Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

F4. Marea finală are loc astăzi

Paul Olar (Oradea)

Paul Olar (Oradea)
11.04.2016

Arena Antonio Alexe din Oradea găzduiește astăzi finala Cupei României la baschet masculin. În ultimul act se vor duela CSM CSU Oradea și U-Banca Transilvania. Confruntarea demarează la ora 19:00, în direct la Digi Sport.

În prima semifinală a turneului orădean, U-Banca Transilvania a trecut de BC Mureș Târgu Mureș, cu 73-67. Faptul că se află într-o perioadă de tranziție nu i-a oprit pe mureșeni să le pună serioase probleme clujenilor. Deși trupa lui Marcel Țenter izbutise un sfert secund dominant, BC Mureș a revenit după pauză, grație contribuțiilor lui Goran Martinic, respectiv Aliaksandr Pustahvar. Încleștarea s-a strâns, dar U-Banca Transilvania a fost mai lucidă și a obținut victoria.

A urmat duelul dintre CSM CSU Oradea și Dinamo București. Împinși de la spate de un public superb, bihorenii au inaugurat excelent disputa. Totuși, asemenea clujenilor, Franklin și compania au avut o cădere în actul secund, când Dinamo a înscris mult din spatele arcului de cerc. Chiar și așa, lipsa românilor din lotul condus de Aleksandar Todorov s-a simțit, iar Oradea și-a impus ritmul în manieră autoritară.

Revenind la meciul din această seară, CSM CSU Oradea și U-Banca Transilvania se întâlnesc pentru a doua oară în nici cinci zile. Ultima dată, în campionat, orădenii i-au învins pe clujeni cu 84-77. De-a lungul stagiunii curente, combatantele s-au mai duelat de încă trei ori, scorul general fiind 3-1 de partea “alb-negrilor”.

Trebuie luat în considerare faptul că partida de astăzi se va disputa conform regulilor existente în Cupa României. Drept urmare, finalistele vor fi obligate să utilizeze în permanență doi sportivi autohtoni. Aici, Cristian Achim va miza, la fel ca ieri, pe aportul baschetbaliștilor Andrei Mandache, Bogdan Țîbîrnă, Rareș Pașca sau Cătălin Petrișor. La posibile absențe îl nominalizăm pe Martin Zeno, care a privit de pe bancă victoria împotriva dinamoviștilor.

De partea cealaltă, Marcel Țenter îi va utiliza pe Rolland Torok, Cătălin Baciu, Adrian Guțoaia, respectiv Nandor Kuti. Nandor a bifat minute considerabile în semifinală, evoluând până la fluierul de final. De asemenea, Tudor Jucan nu a activat împotriva mureșenilor, deși revenise săptămâna trecută pe teren.

Legat de finală, CSM CSU Oradea va beneficia de sprijinul propriului public, ce pune o presiune uriașă pe adversari. Acest lucru poate fi însă și în dezavantajul amfitrionilor, dacă stăm să luăm în calcul istoria Cupei României. Cu alte cuvinte, echipa ce organizatoare nu a mai pus mâna pe trofeu din sezonul 2007/2008. Tensiunea va fi și pe umerii clujenilor, întrucât un eșec ar zdruncina atmosfera de pe Someș înainte de Play-Off.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!