Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

F8 M. U-BT Cluj și BCM U Pitești se duelează în sferturile de finală ale Cupei României

David Istrate

David Istrate
10.02.2018

u bt cluj bcm u pitesti cupa romaniei

Duminică, la Sfântu-Gheorghe, are loc ultimul sfert de finală al Turneului Final 8, în care se întâlnesc U-BT Cluj-Napoca și BCM U Pitești. Învingătoarea acestei partide va juca în semifinale în compania câștigătoarei dintre BC CSU Sibiu și BC SCM Timișoara. 

În sezonul regulat, U-BT Cluj-Napoca s-a impus atât în tur, cât și în retur. Pe teren propriu, liderul campionatului nu a avut probleme învingând cu 85-58, dar la Pitești, diferența a fost de un singur punct. Atunci, deși gazdele au condus pe întreaga durată a partidei, clujenii au reușit să revină, iar Zeljko Sakic a stabilit scorul final printr-o liberă.

Astfel, deși ardelenii par favoriți pe hârtie, BCM U Pitești este o echipă care întotdeauna a reușit să le pună probleme acestora. De asemenea, argeșenii vor profita cu siguranță de oboseala jucătorilor lui U-BT Cluj-Napoca, care au jucat miercuri în FIBA Europe Cup.

Din punct de vedere al românilor, campioana en-titre stă mai bine datorită faptului că are doi jucători naturalizați. Jucătorii cu cetățenie română de care dispune Mihai Silvășan sunt: Giordan Watson, Nandor Kuti, Andrei Calnicenco, Rolland Török și tinerii Andrei Mureșan, Anders Abu Teir, David Vida și Camil Berculescu. De partea cealaltă, piteștenii au câțiva jucători români importanți, cu multă experiență, precum Titus Nicoară, Laszlo Lazar și Vlad Corpodean. De asemenea, Hristu Șapera îi poate folosi și pe Lucian Chirof, Marius Ciotlăuș, Ors Kilyen și Mihai Căprărescu.

Cel mai bun jucător al clujenilor este croatul Zeljko Sakic cu medii de 13.8 puncte, 6.2 recuperări și 2.8 pase decisive. Alți sportivi care au evoluat foarte bine pentru U-BT Cluj-Napoca sunt Giordan Watson și Lasannah Kromah. Primul are 11.7 puncte, 3.9 pase decisive și 1.4 recuperări, în timp ce al doilea adună în medie 11.9 puncte, 1.9 pase decisive și 2.9 recuperări.

Pentru BCM U Pitești, Andriy Agafonov a avut câteva prestații foarte bune din punct de vedere al eficienței. Ucraineanul își conduce echipa la puncte cu 17.7 și are și 5.6 recuperări și 1.4 pase decisive pe partidă. De asemenea, Porter Troupe, revenit în acest an în România, marchează în medie 15.1 puncte.

Ultimul sfert de finală se va disputa duminică 11 februarie, de la ora 20:00 și va fi transmis în direct pe Digisport 3.

*foto: facebook BCM U Pitești

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!