Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

F8. U-BT Cluj-Napoca își respectă statutul și se califică în semifinalele Cupei României

F8. U-BT Cluj-Napoca își respectă statutul și se califică în semifinalele Cupei României

Prima zi a Final 8-ului Cupei României de la Cluj-Napoca s-a terminat cu mult-așteptatul duel dintre U-Banca Transilvania și CSO Voluntari. În urma acestui joc, ultima formație calificată în semifinalele competiției este trupa lui Mihai Silvășan.

CSO Voluntari: Trevon Allen, Rashard Odomes, JT Shumate, Titus Nicoară, Alexandru Olah

U-BT Cluj-Napoca: Bryce Jones, Adam Mokoka, Mihai Măciucă, Jarell Eddie, Emanuel Cățe

Allen a început foarte bine disputa și a înscris primele opt puncte ale ilfovenilor. Shumate și Odomes au marcat și ei, iar Mihai Silvășan a efectuat primele două modificări. Andrija Stipanovic s-a făcut imediat remarcat, în timp ce Jones a continuat să conducă ofensiva clujeană. Precizia de la linia de libere a gazdelor a restabilit echilibrul, dar Lucas Tohătan, Nicoară și Allen au dat replica pentru oaspeți. Ultimul minut al secvenței a început cu un slam-dunk spectaculos al lui Odomes, urmat de o triplă a lui Patrick Richard. În cele din urmă, la finalul actului inaugural, scorul era egal: 31-31.

În primele trei minute și zece secunde ale sfertului al doilea, desfășurarea scorului a fost următoarea: 33-31 pentru U-BT, 35-33 pentru Voluntari, 37-35 pentru U-BT. Ainars Bagatskis a solicitat un timp de odihnă, iar următorul coș a fost înscris de Olah. A urmat o fază la care Silvășan a fost sancționat cu greșeală tehnică, astfel că scorul la acest capitol între cei doi antrenori a devenit 1-1. Alb-albaștrii au profitat de acest moment și s-au menținut la conducere și, la scorul de 44-41, tehnicianul alb-negrilor a cerut time-out. CSO Voluntari și-a mărit avantajul iar, la pauză, conduceau cu 48 la 43.

După revenirea de la vestiare, U-Banca Transilvania a izbutit să egaleze în mai puțin de 90 de secunde, grație lui Cățe și Mareks Mejeris. Olah a răspuns cu un and-one, dar Richard a marcat o triplă la celălalt panou și apoi Mokoka a dus scorul la 54-51. Shumate a mai oprit din avântul gazdelor, marcând un coș de la distanță, iar Allen și-a continuat evoluția ofensivă impresionantă, egalând la 62. Kwamain Mitchell și Shumate au înscris câte o triplă și apoi Nicoară a dus scorul la 70-65. În ultimul minut, David Lăpuște și Stipanovic au izbutit cinci puncte pentru U-BT, iar Tohătan a marcat un and-one pentru Voluntari, care conducea, înaintea actului decisiv, cu 73 la 70.

Ultimele zece minute au început cu patru puncte consecutive ale lui Tohătan, urmate de un coș de la semi-distanță al lui Jones. Fundașul lui U-BT a izbutit un and-one, dar Allen a răspuns cu o triplă și situația se complica pentru alb-negri, care erau conduși cu 82 la 75, cu puțin peste cinci minute rămase din meci. Feazell a înscris și el de trei puncte, dar Seeley a răspuns imediat cu două coșuri de la distanță și „studenții” s-au apropiat la două puncte: 85-83. După un timp de odihnă al oaspeților, Cățe a reușit un slam-dunk, Seeley a marcat o liberă prin care U-BT a trecut la conducere, iar Richard a dus scorul la 88-85. Seeley a mai reușit un coș, Tohătan a transformat o liberă, iar apoi Mokoka a marcat de două ori de la linia de fault, ducând scorul la 92-86. După un timp de odihnă al lui Bagatskis, Allen a reușit imediat o triplă și a fost rândul lui Silvășan să ceară time-out. Cățe a fost trimis imediat la linia de libere, iar pivotul ardelenilor și-a făcut foarte bine treaba. Meciul nu s-a terminat cu această fază, fiindcă Olah a înscris și el din afara semicercului. La celălalt panou, Richard a marcat două libere, iar U-BT Cluj-Napoca s-a impus cu 96 la 92.

Liderii învingătoarei au fost Patrick Richard (17 puncte, 9 recuperări, 3 pase decisive), DJ Seeley (16 puncte, 4 recuperări, 2 pase decisive), Bryce Jones (16 puncte, 5 recuperări), Adam Mokoka (12 puncte, 3 recuperări, 2 pase decisive), Emi Cățe (10 puncte, 4 recuperări, 3 pase decisive) și Andrija Stipanovic (10 puncte).

De partea cealaltă, cel mai bun jucător a fost, fără discuție, Trevon Allen (30 de puncte). S-au mai remarcat Alex Olah (12 puncte, 10 recuperări, 3 pase decisive), Lucas Tohătan (12 puncte, 5 pase decisive) și JT Shumate (11 puncte, 2 recuperări, 2 pase decisive).

În semifinale, U-BT Cluj-Napoca se va întâlni cu CSM Constanța, grupare ce a trecut de BC CSU Sibiu, în prima partidă a zilei.

*foto: Bogdan Isailă/BC CSU Sibiu

9 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    Asta i echipa
    Mortal combat🤣🤣🤣

    La cum a jucat vountariul 38 de minute e chiar miracol victoria.

    cu 2 luni în urmă (15.02.2024)
    • varu silvois:

      felicitari UBT
      la cat e strans a fot rezultatul poate exista tendinta de a critica jocul echipei, insa dimpotriva, jocul a fost cel putin bun daca nu chiar aproape perfect tinand cont ca la ilfoveni a intrat totul. Sigur continuam sa ratam liberele ( ele se antreneaza), capitol rusinos, iar Lapuste...... Prin urmare mereU nUmai U.

      cu 2 luni în urmă (15.02.2024)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca CJ Stefan :

    Greu
    Un meci greu, cu Allen în mare formă. Noi în nota obișnuită la libere. Nu mi a fost dor de Grigoraș & co dar au ținut neapărat să iasă în evidență.

    cu 2 luni în urmă (15.02.2024) Raspunde
  • Benjamin :


    Poate am vazut eu alt meci, dar mie mi s-a parut unul destul de slab pregatit. Cand pivotul tau are cele mai multe asisturi si alea un numar impresionat (3!!) atunci trebuie sa iti pui un semn de intrebare cu privire la jocul de echipa. Daca Voluntariul ne-a ‘citit’ si ne-a blocat atat de bine, oare la ce ne putem astepta in Eurocup? Da, stiu ca acolo avem diferite formule de joc si nu-l jucam pe Maciuca sau pe Lapuste si ca jucatroii is mult mai conectati la miza jocului, dar asta nu cred ca poate diminua jocul slab si lipsit de scheme din seara asta.

    cu 2 luni în urmă (15.02.2024) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca John Ioan :

    Dupa cum ziceam ieri
    Un meci foarte greu, probabil noi am avut cel mai dificil adversar in sferturi. Voluntari e o echipa buna, care azi nu a avut nimic de pierdut, si asta s-a vazut din plin. Pe final, pe cand si-au dat seama ce aproape sunt de o adevarata performanță, au clacat putin, dar asta si pe fondul unui picior mai apasat pe accelerație al Clujului, care a iesit din corzi, revenind spectaculos pe final. Parerea mea e ca cele 2 triple consecutive ale lui Seeley de pe final le-au zdruncinat mult încrederea ilfovenilor.
    Oricum, un meci frumos in care ambele echipe au jucat bine. Felicitări Voluntariului care au facut un meci de nivel inalt.
    Bravo U BT pentru ca a tinut aprope si pana la urma si-a scos in evidenta clasa superioară. Poate ca in aparare puteam face un meci mai bun, dar asta e, probabil jucatorii s-au si menajat putin, mai ales la inceput, stiind ca mai urmează doua meciuri Sambata si Duminică.
    Mergem inainte spre trofeu. Haide U!

    cu 2 luni în urmă (15.02.2024) Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca M F :

    Un sfert ca o finala
    Felicitari echipei din comuna Voluntari, au venit pregatiti sa petreaca weekendul la Cluj, cu majorete, cu mascota si cu tot personalul de la primarie. Trebuie totusi sa fie frustrant sa joci la 120% capacitate, sa iti intre tot si sa pierzi.
    Remarc de la noi ca Seeley a terminat de fumat tigara in minutul 35, iar Guzman parea mai in joc decat Eddie. Din cauza (sau datorita?) lui Allen azi sala a cantat ca pe vremuri - bravo lui.
    Altfel, emotii nu prea au fost ...

    cu 2 luni în urmă (15.02.2024)
    • U BT Cluj-Napoca Delekon:

      Seeley
      Si pe mine m-a amuzat răzvrătirea lui de pe final, care mi s-a parut oarecum planuita. Intr-un turneu final cand trebuie sa joci trei meciuri la rand, astfel de atitudini au sens dar sunt riscante. Puteam sa pierdem lejer pe careva decizii de arbitraj in clutch.

      cu 2 luni în urmă (16.02.2024)
    Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca ahile89 - :

    No io din astea nu mai pot trai
    Așa pământ de flori am fost 3 sferturi, așa chinuit. Plus ca Allen ăla de aruncă de pe bancă înscria orice. Dj a zis pe la final no jucăm și noi ceva? Așa frumos puteam merge și noi la hotel ca tot o rămas camerele goale dupa mureșeni.
    Domnii arbitri nici o treaba cu baschetul. Când îl vedeam pe Grigoraș cum fluiera ce numa el știa îmi aduceam aminte de finala din 2011 când el fluiera și de nu vedea faza. Iar alalalt element tânăr habarnist. Să nu uităm de tradiționalul M… burlacul și de azi trec pe xanax ca aspacardinul e ca bomboana chupa chups

    cu 2 luni în urmă (15.02.2024) Raspunde
  • pipzn :

    Meci
    demn de o finala si inca unul de infarct pentru suporterii clujeni. Felicitari ambelor echipe!

    Voluntariul a venit foarte bine pregatit pentru acest meci din toate punctele de vedere (cum spunea cineva mai sus, inclusiv cu mascota si majorete) si sincer la cum au jucat o victorie a lor nu ar fi trebuit sa supere pe nimeni. Au stat foarte bine in aparare, bine in atac si au avut un om care nu a putut fi oprit in a marca.

    La "U" s-a intamplat cam ce am comentat (partial) la articolul de prezentare a meciului. Practic am jucat in 2 romani (Richard pe care in ritmul asta de meciuri interne + nationala + Eurocup + varsta lui il vom fi stors si apoi ne vom mira cand nu va mai reusi sa faca fata sau va avea un sezon nou slab) si Cate. Iar strainii nostri (fata de cei de la Voluntari) nu au compensat pe masura.

    In rest, perenele probleme: se putea pierde meciul linistit pe ratarile noastre de la libere, ai un shooter (Eddie) fara scheme pentru el si care ajunge sa arunce de 3 o singura data in meci si in disperare de cauza, ai conducator de joc cu 1 (una) pasa decisiva (da, stiu, a marcat mult din actiuni individuale).

    Cu ocazia asta s-a vazut foarte clar de ce e nevoie de Guzman pentru aparare. Cu el in teren nu cred ca mai dadea Allen 30 de puncte.

    In afara de victorie (pe care o consider norocoasa si partial meritata) singurul aspect cu adevarat pozitiv este la capitolul mingilor pierdute. Eu nu tin minte la nivelul ultimilor ani vreun joc in care sa avem doar 6.

    Jocul asta la modul "traim periculos" aproape 30 de minute ne va taxa la un moment dat si momentul ala s-ar putea sa fie in cadrul unui meci decisiv (indiferent de competitie).

    cu 2 luni în urmă (16.02.2024) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!