Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

EXCLUSIV. Marius Vlaicu: ”Demisionez în semn de protest”

Ioana Ardereanu

Ioana Ardereanu
30.06.2011

În urma reuniunii Asociației Membrilor Asociați din cadrul CS Energia Rovinari, președintele secției de baschet, Marius Vlaicu a ales să demisoneze, după ce în cursul săptămânii trecute declara că este dispus să renunțe la postul său dacă se dovedește că prezența sa este cea care lezează viitorul grupării gorjene. Într-o declarație acordată în exclusivitate site-ului totalbaschet, acesta a afirmat că demisia sa este un semn de protest față de sumele de bani mici alocate de Cosiliul Județean, respectiv Primăria Municipiului Tg-Jiu pentru secția de baschet.



Ce v-a determinat să demisonați? Vi s-a cerut acest lucru sau a fost decizia dumneavoastră?
În primul rând, mâine la ora 11 voi avea o conferință de presă publică și îmi voi înregistra în jurul orei 10:30 demisia la sediul clubului Energia. Am decis să demisionez pentru că am constatat că dacă rămâneam în continuare, principalii finanțatori erau împortiva acordării unui buget echipei Energia. Demisonez în semn de protest față de sumele alocate de Consiliul Județean Gorj și de Primăria Municipiului Tg-Jiu secției de baschet a clubului sportiv Energia Rovinari. Nu mi s-a cerut să demisionez. O fac pentru că am constatat și am simțit în ultima lună faptul că dacă nu demisionez eu, echipa nu va mai avea bugetul scontat.

Ați spus că ați demisionat în semn de protest față de Consiliu Județean Gorj și Primăria Municipiului Tg-Jiu. Asta înseamnă că este vorba de sumele de bani pe care le alocau secției de baschet în sezonul viitor?
Sigur că da, acesta este argumentul. Secția de baschet nu avea un subcont anume. Contul din care se alocau banii este un cont din care se făceau cheltuielile atât la baschet, cât și la handbal. Eu am cerut public de foarte multe ori ca echipa de baschet să aibă un subcont. Încă o dată declar: demisionez în semn de protest fața de sumele alocate de Consiliul Județean și de Primăria Municipiului secției de baschet. Acum că  eu am plecat, sper ca cele două instituții publice, care practic reprezintă bani publici acordați secției de baschet, să reușească să acorde un buget mai mare și Energia să joace și în cupele Europene. 

Ce regerete și ce mulțumiri aveți în urma anului managerial pe care l-ați petrecut la secția de baschet Energia Rovinari?
Regrete sunt multe. Regret că nu am reușit să îmi aduc și eu aportul financiar și să aduc mai mulți bani pentru această echipă, deși toți trecem printr-o perioadă de criza, lucru care s-a văzut. De asemnea regret că nu am fost foarte ferm în unele decizii pe care trebuia să le iau în momentele în care echipa a scârțâit și când nu am avut rezultate în urma unor decizii, să spunem ne la locul lor luate. Sunt bucuros totuși că am avut și anumite realizări. Am bătut campioana României, ”U” Mobitelco Cluj, am câștigat meciul de acasă cu deținătoarea Cupei Romaniei, Gaz Metan Mediaș, am bătut prima dată pe Asesoft Ploiești, câștigătoare celor șapte titluri naționale. Am reușit de altfel să manageriez ș cu un buget de austeritate, am redus câteva cheltuieri și cred că probabil câteva dintre aceste lucruri au deranjat.

Declarându-se dispus să îl sprijine pe cel care îi va lua locul la conducere, fostul președinte a afirmat că nu exclude posibilitatea înfințării unui club care să concureze actuala secție de baschet, Energia Rovinari

Așa cum ați declarat, îl veți sprijini pe cel care vă va prelua funcția?
În primul rând vreau să va spun că nu demisionez cu bucurie, ci demisonez cu tristețe în suflet. De ce? Pentru că sunt un om de construcție. Sunt un om care și-a dorit să construiască ceva, să ducă Energia cât mai sus. De fapt, eu sunt inițiatorul și cel care a înfințat clubul Energia Rovinari, toată lumea știe acest lucru. Sunt un om care a jucat baschet, a fost arbitru de baschet, cu greșelile lui în viață pentru că orice om greșeste. În continuare voi ajuta baschetul gorjan. Îmi voi desfășura activitatea ca președinte al Asociației Județene de Baschet Gorj, care există având o personalitate juridică și, de ce nu, mă gândesc în viitor să înfințăm un alt club sportiv și sa concurăm oarecum clubul Energia în perspectivă.

Ce îi urați noii conduceri?
Eu le mulțumesc tuturor oamenilor care au fost lângă mine un an de zile, jucătorilor, suporterilor, oamenilor care într-adevăr sunt oameni de baschet și care nu sunt patimași vis a vis de persoana mea, că au fost alături de echipă și de mine. La fel le urez și celor din noua conducere a secției de baschet, care practic nu a fost o secție după părerea mea. Eu am fost singurul care a manageriat secția, deși mi-aș dorit să o organizez într-un fel, însă nu a fost chip.
 

Veți fi în continuare un suporter al echipei de baschet în ciuda celor întâmplate astăzi?
Sigur că da! Consider normal să fiu un suporter al baschetului indiferent cine va conduce secția de baschet. Eu așa cum am spus anterior, îmi voi continua activitatea la Asociația de Baschet Gorj. Sunt încă președintele al Colegiului Județean de Arbitrii, deci ne vom revedea la Sala Sporturilor în momentul în care va incepe campionatul.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!