Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

F4. CSM CSU Oradea este prima finalistă din Cupa României

F4. CSM CSU Oradea este prima finalistă din Cupa României

CSM CSU Oradea a obținut calificarea în finala Cupei României, după ce a trecut cu scorul de 76-72 de Dinamo Știința București. Partida din Sala Horia Demian a putut fi urmărită în direct la Digi Sport.

Prima semifinală a fost oficiată de o brigadă de aribtri formată din Ciprian Stroica, Alin Faur și Bogdan Podar.

Dragan Zekovic a deschis tabela după mai bine de un minute trecut din partidă. Același Zekovic marca după ce a fost găsit liber în spațiul de trei secunde. Tony Gugino semna primul coș pentru Dinamo de la mare distanță. Masters a marcat 5 puncte la rând și echipa din Capitală era în avantaj 8-4, la jumătatea sfertului inaugural. Nikola Markovic a alimentat un parțial prin care Oradea a trecut din nou în față. Pe final de sfert cele două echipe s-au destins în ceea ce privește aruncările de la distanță și scorul ajungea la 20-19 în favoarea lui Dinamo. Broussard a irosit ultimul atac pentru Oradea și acesta avea să fie scorul după primele 10 minute. Startul sfertului secund a fost unul secetos din punct de vedere ofensiv pentru cele două echipe și Oradea înregistra un parțial de 4-1. Dinamo a revenit în față la jumătatea actului, după o triplă a lui Jeremic, care ducea scorul la 29-27. Cristian Achim a solicitat timp de odihnă dar a mai venit un run de 6-0 pentru dinamoviști. Zekovic cu două libere a oprit perioada fără punct marcat pentru campioana României. Tot Zekovic a mai înscris o triplă dar Dinamo a găsit răspuns de fiecare dată și a intrat cu 5 puncte avantaj la cabine, scor 39-34.

Trupa lui Tudor Costescu a început bine și secvența secundă a meciului și și-a dublat avantajul de la pauză iar scorul ajungea la 44-34. Markovic cu un three-point-play și Zekovic au redus din nou din deficit. Dinamo a găsit răspuns pentru moment dar s-a văzut egalată la 48 cu 2 minute rămase din sfertul trei. Egalitate avea să se înregistreze și înaintea actului decisive, scor 52-52. Kris Richard a fost primul marcator din sfertul patru, o triplă din zero grade. Armin Cane a răspuns cu un coș fiind faultat dar nu a transformat și libera suplimentară. Broussard a completat startul bun de sfert al Oradiei și a dus scorul la 63-56, moment în care Costescu a solicitat timp de odihnă. Mladen Jeremic a marcat imediat un coș de la distanță dar Markovic a răspuns cu un coș după o acțiune în post-up. Broussard a finalizat un atac în ultima secundă după o recuperare ofensivă și scorul a ajunsla 69-61. Au venit două coșuri la rând pentru Dinamo și meciul era relansat cu un minut și jumătate de joc. Oradea a mai ratat un atac și Masters a finalizat rapid pe tranziție. Giordan Watson a izbutit un three-point-play la intrarea în ultimul minut de joc și scorul era 72-67. Masters a ajuns la linia de libere, de unde și-a transformat aruncările. Sean Barnette a comis un turnover iar același Masters marca două puncte pe contraatac și diferența era minimă cu 36 de secunde înaintea finalului. A venit time-out Oradea iar Watson a profitat de o apărare visătoare și a înscris un lay-up simplu. Jeremic a comis un turnover la fază imediat următoare. Zekovic a ajuns la linia de fault și și-a concretizat libere. Dinamo a mai avut o șansă, după ce Masters a fost faultat pe aruncare de la distanță dar a fost prea târziu. Scor final 76-72 pentru CSM CSU Oradea.

Dragan Zekovic a fost omul meciului cu 16 puncte și 4 recuperări. Aaron Broussard a totalizat 13 puncte, 4 recuperări și 3 pase decisive iar Nikola Markovic 12 puncte, 7 recuperări și 4 pase decisive.

Javon Masters a fost cel mai bun dinamovist cu 19 puncte, 6 recuperări și 4 pase decisive. Ousmane Barro a reușit 18 puncte și 4 recuperări.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!