Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

F8. Cristian Achim: „Știam că vom avea un meci foarte greu împotriva lor”

F8. Cristian Achim: „Știam că vom avea un meci foarte greu împotriva lor”

Ziua de sâmbătă, 11 februarie, s-a încheiat cu duelul dintre CSM CSU Oradea și FC Argeș Basketball, din sferturile de finală ale Cupei României. Gruparea bihoreană a condus de la început până la final și și-a asigurat calificarea în penultimul act al competiției: 89-78.

Iată ce a declarat Cristian Achim, la scurt timp după victoria cu alb-violeții:

În primul rând, aș dori să felicit echipa din Pitești. Știam că vom avea un meci foarte greu împotriva lor, din două motive. Unu, că îi bătusem deja de două ori și a treia victorie este întotdeauna foarte complicată. Iar al doilea motiv, și cel mai important, este că Piteștiul e singura echipă de la acest turneu final care joacă, în campionat, în line-up-ul pe care îl folosește în Cupă. Am spus-o, Piteștiul a fost echipa avantajată prin jucătorii pe care îi are, nu vreau să spun altceva, față de celelalte competitoare, pentru că ei exact așa joacă în campionat. Pentru ei nu a fost niciun fel de noutate. Pentru toate celelalte este puțin mai greu pentru că puține au jucat cu U23 40 de minute. Cu doi, români pe teren am jucat mult, dar cu un U23 40 de minute puține echipe au experimentat asta. Ei, avându-i pe Măciucă și Voinescu, era clar că sunt într-un avantaj mare. Consider că am câștigat pentru că am avut 15 recuperări ofensive și am ratat o singură liberă. Însă Piteștiul a arătat că este o echipă foarte bună și doresc să-i felicit încă o dată și pe fostul meu coleg (n.r. Milan Mitrovic). Face o treabă extraordinar de bună.

Întrebat despre precedentul sfert de finală, în care trupa văzută drept favorită (Rapid București) a fost eliminată, antrenorul bihorenilor a răspuns următoarele:

Aș vrea să repet, în situația în care se joacă în Cupă, favoritele din campionat nu mai pot fi considerate favorite. Dintr-un motiv foarte simplu: nu se mai joacă la fel. Și atunci eu nu știu dacă Rapid era favorită în fața Constanței. Sincer, Corpodean și Gribinic au minute importante la ei.

Meciul din Sala Sporturilor din Constanța a reprezentat a treia întâlnire stagională între CSM Oradea și FC Argeș Basketball.

„Tocmai de-asta mi-a fost foarte frică”, a spus Achim. „Statistic, între două echipe relativ apropiată, dacă o echipă bate de două ori, al treilea meci, 75%, este câștigat de echipa care a pierdut două. Deci noi ne aflam în situația asta, plus că noi jucăm complet diferit. Astăzi am inventat două scheme pentru Enzo Vescan. Nu glumesc. N-am avut când. Noi am avut meci miercuri, n-am avut când. Joi am făcut doar un antrenament de refacere, astăzi, pe tablă, le-am scris ceva ce vreau să joc cu Vescan. Noi și Clujul și alții suntem dezavantajați, jucând atâtea meciuri, fiindcă practic nu ai timp de pregătire. Dar asta este situația și, repet, noi ne-am dorit-o.”

La final, tehnicianul Leilor-Roșii s-a arătat mulțumit de prestația lui Enzo Vescan și Luca Năstruț, cei doi jucători U23 ai echipei:

Ambii au jucat, după părerea mea, foarte bine. Ambii au făcut o apărare bună, Enzo poate un pic mai bună, dar Luca a marcat două coșuri de trei puncte importante.

Luni, 13 februarie, de la ora 20:00, CSM CSU Oradea se va duela cu CSM Constanța în semifinalele Cupei României.

*foto: fiba.basketball

12 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Simpatic
    Absolut orice interviu de-al lui Achim este o lamentație continuă, omul este absolut unic în peisajul baschetului românesc. Pentru un antrenor care a avut atâta succes în cariera lui, mi se pare fabulos. Iar meciul o fi fost greu doar pe hârtie, pentru că pe teren a fost cel mai simplu dintre cele 4 sferturi, deoarece Pitești a arătat că nu a înțeles nimic din cele 2 înfrângeri, hotărând că apărarea este opțională.

    cu 1 an în urmă (12.02.2023)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      acest
      dan petrescu al baschetului autohton. adversarii s tot timpul de o valoare inegalabila si ei Dan sau Cristi, practic au facut o magie de i-au batut :))

      cu 1 an în urmă (12.02.2023)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ :

    ”Trebuie să încep prin a felicita băeții...
    ...de la compania de salubritate. Nu e puțin lucru să ai de-a face în fiecare zi cu atâtea pubele, saci și câte și mai câte situații neprevăzute.

    Din momentul în care am extras sacul din coșul de gunoi știam că nu va fi ușor. A trebuit să-l leg la gură, cu mare atenție, să nu cumva să se reverse conținutul. Despre miros nu mai spun, dar am reușit efectiv pe loc să inventez o tehnică mai eficientă de răsucire a sacului. Am reușit astfel, contrar premiselor de la care porneam, să reduc cu 65% timp de legare. Repet, poate nu pare mare lucru, dar de asta mi-a fost foarte frică. Dacă, Doamne ferește, ar fi căzut din conținut? Ajunge să spun că ar fi fost un dezastru, pe care am avut marea inspirație să-l evit.

    Drumul din casă până la pubelă n-a fost deloc lipsit de riscuri. Nu sunt obișnuit să ies în papuci pe frigul ăsta. Tălpile papucilor nu m-au ajutat deloc și a trebuit să-mi mențin cu mare dificultate un echilibru precar fiindcă iar nu era trotuarul deszăpezit. Odată ajuns la pubelă am reușit să introduc sacul din prima, așadar practic am avut un procentaj de 100% la aruncările din acțiune. Asta e chiar ceva care merită să rămână în istorie!”

    Cristi Achim, răspunzând soției la întrebarea - "Ai dus gunoiul așa cum te-am rugat?"

    cu 1 an în urmă (12.02.2023)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @hunter
      Din partea mea, ăsta e comentariul deceniului.
      Putem opri internetul acum.

      cu 1 an în urmă (12.02.2023)
    • BC CSU Sibiu DND:

      Măi
      Ce vă mai trece prin cap
      Foarte bine parodiată situația, bravo, m-am distrat!

      cu 1 an în urmă (12.02.2023)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      deszapezit
      Respekte🤭😂

      cu 1 an în urmă (16.02.2023)
    Raspunde
  • West Petrom Arad jordan 23 :

    Intrebare
    @studentU, @hunter - știu ca în calitate de suporteri ai Clujului e normal sa ataci Oradea, dar ar fi frumos sa încercați măcar sa fiți obiectivi. De ce doar afirmațiile lui Achim sunt luate la puricat? Sivasan a declarat, citez "Jucăm cu o echipă bună, cu jucători cu experiență și trebuie să facem un meci de calitate pentru a învinge". Asta referitor la meciul cu Craiova. Sa fim serioși: Craiova are un singur jucător U23 iar celalalt roman de luat în seama e Watson. Atât la romani! Nu cred ca Tibarna poate fi luat în calcul.
    Deci Achim se lamentează și supraevalueaza adversarii, dar Silvasan e "cu picioarele pe pamant".
    Scuze ca ma bag în seama dar nu e fair!

    cu 1 an în urmă (12.02.2023)
    • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ:

      Declarațiile lui Achim...
      ...sunt mereu în nota asta. Orice meci, cu oricine joacă, oricând, în orice competiție. E mult dincolo de genul declarațiilor ”tactice” sau ”politicoase”.

      Pentru Achim mereu adversarul lor e cel mai dificil sau printre cei mai dificili posibili. Victoriile sunt mereu împotriva unor echipe care ori sunt foarte foarte (foarte) bune, ori sunt în super formă. Oricum ar fi fost, cea mai mare realizare e să-i bați pe ăia pe care tocmai i-a bătut. Citesc de ani de zile declarațiile lui și de asta spun că e chiar un pic jenant să se laude mereu singur. Dacă echipa pierde au fost adversarii în mare formă / au prins o zi excelentă. Sau, evident, conform declarațiilor de dinainte de meci - doar s-a jucat cu o echipă mega puternică, deci cumva fapul că s-a înfrânt nu e chiar o supriză.

      cu 1 an în urmă (12.02.2023)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      Pt mine
      Declaratiile lui Silva nici nu mai are rost sa le comentez. Pot participa eu in locul lui la conferintele de presa. 🤭
      De fun ma mai iau si eu de un Achim de un Bobe, de o Tocana, in fine, ce ne este servit😂
      Altfel, CSM Oradea nu cred ca mai trebuie sa demonstreze nimic, de deja un clug de traditie in baschetul autohton, o organizatie serioasa demna de tot respectul. Aia nu inseamna ca la fel is Achim sau Sere, sau ca-s imepcabili intotdeauna sau din toate pct de vedere. Dimpotriva, in ciuda lipsurilor si defectelor lor evidente (ale lui Silva, Achim, Sere etc) oamenii astia par sa fie cei care reprezinta sportul care mi i cel mai drag, baschetul. Deci ii luam asa cum sunt, cu stereotiouri, lamentari. Ami facem si noi misto de ei pe forum, who cares?

      cu 1 an în urmă (16.02.2023)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea ion 777 :

    achim
    mi baieti voi nu vedeti birna numai paiul.
    Pe linga asta Achim a zis ca Pitestiul e avantajata fata de toate celelate echpe nu daor fata de noi, ssi daca MArele silva se plinge de Craiova in aceeasi maniera, o Craiova ce deocamdata arata mai rau decit Pitesti. nu vad unde e problema. Silva face cam la fel, si el chiar nu are motive, la ce lot are. asa ca sa fim seriosi

    cu 1 an în urmă (12.02.2023) Raspunde
  • Bihor :

    incepe disputa ...
    1. legat de declaratia actuala a lui achim ... nu e nimic nou sub soare ... aceleasi declaratii pe care le-a avut mereu si pe care, probabil, le va avea mereu ... sunt anoste, plictisitoare, chiar enervante prin faptul ca nu comunica nimic ... toti adversarii sunt la superlativ, indiferent daca e bamberg sau laguna ...
    acum vad un val de reactii negative din partea suporterilor clujului fata de declaratiile lui achim, dar sa nu uitam ca, pe o parte, omul nu jigneste pe nimeni (daca ne referim la ceilalti competitori), iar pe de alta parte, cei mai dezavantajati de genul acesta de declaratii, liniare si absolut goale de continut, sunt tocmai suporterii oradeni, care sunt privati de informatii legate de viata, de starea echipei, de atmosfera din lot
    2. achim vs silvasan
    era post asesoft a insemnat, in buna masura, duelul oradea - cluj, avandu-i ca actori principali pe cei doi. daca tragem linie la rezultate (cate 3 titluri de fiecare), raportat la bugetele de care au dispus, balanta inclina spre achim. pe de alta parte, daca e sa ne uitam la evolutia in timp, mie mi se pare ca silvasan a progresat mult, atat in alcatuirea echipei, cat si in modul de gestionare a acesteia. clujul avea buget mare si acum 4-5 ani, nu doar in ultimii 2 ani, dar in trecut nu reusea mare lucru, pe cand in ultimii 2 ani a dominat pe plan intern si a reusit performanta si afara, in sezonul trecut
    3. pina acum disputa cluj - oradea s-a purtat ”on-line”, neintalnindu-se pina acum, si fiecare fiind concentrata pe campania europeana. acum, acest capitol fiind incheiat, din pacate, ambele revin la lupta de acasa ... si chiar faptul ca aceasta declaratie fada a lui achim a declansat asa un iures arata ca, si la nivel de suporteri, incepe disputa oradea - cluj

    cu 1 an în urmă (13.02.2023)
    • CSM Oradea 2 Fairplay:

      .
      In mare parte mi-ai scris gandurile. Sunt binevenite si comentariile astea, avand in vedere ca declaratiile lui achim sunt plictisitoare. Pe de alta parte si hunter declara in mare parte aceleasi lucruri: silvasan e geniu si achim e un taran - si ii prinde bine sa mai infloreasca. El cu gyke demonstrau stiintific inainte de inceputul sezonului ca lotul clujului e de enspe ori mai bun, si mi se pare ca fac echipa buna daca se concentreaza pe oradea roast.

      cu 1 an în urmă (13.02.2023)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!