Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

F8. George Trif: „Probabil alta era situația dacă aveam toți jucătorii valizi”

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
15.02.2024

F8. George Trif: „Probabil alta era situația dacă aveam toți jucătorii valizi”

CSM Târgu Mureș a luptat eroic în fața vicecampioanei României, în ciuda faptului că nu s-a putut baza pe trei jucători de bază. În absența lui Martinic, Jeremic și Santa, mureșenii au fost aproape să producă o surpriză și să o elimine pe CSM Oradea din sferturile Final Eight-ului de la Cluj, dar au cedat la final cu 77-71.

La finalul partidei, antrenorul Mureșului, George Trif, ne-a vorbit despre evoluția echipei sale din meciul de joi. Iată ce a avut acesta de spus:

„Credeam că va fi un joc foarte greu. Singura noastră șansă era să luptăm până la ultima noastră suflarer. Băieții au înțeles acest lucru, că trebuie să dea tot pe teren și au dat dovadă de un caracter extraordinar și cred că am făcut-o cu onoare și sunt foarte mândru de ei. Doresc să le mulțumesc lor pentru efortul pe care l-au depus și pentru încrederea pe care au avut-o în mine. Avem o echipă cu caractere deosebite și cred că acesta este, în primul rând, motivul rezultatelor noastre de până acum.

Rotația fiind foarte scurtă făcea ca jucătorii noștri să ajungă la linia de aruncări libere foarte obosiți. La fel, procentajul la trei puncte a fost 19%, noi în general avem peste 40% și acest lucru ne-a afectat. Dacă ar fi intrat încă 2-3 coșuri de trei puncte, dacă era mai bine la libere, probabil am fi avut o șansă în plus, dar oricum Oradea era favorită și au o echipă deosebit de puternică. În apărare om la om nu am putut face față și mă bucur că a funcționat zona. Mă bucur, în primul rând, pentru că au colaborat între ei, au vorbit și au crezut în această tactică.

Eu am avut încredere (n.r. în campionat) și până acum, de la începutul sezonului în acești băieți. V-am spus că e o echipă cu caractere deosebite și foarte unită. Am reușit să construim o echipă unită la Târgu Mureș și cred că acesta este principalul factor prin care am ajuns în primele zece echipe.”

Cristian Achim, antrenorul adversarei lui CSM Târgu Mureș, a declarat la conferința de presă că Mureșul a plecat cu cheile și bagajele făcute de la hotel”, fapt ce pare că l-a deranjat pe omologul său. Iată ce a spus Trif despre declarația principalului de la Oradea

„Cu bagajele făcute... Toată lumea a venit cu bagajele făcute.  Niciodată nu poți să zici de la început că o să pierzi sau că o să câștigi. Credeți că le-am spus eu jucătorilor că mergem acasă după meci? Le-am spus să meargă să se lupte. Acum, dânsul poate să zică ce dorește el. Noi am încercat să ne facem treaba cât mai bine și cred că am ieșit onorabil astăzi de pe teren. Probabil alta era situația dacă aveam și eu toți jucătorii valizi.”

În semifinalele Cupei României, CSM Oradea va da piept cu Rapid București într-o dispută programată sâmbătă, 17 februarie, de la ora 20:30 ce va putea fi urmărită pe Digi Sport, Prima Sport și FRB TV.

*foto: Facebook/CSM Târgu Mureș

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!