Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Exclusiv. Nandor Kuti: „Suntem pregătiți să luptăm pentru a ne califica în grupele BCL”

Exclusiv. Nandor Kuti: „Suntem pregătiți să luptăm pentru a ne califica în grupele BCL”

Miercuri, 23 septembrie, U-BT Cluj-Napoca o întâlnește pe KK Igokea în preliminariile Basketball Champions League, acesta reprezentând primul meci oficial jucat de o formație românească în stagiunea 2020-2021.

Dacă alb-negrii trec de trupa bosniacă, atunci vor juca în finala turneului de calificare cu învingătoarea duelului Fribourg Olympic vs. CP Sporting. Elevii pregătiți de Mihai Silvășan și Dusko Vujosevic au ajuns deja în Bulgaria, țara care va organiza două dintre cele patru turnee, și sunt gata de luptă.

Nandor Kuti, cel mai longeviv baschetbalist al ardelenilor, a acceptat să dea un interviu redacției noastre, în care a vorbit despre pregătirea din presezon, despre duelul cu Igokea și despre importanța unei calificări în grupele BCL.

După un sezon încheiat prematur din cauza pandemiei, au urmat câteva luni bune de pauză. Cum a fost momentul reluării antrenamentelor? Cum a decurs pregătirea în ultimele 7-8 săptămâni?

Eu am reluat destul de repede antrenamentele. Cred că doar primele 10-14 zile am stat în casă fără să fac niciun efort fizic, dar perioada aceea a fost una foarte constructivă, fiindcă am reușit să îmi analizez sezonul și jocul meu individual. Am observat că am foarte multe capitole la care aș putea să devin mai bun așa că am fost foarte motivat să mă antrenez, să devin mai bun. Oricum ce altceva puteam să fac? Eram în starea de urgență. Fiind sportiv de performanță, sunt obișnuit să nu am prea mult timp liber. Pregătirea mea a decurs foarte bine și aș vrea să le mulțumesc lui Silvă, Răzvan Cenean și Branko Cuic că m-au ajutat și s-au antrenat cu mine vara asta. M-a ajutat foarte mult Nicu Foalea pe plan fizic, pot să zic că sunt în cea mai bună formă fizică după accidentarea mea de vara trecută. La reunirea echipei eu deja eram pregătit așa că pentru mine a fost ușor să mă adaptez. Ultimele 6-8 săptămani ne-am antrenat foarte bine ca și echipă, chiar dacă unii jucători nu au putut să ajungă la timp, din cauza problemelor globale cauzate de Covid-19.

Cum vezi echipa în acest moment? S-au produs 5-6 schimbări față de lotul din ediția precedentă.

Echipa are un potențial foarte mare. Avem jucători valoroși, cu caractere foarte bune, și se vede asta atât pe teren, cât și în vestiar. Suntem aici să ne facem treaba, să ne îndeplinim toate obiectivele clubului, dar cel mai important e să rămânem sănătoși și să ne ferim de accidentări grave.

Urmează primul sezon în care nu mai beneficiezi de regula U23. Ce înseamnă acest lucru pentru tine?

Asta m-a ajutat cel mai mult să lucrez așa de intens toată vara. Indiferent de regulă, eu o să încerc să dau totul pe teren, să fiu agresiv și să mă lupt pentru echipa mea. Nu îmi fac griji că nu mai beneficiez de regula U23, sunt pregătit de noua provocare și aștept cu nerăbdare următorul sezon.

Începeți stagiunea 2020-2021 cu preliminariile Basketball Champions League. Te rog să prefațezi meciul cu KK Igokea.

Mă aștept la un meci de totul sau nimic. O să fie primul nostru meci oficial cu o echipă valoroasă și foarte fizică. O să trebuiască să dăm totul pe teren și să jucăm un baschet de calitate pentru a învinge această echipă. Ne-am antrenat bine în ultima perioadă, suntem pregătiți să luptăm pentru a ne califica în grupele BCL, unul dintre obiectivele clubului în acest sezon.

Care sunt sfaturile primite de la antrenorii Dusko Vujosevic și Mihai Silvășan?

Să executam tot ce am lucrat la antrenamente și să încercăm să câștigăm fiecare posesie, atât în aparare, cât și în atac.

Ce ar însemna pentru voi, ca echipă, calificarea în grupele BCL?

De la primul antrenament, staff-ul tehnic ne-a spus că e un obiectiv important al clubului așa că trebuie să facem tot ce e posibil ca să fim pregătiți pentru acest meci. Ar însemna foarte mult pentru noi, vrem sa reprezentăm țara într-o cupă europeană foarte puternică și să încercam să ridicăm baschetul din România la următorul nivel.

Disputa dintre U-BT și KK Igokea are loc mâine, 23 septembrie, de la ora 20:30 și va putea fi urmărită pe canalul de Youtube al BCL.

*foto: Manases Sandor/u-bt.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!