Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

F4 Craiova. Florin Nini: „Au pus unii umărul să nu se răstoarne carul mare”

F4 Craiova. Florin Nini: „Au pus unii umărul să nu se răstoarne carul mare”

CSM Galați a pierdut semifinala cu SCM Universitatea Craiova, scor 104 la 94 marți seara (15.02), și a ratat accederea în finala Cupei României. Oltenii au ajuns în schimb în premieră în ultimul act și vor juca joi, 17 februarie, cu trofeul pe masă.

La finalul partidei, Florin Nini a oferit câteva declarații pentru reporterii baschet.ro prezenți la Final Four-ul de la Craiova, având câteva remarci la adresa arbitrajului:

„Un meci frumos în primul rând pentru noi. Felicit orașul Craiova pentru organizare, au o infrastructură demnă de invidiat, un model, merită toate felicitările. Am niște bărbați adevărați, în sensul că după primul sfert, când ei aruncă 24 de libere și noi 7, înseamnă cu suntem foarte puternici în apărare. În sfertul trei ei au 36 de libere, noi 16, iarăși suntem foarte puternici. Când o echipă îți marchează 55% din libere înseamnă că ești o echipă care luptă. Mă bucur că am reușit să marcăm din ceea ce am pregătit, mă bucur că am fost buturuga mică, la care au pus unii umărul să nu se răstoarne carul mare. Nu pot decât să-i felicit pe băieți, cred că am oferit un joc bun, un spectacol pentru sală.”

Întrebat dacă există o anumită frustrare pentru că CSM Galați avea meciul în mână, antrenorul a replicat:

„Ce ziceți așa, ca om de sport? Dacă discutăm, discutăm deschis, iar dacă ne facem că plouă, mă duc să-mi iau umbrela. E clar că a fost o diferență între jocul de contact, așa s-a considerat și așa s-a fluierat. Eu rămân consecvent echipei mele. Ceea ce am pregătit a funcționat și mă bucur că împotriva unei echipe puternice și agresive am reușit să marcăm din acțiune, ceea ce înseamnă o strategie bună și o inteligență a jucătorilor.”

Nini a evitat un răspuns clar la întrebarea „a avut Craiova multe bube?”:

„Nu știu, eu mă uit în curtea mea, port și ochelari și nu văd departe. Prefer să-mi rezolv propriile probleme. Craiova este o echipă care are parcursul ei, merită felicitată. Mă bucur că astăzi am făcut jocul pe care ni l-am propus. Am avut atitudinea corectă și am demonstrat că n-am ajuns întâmplător aici și suntem o echipă demnă de un Final Four.”

În încheiere, antrenorul a spus că nu are vreo favorită în finală și așa cum CSO Voluntari a reușit surpriza cu U-BT Cluj, ar fi putut și CSM Galați să facă același lucru cu SCM U Craiova:

„Nu susțin pe nimeni în finală. Și noi am fi putut face surpriza. Respect toate echipele și în primul rând trebuie felicitate că au ajuns aici. Cred că oferim baschetului românesc un spectacol, evoluții bune, jucători de calitate și sigur că și jucătorii români fac toate eforturile să contribuie la un spectacol și la bunul mers al baschetului românesc.”

*foto: Sportul Ilustrat

1 comentariu la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    o caricatura
    de competitie. arbitraj defect in ambele meciuri. Nu ca de aia a pierdut U.

    cu 2 ani în urmă (16.02.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!