Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

EXCLUSIV. OLSTA Basketball: "Timişoara nu ne-a plătit datoria pentru Dzambic şi Vasojevic"

Costin Marinescu

Costin Marinescu
27.06.2011

În cursul zilei de vineri, 24 iunie, totalbaschet.ro a publicat un interviu cu Adrian Vermeşan, managerul clubului BCM Timişoara, în care acesta a declarat că datoria clubului BC Elba Timişoara către agenţia de impresariat a jucătorilor Rade Dzambic şi Nikola Vasojevic, datorie din cauza căreia FIBA i-a interzis să mai transfere jucători, a fost achitată.

Legat de acest subiect Ivan Krasic (foto), fostul jucător al lui CSU Ploieşti şi CS Otopeni şi actual agent al firmei de impresariat OLSTA Basketball, agenţie ce îi reprezintă pe cei doi jucători, a negat faptul că plata respectivă s-ar fi făcut în urmă cu “şapte sau opt zile”, cum a declarat Vermeşan şi că până în acest moment nimeni de la Timişoara nu a contactat agenţia.

Agenţia pentru care lucrez îi reprezintă pe Rade Dzambic şi Nikola Vasojevic, jucători ce au semnat contracte cu BCM Elba Timişoara pentru sezonul 2008-2009. În baza acestor contracte clubul a fost obligat să plătească agenţiei Olsta Basketball un commission pentru ambii jucători până la data de 30 martie 2009.

Iniţial am considerat că putem rezolva problema pe cale amiabilă dar chiar dacă am trimis numeroase cereri către oficialii clubului nu am primit niciun răspuns din partea lor şi niciun semn că banii pe care ni-I datorau vor fi vreodată plătiţi. Din moment ce am aşteptat în zadar plata pentru mai bine de un an, nu am avut altă soluţie decât să urmăm paşii legali şi să intentăm process la tribunalul FIBA de la Geneva, unde, pe baza actelor doveditoare,a m primit o decizie favorabilă.

Între timp clubul şi-a schimbat numele dar oamenii care au lucrat în vechea organizaţie au rămas aceiaşi. În opinia mea este imposibil ca schimbându-ţi numele să scapi de responsabilităţile pe care ţi le-ai asumat în anii precedenţi.

Referitor la declaraţia domnului Vermeşan vreau să spun că nimeni de la Timişoara nu ne-a contact încă şi că datoria pe care afirmă că ne-a achitat-o în urmă cu şapte sau opt zile nu ne-a fost încă plătită.

Îmi pare rău că toate aceste probleme nu au fost rezolvate în 2009 şi că clubul din Timişoara trebuie să plătească acum, inclusive costurile de judecată, aproape de cinci ori mai mult decât la început.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!