Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

F8. Giordan Watson: „Cheia meciului va fi să avem grijă de minge”

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
13.02.2023

F8. Giordan Watson: „Cheia meciului va fi să avem grijă de minge”

SCM U Craiova a realizat una dintre surprizele sferturilor de finală ale Cupei României. În Final Eight-ul de la Constanța, Leii din Bănie au reușit să o învingă pe CSO Voluntari cu 72-70, în ultima secundă. În semifinale, alb-albaștrii vor da piept cu U-BT Cluj luni, 13 februarie, de la ora 17:15.

Giordan Watson, cel mai valoros jucător al oltenilor, a prefațat disputa cu U-BT pentru reporterii Baschet.Ro:

„Ar trebui să fie un meci bun. Ei joacă foarte alert, dar uneori în Cupă chestiile astea nu contează, fiindcă se joacă un singur meci, așa că echipa care iese pe teren și joacă cel mai bine în ziua respectivă este câștigătoare. Doar asta contează. De fiecare dată, cheia meciurilor cu ei este să avem grijă de minge, să nu le permitem puncte ușoare, să îi încentinim în tranziție. Trebuie să lupte pentru fiecare punct.

O să încerc să fac ce are nevoie echipa mea de la mine, cred că asta e cam cel mai important. Uneori, echipa a avut nevoie de la mine să am meciuri mari, alteori doar să fiu conducător de joc, să dirijez ofensiva și m-am conformat. Am încredere că și colegii mei vor ieși la rampă. Victoria de sâmbătă a fost foarte importantă pentru că am pierdut în ultimele secunde ultimele meciuri, așa că am trecut peste acest hop și ne oferă o energie bună. Acum trebuie să lăsăm asta în urmă și să jucăm mai bine mâine.”

Gicu a vorbit și despre încărcatura fizică a acestui sezon, în care a avut multe meciuri în care a jucat minute grele.

„E dificil. Corpul meu resimte aceste aspectele acestea, dar cel mai important este să pot să fiu alături de echipa mea. Nu o să mint că este ușor. Am câteva dureri chiar și acum. E parte din baschet. Joci în timpul sezonului, iar la final, când ai șansa, poți să ai parte de recuperare.”

Confruntarea dintre U-BT Cluj-Napoca și SCM U Craiova este programată luni, 13 februarie, de la ora 17:15 și poate fi urmărită pe Digi Sport 4, Prima Sport 4 și FRB TV.

*foto: Facebook/CSM Constanța

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!