Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

F4. Cristian Achim: „Dorința noastră de a cuceri trofeul Cupei României este foarte mare”

Valentin Todea

Valentin Todea
09.04.2016

Cu doar o zi rămasă până la startul turneului final al Cupei României de la Oradea, emoțiile și nerăbdarea cresc pentru cei implicați. Antrenorul gazdelor, Cristian Achim, a oferit declarații într-o conferință de presă premergătoare acestui eveniment. Iată ce a avut de spus tehnicianul, conform site-ul oficial al clubului orădean:

“Dorința noastră de a cuceri trofeul Cupei României este foarte mare. Suntem pregătiți pentru acest eveniment și ne dorim foarte mult să avem succes la turneul pe care îl găzduim, dar și în play-off-ul campionatului.

Ne pregătim pentru meciul cu Dinamo, din semifinale. Ne așteaptă un meci foarte greu. E cert că toată lumea își dorește să câștige, acest gen de meciuri fiind un motiv suplimentar de automotivare pentru fiecare persoană implicată într-o echipă. Lucru valabil, evident, pentru toate echipele participante.

Noi jucăm la victorie, o facem de ani de zile. Avem chiar și sloganul acesta, pus pe bună dreptate. Vom intra pe teren cu scopul declarat de a învinge. Nu mai contează ce s-a întâmplat în Final Four-ul din urmă cu doi ani, când am pierdut finala. Nu putem să trăim în trecut. Tot ce contează este prezentul și viitorul, iar atenția mea este îndreptată pentru următorul nostru obiectiv, acesta fiind Final Four-ul și implicit adversarul din semifinale.

Este clar că ne apasă o presiune uriașă și până la startul turneului de cupă ea va crește. Toată lumea o resimte, așa cum e firesc să se întâmple în cazul echipei gazdă. Însă din prima secundă am convenit cu toții că ne dorim să jucăm Final Four-ul la Oradea. Motivul este foarte simplu. Am dorit să oferim publicului orădean experiența unui eveniment de acest gen, iar pentru mine acest lucru este foarte important.

Echipa de baschet din Oradea trăiește o perioadă extraordinară. Jucăm peste tot cu sala arhiplină, am stabilit o mulțime de recorduri de asistență în acest sezon, iar pe teren propriu am jucat nu știu câte meciuri cu casa închisă. Până la urmă acesta este obiectivul oricărui spectacol. Să aducă publicul. Noi când primim acest feedback înseamnă că ne facem treaba cum se cuvine. Faptul că această echipă coagulează atâtea energii, faptul că se vorbește atât de mult despre echipa noastră, nu poate să facă altceva decât să ne bucure. Eforturile depuse de toți cei implicați în această echipă au fost corecte și benefice.”

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!