Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

EXCLUSIV. Revine baschetul la Constanţa

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
06.07.2011

După şapte ani de la cea mai bună performanţă din istorie, clasarea pe locul trei în Divizia A, dar şi de la dezfiinţare, oraşul Constanţa pare să revină pe harta baschetului românesc. Un proiect baschetbalistic de amploare se preconizează că va demara la începutul următorului sezon. Iniţiatorii acestui proiect sunt: un jucător de baschet, Adrian Tudor (Blidaru) şi un antrenor sârb, bun prieten al fundaşului ce a evoluat în ultimele sezoane la CSU Ploieşti.

Contactat de către Total Baschet Tudor a confirmat aceste informaţii, acceptând să răspundă întrebărilor noastre.

Poţi să îmi confirmi faptul că te ocupi de noua echipă din Constanţa ce va evolua sezonul viitor în Divizia B ?

Deocamdată nu pot să confirm sau să îţi infirm nimic. Dau o mână de ajutor însă e doar 99% sigur. Ceea ce rămâne, adică 1%, este o incertitudine. Nu ştim cum stă treaba cu dosarul, ce vor hotărî cei de la municipalitate, oricum ceva se va face la Constanţa pentru că oraşul merită acest lucru. Va fi ceva de genul Club Sportiv Municipal, sponsorizat de primărie. Vor fi şi sponsori individuali, rămâne de văzut.

Care vor fi obiectivele acestui club ? 

În prima fază se doreşte o intrare în Divizia A şi apoi obiective mai îndrăzneţe. Este un proiect frumos însă pe termen lung.

Cui a aparţinut această idee şi cine mai este implicat în proiect ?

Deocamdată doar eu mă ocup împreună cu un prieten sârb de al meu. Ideea ne-a venit pur şi simplu, ne-am gândit "de ce să nu facem?". A mai fost un proiect asemănător acum doi ani însă nu s-a concretizat nimic.

Se cunoaşte componenţa lotului ? 

Deocamdată discutăm cu mai mulţi jucători şi aproape toţi au fost de acord să evolueze la Constanţa.

Să înţeleg că şi tu vei evolua sezonul următor la Constanţa ? 

Acum vrei să le ştii pe toate(râde) ?

Fundaşul ce a activat în utlimele sezoane la CSU Ploieşti este în aceste momente liber de contract.

Conform mai multor surse apropiate site-ului nostru, la gruparea de pe malul Mării Negre ar putea ajunge Cezar Stănescu, Ionel Dodoc, Marian Minea, Mădălin Nicolae şi mai mulţi jucător de la CSU Braşov. De asemenea, acelaşi surse afirmau faptul că Cernat Costel(foto stânga) ar putea ocupa poziţia de antrenor principal. Total Baschet l-a contactat şi pe tehnicianul originar din Constanţa, însă acesta nu cunoştea nimic despre proiectul ce va demara la începutul sezonului viitor.


Sunt nişte zvonuri nu e nimic concret, nu sunt bani la Constanţa din păcate. Eu sunt constănţean şi sufăr din această cauză căci avem trandiţii însă nu se investeşte în baschet. Aici e handballul pe primul plan şi apoi voleiul. Ne-am dori, dar una e să îţi doreşti şi alta să faci, aici nu există baschet la seniori. E trist dar asta e situaţia actuală, cel puţin din câte ştiu eu - a afirmat Cernat.

Cel mai probabil antrenor principal va fi prietenul sârb a lui Adrian Tudor. Unele surse îl indică pe fostul antrenor al grupării CSU Cuadripol Braşov, Milorad Perovic(foto dreapta), ca fiind respectiva persoană.

UPDATE

În cursul zilei de miercuri, Adrian Tudor a contactat site-ul nostru dorind să infirme zvonurile conform cărora  Milorad Perovic ar ajunge la Constanţa. Tudor a adăugat faptul că prietenul său din Serbia nu are nicio legătură cu baschetul românesc.

5 comentarii la aceasta stire:
  • claudiopolis :

    exclus
    poti sa-l uiti pe Perovic!

    cu 12 ani în urmă (06.07.2011) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca mihnescu :

    pero
    eu sper ca e o gluma colaboararea intre blidaru si "prietenul lui sarb", Pero.

    cu 12 ani în urmă (06.07.2011) Raspunde
  • Jordan23 :

    Romana bat-o vina
    Probabil ca si domnul Cernat pica bacul cu o asemenea exprimare: "Aici e handball-ul şi volei-ul pe primul plan." Pai cum asa? Handbalul si voleiul nu "e" doua? Traiasca maneaua!

    cu 12 ani în urmă (06.07.2011) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Sabin Gherdan :

    @Jordan 23
    Greşeala îmi aparţine mie :)

    cu 12 ani în urmă (06.07.2011) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe cione77 :

    Bashchet la C-ta
    Du-te adi , du-te adi , du-te.....

    cu 12 ani în urmă (06.07.2011) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!