Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

F8. Cristian Achim: „Specificul competiției avantajează în mod evident adversarul nostru”

F8. Cristian Achim: „Specificul competiției avantajează în mod evident adversarul nostru”

La exact o săptămână de la precedenta întâlnire, CSM CSU Oradea și FC Argeș Basketball se duelează din nou, de această dată în sferturile de finală ale Cupei României. Meciul are loc sâmbătă, 11 februarie, la ora 20:00, în Sala Sporturilor „Simona Amânar” din Constanța.

Iată ce a declarat Cristian Achim, antrenorul bihorenilor, în legătură cu Final 8-ul Cupei României:

„După cum am spus mai devreme, rămâne să ne îndreptăm toată atenția spre competițiile care ne-au rămas. Avem un sezon bun pe plan intern până la această oră. Iar pentru a reveni în cupele europene este absolut necesar să obținem rezultatele care să ne permită înscrierea în următoarea ediție a competițiilor internaționale. Ne așteaptă turneul final de Cupa României. Pentru noi vine într-un moment nepotrivit. Suntem într-o perioadă dificilă. Forma sportivă este pe pantă descendentă, nivelul de energie și prospețime afectează în mod evident exprimarea noastră ca echipă. Este o situație perfect normală, dat fiind numărul mare de meciuri jucate și călătorii aferente, lucruri ce cântăresc. Sunt câteva aspecte care mă îngrijorează în perspectiva turneului de la Constanța”, a spus tehnicianul lui CSM Oradea, conform site-ului oficial.

De asemenea, Achim a afirmat că adversara din Pitești are un lot mai potrivit pentru regulamentul Cupei României.

„Specificul competiției avantajează în mod evident adversarul nostru din sferturile de finală. Am mai spus-o și o repet, Pitești este echipa cea mai pregătită pentru sistemul din Cupa României deoarece această echipă joacă aproape în permanență cu doi autohtoni, iar unul dintre ei este Mihai Măciucă, jucător U23. Va fi o confruntare interesantă, mai ales că vine la scurt timp după ce ne-am întâlnit cu această echipă în Liga Națională, într-un meci echilibrat. Noi mizăm pe jucători formați pe plan local. Ne mândrim cu ei, este o consecință a ceea ce ne-am dorit. Strategia noastră a inclus formarea tinerilor baschetbaliști și ne vom focusa pe mai departe asupra acestui aspect. Avem în componență mai mulți jucători promovați din propriul sistem de formare și mergem la turneul final de Cupa României mizând pe ei. Le lipsește experiența, dar cu siguranță există potențial și dorință de afirmare. Împreună cu experiența celorlalți componenți ai echipei vom căuta soluțiile potrivite care să ne mențină competitivi pe toată durata prezenței noastre la Final 8. Așa cum ne cunoașteți, luăm totul pas cu pas. Practic nu există ziua de mâine dacă nu câștigi următorul meci în cadrul turneului final de Cupa României. Va fi un turneu foarte interesant.”

Duelul dintre CSM Oradea și FC Argeș Basketball va putea fi urmărit, în direct, pe Digi Sport 3 și pe FRB TV, sâmbătă, 11 februarie, la ora 20:00.

*foto: fiba.basketball

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea Sebas :

    Coach
    Tot respectul din lumea aceasta pentru tine.

    Pe de alta parte formatul competiției îl știa toata lumea de la începutul sezonului, iar dumneavoastră aveati toate armele sa construiți o echipa care sa fie favorita in fata Piteștiului in orice competiție... nu ca nu am fi chiar si asa...

    Daca nu te-a interesat sa iti faci echipa astfel încât sa fii favorit in fața oricărei echipe din sferturile Cupei Romaniei, pai atunci nu prea avem de ce sa ne plângem... înseamnă ca pur si simplu nu asta a fost obiectivul.
    Pentru ca, repet, resurse exista si existau!

    cu 1 an în urmă (10.02.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!