Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

F8. Cristian Achim: „La 20 de mingi pierdute nu poți să ai niciun fel de pretenție”

F8. Cristian Achim: „La 20 de mingi pierdute nu poți să ai niciun fel de pretenție”

CSM CSU Oradea a ratat calificarea în ultimul act al Final 8-ului Cupei României de la Cluj-Napoca. Bihorenii au fost depășiți în penultimul act de Rapid București, scor 63-61. La finalul partidei, antrenorul bihorenilor, Cristian Achim a avut o declarație destul de succintă:

„A fost un meci tipic de cupă, de calificare,în care noi am marcat cele mai puține puncte din aceste luni. Nu am mai marcat 61 de puncte niciodată și am avut 20 de mingi pierdute. Asta spune totul. Se pare că suntem epuizați și fizic și mental. Nu am reușit să rezolvăm aproape nicio situație de miss-match. Nu am foarte multe de spus.”

Cristian Achim a ținut să accentueze motivele pentru care echipa sa nu s-a putut apropia de victorie în jocul din BT Arena:

„La 61 de puncte marcate, ce să mai comentezi. La 20 de mingi pierdute nu poți să ai niciun fel de pretenție. În condițiile în care nici echipa adversă nu a marcate de speriat. Și-a pus amprenta și miza, nu știu.”

Întrebat despre ceea ce va urma în următoarea perioadă pentru echipa sa, tehnicianul orădenilor a spus:

„Această pauză vine excepțional de bine. Sincer, ne trebuie mult liber, băieții să meargă să-și limpezească mințile, să se odihnească. După mergem la treabă. Noi vrem să câștigăm fiecare meci în parte. Avem obiectiv intermediar să terminăm în primele trei la finalul celor 10 meciuri din Top 10. Acesta este obiectivul nostru, după care vom vedea, playoff...”

4 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea Raul :

    Demisia
    Refuz sa cred ca nici dupa acest blat ordinar acest individ nu si asuma si pleaca de la echipa. Incredibil. Incep sa cred ca jucatorii refuza sa joace ceva pentru a pleca antrenorul.

    cu 2 luni în urmă (17.02.2024) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    Lasand
    la o parte glumele de la cealalta stire, e clar ca Achim e terminat. Poate mai abitir decat oricui i-ar prinde lui bine o pauza de unul-doi an. Antrenoratul nu i usor. Nici pe Silvasan nu l vad bine la cum isi traieste meseria. Ori va capota profesional ori va face ceva boala daca continua cu presiunea ani la rand.
    Pt oradeni: au fost si vremuri mai bune. Bucuria noastra ca ati iesit e legitima, in finala cred ca ati fi fost un adversar mai dificil decat Rapid. Bine, sa ajungem acolo😄
    In ultimii ani, ati fost cei mai mari rivali, deci ni vad motiv de mirare…

    cu 2 luni în urmă (17.02.2024)
    • CSM CSU Oradea TheOptimiser:

      @studentU
      Corect. Mi se pare și mie că e obosit, depășit de situație, poate și frustrarea e o cauză, prin prisma faptului că în LNBM nu am mai câștigat nimic de 5 ani și am fost eliminați recent și din EuropeCup acasă la noi în meci decisiv, cred că este o oarecare ruptură între el și echipă, sau o parte din jucători...
      El a adus Oradea unde e acuma pe harta baschetului, dar cred că ar veni momentul ca activitatea lui la club să înceteze după acest sezon, nu văd lucrurile să meargă pe o traiectorie ascendentă cu el la cârmă...

      cu 2 luni în urmă (17.02.2024)
    Raspunde
  • Silvois :

    Raman la parerea
    ca pentru U, finala a fost meciul cu Voluntari. Cu tot respectul pentru ce inseamna Oradea in baschetul autohton al ultimilor ani, cred ca, in acest moment, se afla sub echipa Voluntariului, care pare singura capabila sa-i bata pe clujeni in plan intern.

    cu 2 luni în urmă (17.02.2024) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!