Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

F8. Cristian Achim: „Mureșul a plecat cu cheile și bagajele făcute de la hotel”

F8. Cristian Achim: „Mureșul a plecat cu cheile și bagajele făcute de la hotel”

CSM CSU Oradea a obținut calificare în semifinalele Cupei României după 77-71 cu CSM Târgu Mureș în cursul serii de joi, 15 februarie, în Sala Sporturilor „Horia Demian” din Cluj-Napoca. Prin rezultatele înregistrate până acum, a devenit clară una dintre semifinale: Oradea - Rapid.

După încheierea disputei cu Târgu Mureș, Cristian Achim a oferit câteva declarații pentru site-ul nostru și a punctat următoarele:

„Un meci tipic între o echipă care nu are nimic de pierdut și cealaltă are totul de pierdut. Consider că, dacă Târgu Mureș ar fi avut echipa întreagă, concentrarea noastră ar fi fost diferită. Indiferent ce le-am spus, sub nicio formă n-am reușit să-i fac pe jucători să rămână concentrați și asta s-a văzut. Nu este ceva nou, am mai întâlnit această situație și nu e ceva deosebit. Vina este a noastră și a mea pentru că nu am reușit să ne menținem concentrarea la auzul veștii că nu vor juca doi jucători.”

Întrebat ce a făcut diferența, antrenorul „Leilor Roșii” a afirmat:

„Mureșul a plecat cu cheile și bagajele făcute de la hotel. Asta spune totul, și despre ei și despre noi. Sub nicio formă nu am reușit să menținem o concentrare normală. Ce a făcut diferența? A marcat Pearson două coșuri importante de trei puncte când a trebuit. Nu-mi aduc aminte când să fi fost Person principalul marcator al lor. Asta e foarte bine pentru ei, fiindcă demonstrează că au jucători cu caracter și când au nevoie poate să iasă altcineva în față. Sigur, e foarte greu de jucat cu lineup-ul lor, pentru că Lowrance practic este shooter, dar toate astea le știam și nu e o scuză. Principala problemă este legată de capacitatea mea de a menține o concentrare, iar după aceea am văzut acest scenariu de zeci de ori. Nu ești concentrat, echipa adversă marchează niște puncte pentru că nu au nicio presiune. E un scenariu care se repetă de mii de ori în baschet. Până la urmă e bine că am câștigat.”

La final, tehnicianul a prefațat pe scurt semifinala cu Rapid:

„Sper din tot sufletul să fie diferit în semifinale. Dacă va fi tot așa, vom pleca acasă. E simplu. Îl văd exact cum am spus și acum. Noi am câștigat meciul de pe terenul Rapidului și de asta îmi e cel mai frică. Punct. Jucătorii din nou vor avea impresia că va fi ușor, dar nu e așa, pentru că fiecare meci e diferit.”

CSM Oradea și Rapid București se vor întâlni în prima semifinală a Cupei României, sâmbătă (17.02) începând cu ora 17.30.

*foto: baschet.ro

3 comentarii la aceasta stire:
  • YMCA Tiger :

    :)
    Ce sa te astepti de la un panicat, mai bine citeste despre cum sa ataci o zona caci n-ai avut nicio reactie tot meciul. Bafta pentru locul 3!

    cu 2 luni în urmă (15.02.2024) Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca ahile89 - :

    Da sigur ca da
    Dacă era după Achim Mureșul nu trebuia să se prezinte. Maxim să vină direct la sală și să joace cu ăia Under 16. Iar gajovic să le dea sfaturi de pe margine. Asta e declarație stil Neal ca batem 4-0 și suntem campioni:)). Mă mir ca nu s-a plâns de ceva Achim:)

    cu 2 luni în urmă (15.02.2024) Raspunde
  • Bogdan Gabor :

    Domnul Achim și bagajele
    Domnul Achim și echipa au venit cu bagajele făcute la meciul ca rapid, cred că au văzut la Mureș și au zis să încerce și ei

    cu 2 luni în urmă (17.02.2024) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!