Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

F4. Va constitui un avantaj propriul teren pentru CSM CSU Oradea?

Paul Olar

Paul Olar
09.04.2016

CSM CSU Oradea este gazda ediției din 2016 a Final Four-ului Cupei României. Gruparea antrenată de Cristian Achim se duelează în semifinale cu Dinamo București. Partida va avea loc duminică, cu începere de la ora 18:15 și va fi transmisă în direct la postul Digi Sport.

Bihorenii se ridică la nivelul așteptărilor în actuala stagiune, terminând sezonul regulat pe locul doi, cu un bilanț de 23 de victorii și doar 9 eșecuri. De asemenea, Franklin și compania au izbutit un șir senzațional de 11 victorii consecutive.

În Cupa României, CSM CSU nu a întâmpinat emoții în seria cu Gaz Metan Mediaș. Partida tur s-a încheiat la scorul de 86-73, iar în retur s-a consemnat o diferență de 15 puncte, 89-74. Ulterior, ardelenii au transpirat serios în duelurile cu Steaua CSM EximBank.

Confruntarea din Arena Antonio Alexe a oferit o victorie dramatică a CSM-ului, scor 77-76. Steaua nu a putut întoarce soarta seriei în propriul fief, cedând cu 76-72. Acel meci fusese dominat de Will Franklin, fundaș ce contabilizase un double-double, alcătuit din 13 puncte, 10 pase decisive și 8 recuperări.

Americanul reprezintă motorul Oradiei, contribuind enorm pe faza ofensivă. Franklin îl pune în valoare și pe Sean Barnette, baschetbalist ce traversează un sezon deosebit din punct de vedere individual. Sean este cel mai eficient om al trupei lui Cristian Achim, reușind statistici de 14.3 puncte, 8.0 recuperări și 2.4 pase decisive. Mulți dintre redactorii Total Baschet l-au numit pe Barnette drept MVP-ul sezonului.

În Cupa României, diferența va fi făcută însă de aportul baschetbaliștilor autohtoni. Deși accidentările i-au dat bătăi de cap, Bogdan Țîbârnă va fi prezent la capacitate maximă duminică. Celălalt român cu minute bune este Rareș Pașca, în timp ce Cătălin Petrișor va fi varianta de rezervă a lui Will Franklin.

Deși Oradea dispune de sprijinul propriilor fani, Cupa României iese în evidență cu o statistică sumbră legată de gazde. Cu alte cuvinte, din 2008 încoace, nicio echipă gazdă nu a putut să obțină trofeul Cupei României. CSM va încerca cu siguranță să combată afirmația făcută! 
 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!