Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

F8. Cristian Achim: „Ceea ce contează la un turneu final este forma de moment”

F8. Cristian Achim: „Ceea ce contează la un turneu final este forma de moment”

CSM CSU Oradea va juca pentru un loc în semifinalele Cupei României cu CSM Târgu Mureș, în cadrul Final 8-ului de la Cluj-Napoca. Duelul va avea loc joi, 15 februarie, și va fi televizat.

Orădenii au trecut cu brio peste ultimul test înaintea Final 8-ului Cupei, prin victoria cu 98 la 87 în fața Coronei Brașov, în a treia rundă din Top 10 LNBM. La finalul acelei întâlniri din Oradea Arena, Cristian Achim a vorbit pentru site-ul „Leilor Roșii” și despre sfertul de finală cu CSM Târgu Mureș din „competiția surprizelor”:

„Întâlnim o echipă care ne-a învins ultima dată. Cunoaștem echipa din Tîrgu Mureș. Probabil are cel mai mare nucleu de jucători străini cu experiență bogată în campionatul României. Nu trebuie să-i prezinte nimeni pe Martinic, Jeremic, Gajovic. Și nu doar pe ei. Au români cu bogată experiență și care ne-au pus probleme la confruntările anterioare. Sunt o echipă care ne-a învins. Despre asta este vorba.

Mergem în formulă completă. Este important acest lucru, însă nu avem o garanție că asta asigură succesul. Am văzut cu toții de atâtea ori că sunt echipe care nu joacă în formulă completă, dar se mobilizează atât de bine. Putem exemplifica de oriunde, de la orice nivel. Nimic nu este decisiv. Ceea ce contează la un turneu final este forma de moment, nivelul la care te afli atunci când are loc competiția. Importantă este pregătirea mentală și bine-nțeles valoarea.”

Cele două formații au fost adversare în Conferința B din Liga Națională. După un succes fără probleme acasă (96-75), CSM Oradea s-a văzut învinsă la Târgu Mureș în ultimele zile ale anului calendaristic trecut, 83-88.

Sfertul de finală din Cupa României dintre CSM Oradea și CSM Târgu Mureș va avea loc joi, 15 februarie, de la ora 17.45 și va putea fi urmărit pe Digi Sport 3, Prima Sport 1, respectiv FRB TV.

*foto: Facebook CSM Oradea

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea Malone Karl :

    Hai la cupa cu surprize a la Cluj
    Papa CoAch se teme de Târgu Mureș, pentru că l-au citit tactic o dată deja în acest sezon. Așa că, dacă e să pierdem încă o Cupă, o facem pe mîna conaționalilor mureșeni, iar dacă-i batem cumva, luăm prima Cupă. Alt adversar dificil nu mai avem cum întîlni nici măcar în finală!

    cu 2 luni în urmă (13.02.2024) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!