Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

EXCLUSIV. Marcel Țenter, noul antrenor al SCM-ului din Craiova

Paul Olar

Paul Olar
11.04.2014

Schimbăre majoră pe banca SCM-ului din Craiova înaintea debutului în Play-Off. Conform unor surse de încredere ale site-ului nostru, oltenii au ajuns la un angajament cu Marcel Țenter.

Selecționerul României a pregătit pe Gaz Metan Mediaș în perioada iulie 2012 și până în prezent. Alături de gruparea din județul Sibiu, tehnicianul a bifat 43 de victorii, respectiv 35 de înfrângeri. Totodată, Țenter a calificat echipa medieșeană de două ori în grupele principale ale EuroChallenge, câștigând Cupa României în stagiunea precedentă.

De departe, cea mai notabilă performanță a antrenorului este câștigarea titlului național cu "U"-BT Mobitelco. Totul se întâmpla în 2011, când "alb-negrii" au răpus dramatic pe CSU Ploiești în finala campionatului, grație unui coș marcat în ultima secundă de Tyler Morris.

Din păcate, problemele financiare au afectat parcursul trupei de pe Târnava Mare, acest lucru cauzând, foarte probabil, și despărțirea de Țenter. El va debuta așadar în manșa cu CSM Oradea, programată la sfârșitul lunii.

Nu în ultimul rând, conform comunicatului de presă emis de către craioveni, contractul cu Milan Nisic a fost reziliat pe cale amiabilă. Doljenii au terminat sezonul regulat pe poziția a șaptea, cu un bilanț de 16 rezultate pozitive și 10 eșecuri.

*Foto: Biro Zoltan

17 comentarii la aceasta stire:
  • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM :

    Tenter
    Oltenii astia si gura lor de aur! :) Au stiut ei ceva dar nu au vrut sa spuna concret sau conducerea citeste pe aici si a mers pe mana lor!

    cu 10 ani în urmă (11.04.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe grobarj :

    .......
    cea de=a doua varianta e si cea corecta. Atata timp cat tot ce conteaza e ce zice x sau y sau ce se mai spune pe la colturi atunci realizam ce fel de conducere are acest club. Echipa s-a calificat in play off datorita ambitiilor jucatoriilor si muncii acestui antrenor si nu datorita vreunei platforme program a conducerii. Se pare ca aceasta este depasita de nivelul echipei si acest lucru se va vedea editia viitoare de campionat cand cu durere in suflet sunt constient ca nu o sa mai intram in nici un play off. Cu sau fara Tenter

    cu 10 ani în urmă (11.04.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe grobarj :

    PS
    Cred ca cel mai fericit este Serban Sere ! Sa nu uitam ca Tenter nu a castigat nici un meci impotriva Oardei . NICIODATA !!!!!

    cu 10 ani în urmă (11.04.2014)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe fuzzywuzzy:

      grobarj
      Vezi ca vorbesti niste prostii mai mari ca tine. Oradea cu Tenter antrenor au administrat niste batai destul de serioase Oradiei chiar si de aproape 20 de puncte, era Dykes, Krstanovic, Cuic etc. Am vazut chiar si oameni din galeria celor de la Oradea maieuri replici cu Dykes, asa ca inainte sa faci o remarca atat de sigur macar uitate peste niste rezultate, chiar aici pe site in 30 de secunde te-ai fi lamurit.

      cu 10 ani în urmă (11.04.2014)
    Raspunde
  • SCM "U" Craiova Stiinta :

    Tenter
    Da , s-ar parea ca onorat' conducere a tinut cont de umilele noastre pareri si ne-au facut un frumos cadou , aducandu-i pe Tenter si Mandache la Craiova . Asa da!

    cu 10 ani în urmă (11.04.2014)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      felicitari
      O veste foarte buna pt Craiova si in special pt sezonul urmator (nu stiu daca e un plus pt play-off pt ca timpul e prea scurt sa-si impuna propriile scheme de joc si o sa se adapteze din mers, ceea ce e cam greu).
      Pt ca a semnat asa devreme va avea timp sa-si faca o parere despre lotul actual si sa caute eventuale completari. Nu trebuie omis nici aspectul ca venirea lui Tenter poate convinge multi jucatori din lotul actual sa continue cu Craiova. Spun aste pt ca aparusera zvonuri ca unii jucatori ar fi deja acontati de alte echipe.
      Ramane sa-l convingeti pt ca Tenter a spus ca s-au inteles doar pt play-off si ramane de vazut daca vor semna pt urmatorul sezon.

      cu 10 ani în urmă (11.04.2014)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe canguru :

    @buzestii
    Cum e prietene? prea scump pentru Craiova?
    1-0 pt mine....dai o bere

    cu 10 ani în urmă (11.04.2014) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș bigiuly :

    corectura
    Craiova a terminat pe locul 7 nu 6.

    cu 10 ani în urmă (11.04.2014) Raspunde
  • CS Rapid București Rapidist4Life :

    ha ha
    poate maine il vedem pe LeBron la CraCraiova in locul lui LeVar :))

    cu 10 ani în urmă (11.04.2014) Raspunde
  • SCM "U" Craiova Drexler :

    Craiova!
    O mutare serioasa!
    Ne cresc sansele de a trece de Oradea,un adversar foarte puternic!
    Tenter e un antrenor care-ti da incredere,de asta aveam mare nevoie,mai ales acum in PO!

    Da,daca am putea sa-l luam pentru sezonul urmator si pe Mandache,fara sa-i pierdem pe Seals,Bureau,Dragusin,Kovac ar fi superOK!
    Succes Craiova in Play-off!

    cu 10 ani în urmă (11.04.2014) Raspunde
  • SCM "U" Craiova JAMES :

    ANTRENOR
    IN SFARSIT AVEM SI ANTRENOR. PANA ACUM AVEAM DOAR ECHIPA. PT RAPIDIST4LIFE....SA SPUI DESPRE CRAIOVA....CRACRAIOVA...ESTE O CONFUZIE INTRE O CIOARA SI UN PORUMBEL.

    cu 10 ani în urmă (11.04.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe kristiansimona :

    Kris
    Nu mai pleaca Tenter de la Craiova cand va vedea ce atmosfera este in polivalenta!Cred ca te simti cu adevarat antrenor la Craiova!Tenter ia tu campionatul si vei prezenta trofeul in fata a 50.000 de spectatori pe Ion Oblemenco!Si din vara prelungeste-ti intelegerea cu Stiinta ca a doua oara nu te mai intalnesti cu sansa de a antrena CRAIOVA!

    cu 10 ani în urmă (11.04.2014) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Mihai 1974 :

    Tenter
    Marcel nu pleaca daca are bani pentru performanta! Nu a-ti citit ce a declarat! A plecat de la Gaz din acelasi motiv din care a plecat si de la U! Daca se doreste performanta si se investe va ramane! Deci, banii vorbesc!Nu o data a afirmat acest lucru! Si mi se pare firesc sa o faca , atata timp cat este pe val!Nu zic ca nu e atmosfera la voi in sala, dar acest motiv este undeva la capatul listei! Lista incepe cu salariul lui, banii de instalare si jucatorii adusi la echipa si platiti la timp!Nu e un idealist!Coborati cu picioarele pe pamant!Si ar fii bine daca nu va pleca, inseamna ca a-ti intrunit toate conditiile sa ramana, si deci sansa de a detrona Asesoftul1 Si asta visam cu totii!

    cu 10 ani în urmă (11.04.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      "U"
      Intradevar, de la "U" a plecat pe o prima de instalare de 50.000 Euro..... Este motivul principal pentru care a plecat si nu ca "U" nu ar fi avut bani!

      cu 10 ani în urmă (11.04.2014)
    • SCM "U" Craiova Stiinta:

      Tenter
      Pentru mine , aducerea lui Tenter este o garantie ca la Craiova se doreste cu adevarat performanta . Eu nu cred ca managementul echipei este atat de defectuos incat schimba un antrenor cu altul pentru play-off ca apoi din toamna sa vina alt antrenor. Cred ca l-au acontat de acum pentru a il convinge intre timp sa ramana sezonul viitor, altfel mutarea este fara niciun sens , Tenter nu este magician sa faca minuni in 2 saptamani. Craiova se transforma incet ,incet dintr-o echipa care a scos capul in Europa intr-o echipa care in curand o sa puna mari probleme Asesoftului sau Oradei in lupta pentru titlu(cel putin asa sper). Hai Craiova !

      cu 10 ani în urmă (12.04.2014)
    • SCM "U" Craiova Eugenb:

      Tenter
      Probabil a vazut bugetul si fiind din timp, isi poate face echipa dupa gustul lui. Poate fi o garantie si pentru jucatorii care ar putea veni. Oricum e meritul lui Toma. Bravo

      cu 10 ani în urmă (12.04.2014)
    Raspunde
  • SCM "U" Craiova adiro :

    in sfarsit
    nici eu nu cred ca Marcel Tenter a venit doar asa in vizita la Craiova.Si vreau sa cred,cel putin,ca in sezonul viitor ne vom bate si noi la un trofeu.Si nu in ultimul rand felicitari lui Toma care in sfarsit a adus si antrenor

    cu 10 ani în urmă (12.04.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!