel nu traia din baschet, si nu mai avea nicio motivatie. Si ce te face pe tine sa crezi ca Muntean era inlocuitorul perfect pentru Howell? De unde sti ca Racovitan nu ar fi facut acest lucru de 3 ori mai bine. Diferenta e ca Florin primea minute cu carul, pentru ca avea spate, iar celalalt juca doar la divizia B pentru ca nu avea cine sa il impinga de la spate.

    cu 12 ani în urmă (30.12.2011) Raspunde
  • javra :

    aa
    *du-te

    cu 12 ani în urmă (30.12.2011) Raspunde
  • Sean :

    Pacat
    Desi am fost unul dintre cei mai inversunati contestatari la adresa minutelor primite de catre Muntean, cred ca greseste enorm lasandu-se. Desi e un jucator mediocru, e foarte tanar si are tot timpul sa creasca in valoare. Pacat!

    cu 12 ani în urmă (30.12.2011) Raspunde
  • CS Municipal Mediaș Fisherman :

    @javra
    Am inteles clar acum ca ai o problema...Referitor la comparatia Florinel vs. Racovitan...Care au fost performantele deosebite ale lui Racovitan pana acum la Cluj (Mobitelco, Gladiator), la Oradea sau la Medias ?...Ce a demonstrat acest jucator pe postul de conducator de joc pana acum ? Care e diferenta de varsta dintre Racovitan si Florinel ? Inainte de toate ar trebui sa fi ancorat in realitate, iar analiza trebuie facuta si din perspectiva viitorului...Si te mai intreb ceva, cu ce-i mai valoros Racovitan decat Mita Popa sau ....Dani Popa (antrenorul secund de la Medias daca nu-l sti) ? Ce-mi doresti tu mie, iti doresc si eu tie...E ultima replica pe care ti-o dau !

    cu 12 ani în urmă (30.12.2011) Raspunde
  • Sean :

    @Fisherman
    Tu esti cumva baiatul ala, efeminat/metrosexual, ce vine la meciuri doar in camasa burbbery, cu esarfa la gat si se uita urat cand e huiduit Florinel? Doar intreb.

    cu 12 ani în urmă (30.12.2011) Raspunde
  • javra :

    @fisherman
    Daca e sa o intoarcem asa povestim mult si bine. Ok, Ravitan nu a realizat mai nimic, dar ca sa realizezi ceva trebuie sa joci. Ce putea realiza el, la Medias? Eu zic ca in alea 2 minute ce le-a prins de vreo 3 ori, a facut mai multe decat Muntean in 10-15. Daca e sa ne luam dupa varste si tinere sperante, explica-mi de ce Munteanu e folosit si Moisoiu e uitat pe la echipa a doua. Moisoiu e mai tanar, poate demonstra ceva, dar cum, daca el nu joaca deloc. Gandeste-te ca si Munteanu, la fizicul si calitatile lui, daca nu era impins de la spate de la inceput renunta demult. Cand a fost la Mobitelco ce a demonstrat? Eu iti doresc doar un An nou fericit!

    cu 12 ani în urmă (30.12.2011) Raspunde
  • CS Municipal Mediaș bbfreak :

    @ Fisherman
    La primul tau comentariu, pot doar sa-ti zic ca vremurile in care proslaveai fiul muliubitului si prealuminatului conducator, au trecut. Doi baschetablisti au jucatin A din Medias si aceai la Sibiu: Teleaba si Dancea. Florin fara taticu' juca astazi cu tien in spatele blocului. Daca vrei sa compari nivelul lui compara-l cu al lui Nicoara (Munteanu 23 de ani, Nicoara 24 de ani). Ala este nivel de baschet profesionist.
    Moore eset peste Florin minim 2 clase, si daca nu ocupa Florin postul si minutele, ori juca Marcu ori venea altul mai bun ca el.
    Nu merge cu e tanar , e informare, pentru ca ceilali trebuie sa traga si pentru el in meci, si ceilalti tocmai din asta isi castiga painea
    La al doielea comenatriu ai dreptare Racovitan la 27 de ani, daca pana acum nu a aratat ce poate, nu mai are timp de acum incolo

    cu 12 ani în urmă (30.12.2011) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe ravelstein :

    Great !
    Uraaaa ! Nu speram la asa o veste buna , trebuie sa recunosc ca in cazul acesta chiar si teleaba
    imi pare mai simpatic :)
    Era , pentru marea majoritate a spectatorilor , o sfidare , o obraznicie sa fie individul asta pe teren
    iar jucatorii adevaratzi pe banca ...
    Poate scapam si de 'manager' si de 'antrenor' , oare sa indraznim sa speram ?
    Baschetul la Medias a avut mereu oameni de calitate , pina la indivizii astia .
    Omagiile noastre , domnule prof. Serban !

    cu 12 ani în urmă (30.12.2011) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe ravelstein :

    @javra
    In ciuda nick'ului teribilist/provocator , e ,de regula, de bun simtz ceea ce spui .
    An Nou fericit ! Daca munteanu nu e , baschet cu sigurantza e ! :)
    Ufff , sunt putzin prea euforic ? Sa se intoarca Howell ca altfel va fi greu cu CSM-ul in Cupa .
    Numai bine , tuturor !

    cu 12 ani în urmă (30.12.2011) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe ravelstein :

    @bbfreak
    Doi ( 2 ) ! baschetbalisti din Medias au jucat in A ?
    Nu pot sa cred ca nu ai auzit de Claudiu Muntean , Tordai , Pelger si ceilalti , multi ...
    In rest , ceea ce spui de florinel e absolut corect. Numai bine !

    cu 12 ani în urmă (30.12.2011) Raspunde
  • CS Municipal Mediaș Fisherman :

    @bbfreak
    Sub nici o forma nu proslavesc fiul mult iubitului conducator...Asa cum ravelstein a mentionat, mult mai multi medieseni au jucat baschet adevarat de performanta, dar tu ai dai doar exemple care de asemenea nu au nici o relevanta. Care sunt performantele ca jucatori in a lui Teleaba sau Dancea? Mai documenteaza-te...pe langa baschetbalistii adevarati enumerati de ravelstein, poate ai mai auzit si de Bretz, Herbert, Daian, Mara, fratii Haiduc sau Dodi Csender...Iar cei care nu-si cunosc istoria, vai de capul lor...Da ai dreptate cand spui ca Moore e cu 2 clase peste Florin, dar vezi tu, din cauza regulamentelor, avandu-l pe Moore in teren si alti 4 jucatori straini s-a pierdut meciul cu Ploiesti cu 20 -0... Nu poti face comparatie Nicoara cu Florin, joaca posturi diferite in echipa...dar au fost colegi la nationala de juniori...In ceea ce priveste afirmatia Florin fara taticu' juca azi in cu tine in spatele blocului...am putea spune si astfel "Gaz Metan fara taticu' juca baschet in Sala Liceului Industrial Alimentar..."...Dar gata cu polemica, este doar o opinie personala, fara a face tot felul de alte legaturi cu faptul ca este fiul lui Muntean, Florin gresete lasandu-se de baschet...

    cu 12 ani în urmă (30.12.2011) Raspunde
  • CS Municipal Mediaș Fisherman :

    @Sean
    Da chiar ala sunt. Era usor sa ma descoperi pentru ca maica-ta statea in tribuna in stanga mea...Doar iti raspund...

    cu 12 ani în urmă (30.12.2011) Raspunde
  • Sean :

    @Fisherman
    In that case, my mom is hot! :)

    cu 12 ani în urmă (30.12.2011) Raspunde
  • CS Municipal Mediaș Fisherman :

    @ravelstein
    Ma alatur tie, la omagiile transmise d-lui Serban. Este simbolul baschetbalistic al Mediasului...Fara dansul nu cred ca se putea vorbi de baschet in Medias. Dar tu stii ca si Florin e un jucator trecut prin mana distinsului tehnician?...Daca nu ma insel, ultimul din multii baschetbalisti pe care i-a slefuit...Hm...

    cu 12 ani în urmă (30.12.2011) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!