Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

F8. Mihai Silvășan: „Au marcat niște aruncări imposibile, însă noi am rămas în meci”

F8. Mihai Silvășan: „Au marcat niște aruncări imposibile, însă noi am rămas în meci”

Joi, 15 februarie, în Sala Sporturilor ”Horia Demian”, s-a desfășurat unul dintre cele mai frumoase meciuri din acest sezon din baschetul românesc. CSO Voluntari, condusă de un Trevon Allen într-o zi mare, a oferit o replică extrem de solidă campioanei en-titre care, însă, a revenit pe final, după două triple la rând ale lui DJ Seeley.

Iată ce a declarat Mihai Silvășan, la cald, după succesul din sferturile de finală ale Cupei României: 96-92.

Un meci intens, un meci greu, ne așteptam la acest lucru. Ei au venit aici și au avut o prestație extrem de curajoasă. Au jucat un baschet bun, au marcat niște aruncări imposibile de multe ori, însă noi am rămas în meci și, până la urmă, am fost suficient de buni încât să reușim să câștigăm acest meci. Sincer, ne așteptam la un meci greu. Presiunea era pentru noi, ei nu aveau nimic de pierdut și țin să îi felicit pentru că au făcut un meci extrem de curajos și extrem de bun. Sunt o echipă competitivă, însă noi am stat în joc chiar dacă nu am avut cea mai bună zi, din punctul de vedere al apărării. Am schimbat puțin tactica în ultimele 4-5 minute și aia ne-a adus victoria, până la urmă, azi. O luăm ca atare, suntem în semifinale și, până la urmă, doar asta contează.

Rugat să detalieze tactica folosită în defensivă în ultima parte a meciului și, în special, diferența față de apărarea la Trevon Allen și la Rashard Odomes, tehnicianul alb-negrilor a răspuns următoarele:

Noi am făcut o zonă în ultimele 5 minute, ceea ce, până la urmă, i-a oprit și ne-a adus victoria. Știm ce jucător este Odomes, e foarte puternic în interior, însă nu este foarte periculos de la linia de 3 puncte. Așadar, evident, tactica noastră și nu e ceva ieșit din comun, majoritatea echipelor fac asta, este să ajutăm mai mult de la el, să mergem under de multe ori.

Silvășan a spus câteva cuvinte și despre ce urmează pentru formația pe care o antrenează:

Nu știu, o luăm pas cu pas. Mâine o să avem un antrenament lejer, în care vom pregăti meciul de sâmbătă, după care jucăm din nou cu o echipă extrem de fizică. Constanța este o echipă fizică și trebuie să fim pregătiți, la ora jocului, pentru a câștiga. E un turneu final de Cupa României. Se joacă un singur meci eliminatoriu, în semifinale, deci sunt convins cu care vom juca, Constanța, va da totul pentru a încerca să câștige. Și ei sunt o echipă extrem de fizică și trebuie să ne așteptăm la acest lucru.

Disputa dintre U-BT Cluj-Napoca și CSM Constanța, din semifinalele Cupei României, va avea loc sâmbătă, 17 februarie, la ora 20:30, în BTarena, și va putea fi urmărită, în direct, pe Digi Sport 4, Prima Sport 3 (cu întârziere, de la 22:30) și pe FRB TV.

*foto: u-bt.basketball

14 comentarii la aceasta stire:
  • pipzn :

    Mda
    Am schimbat tactica si am jucat zona... Si ei au inscris 2 cosuri de 3 cu ocazia asta in doua atacuri consecutive. Atacul ceva mai bun de pe final de meci (plus faptul ca la libere cu aceeasi ocazie au ajuns jucatori cu mana buna care au si inscris) au adus victoria.

    Cum a scris cineva la articolul despre meci, nu a parut un joc pregatit prea bine (ca si altele din campionatul intern de altfel) sau daca dvs. considerati ca a fost atunci la nivel de jucatori nu s-a executat pentru ca din sala asa s-a vazut.

    Cel putin in meciurile interne eu vad o abordare de tipul: "nu exista nici o echipa in acest moment care sa aiba un lot care sa duca un meci intreg la intensitatea necesara pentru a castiga meciul deci trebuie sa fim doar pe aproape si sa asteptam sa oboseasca si sa isi mai piarda din concentrentare".
    Aseara Voluntariul a fost cel mai aproape si pe masura ce imi amintesc faze din meci consider ca a fost o victorie norocoasa chiar daca si lor le-au intrat cateva aruncari foarte grele si contestate.

    cu 2 luni în urmă (16.02.2024) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    @pipzn si benjamin
    guys, voi vedeti baschetul ca pe o stiinta exacta. ceea ce nu este, chiar daca este unul dintre cele mai complexe jocuri sportive. E si o vorba ca pana inveti cu adevarat baschet, vine momentul agatarii ghetelor in cui. In fine, parabolizand un pic.
    Pana la urma echipa asta scrie istorie as we speak, nefiind, asa cum spuneti, nici pe departe de ce ar trebui sa fie pe hartie sau in teorie unde noi sau, in fine, voi, vedeti acel joc minunat unde toate lucrurile merg bine, jucatorii sunt odihniti si motivati si pusi in valoare la maxim. Asta e o utopie.

    Bafta si bucurati-va de baschet!

    cu 2 luni în urmă (16.02.2024)
    • Benjamin:

      ..
      Iti inteleg parerea si sunt aproximativ de acord cu ceea ce spui. E clar ca nu poti anticipa total modul in care adversarii isi pregatesc jocul, dar mi se pare ca aseara nu am stiut sa-i 'surprindem' cu ceva anume jucand destul de previzibil si in multe situatii din a doua parte a meciului am rezolvat-o prin individualitati (de aici si numarul mic de asisturi). Pana la meciurile astea care sunt pe viata si pe moarte - lucru cu care trebuie sa ne obisnuim, in campionat puteam trece lejer de adversari fara prea multa pregatire pt ca avem un lot superior, dar acum nu cred ca putem aborda meciurile in stilul asta pentru ca o infrangere inseamna OUT.
      In Eurocup, spre exemplu, mi se par mult mai bine pregatite meciurile chiar daca si acolo adversarii deja ne stiu jocul. Interventiile si ajustarile din timpul meciului mi se par mult mai bune si mai calculate. Speculam mult mai bine minusurile adversarilor si ne impunem mai bine stilul de joc. Da, adevarul e ca si acolo ne scot individualitatile de multe ori si datorita importantei competitiei ego-ul jucatorilor e mai mare si ies la rampa mai multi jucatori, dar chiar si asa, repet, mi se pare ca pregatim si abordam meciurile mult mai bine.
      Eu nu zic ca e capat de lume jocul de ieri, dar era doar o simpla observatie pe care am avut-o cu privire la joc.

      cu 2 luni în urmă (16.02.2024)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      @benjamin
      daca urmaresti si baschet international, euroliga sau nba, vei vedea ca si acolo tot la vedete merge mingea, multe situatii tot cu actiuni individuale și aruncari la limita le rezolva. sau le rateaza. asta e si diferenta la final intre real madrid si barca, gran canaria sau unicaja.
      Nu neg ce spui dar cred ca e relevant ce zice petrica, supravietuirea conteaza in genul asta de meciuri, mai putin calitatea tehnico-tactica.

      cu 2 luni în urmă (16.02.2024)
    Raspunde
  • varu silvois :

    s-a remarcat de ceva reme faptul ca echipa nu are idei de joc
    si se joaca pe inspiratia de moment a jucatorului. Pana acuma a iesit, la fiecare meci greu a iesit la rampa unul sau doi jucatori. Dar cat va tine? Silvasan are rezultate, nu ai cum sa-i clatini soclul, asa ca ne ramane speranta ca lotul actual si cel viitor ( poate si mai valoros) vor face diferenta intrucat si experienta acumulata in meciurile tari, atarna greu. In rest putem sa tot speram ca mingea va circula si a putea fi aruncata nu neaparat necontestata dar macar mai usor, ca nu se vor mai rata libere, ca va scadea numarurul de TO ( aseara a fost ok), ca va creste procentajul la recuperari defensive, ca antrenorul nu se va mai incapatana sa foloseasca ani de zile la rand jucatori fara valoare. Dar....cum spuneam si cu alte ocazii, mereU nUmai U!

    cu 2 luni în urmă (16.02.2024) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ :

    S-a remarcat de ceva vreme...
    ...că orice ar face echipa asta se vor găsi mereu critici.

    Dacă ar ieși la rampă mereu același jucător aș accepta că echipa nu are idei de joc. Când ies mereu alții la rampă, 1-2 jucători diferiți de la meci la meci, e clar că există un plan, că echipa are idei de joc și sunt puse în practică. Lotul nu s-a creat din aer, jucătorii nu se antrenează singuri, schemele și sinergia nu se obțin stând la cafele sau beri. Ok, pot să înțeleg că nu-ți place Silvășan, dar dacă tot vrei să-l critici găsește ceva credibil. Și dacă nu-ți place Lăpuște propune, cu nume și prenume, 2-3 înlocuitori pentru el. Repet, nume prenume, nu povești de genul ”sunt destui talentați”.

    Meciul nu-l pregătim doar noi, îl pregătesc și adversarii. E absurd să te aștepți să intri în joc, să le dai în cap cu terenul adversarilor și să câștigi la relanti. Mă bucur că există adversari care ne pun probleme, nu doar în Eurocup ci mai ales în România. Avem nevoie de așa ceva în campionatul intern, de antrenori capabili să gândească o tactică incomodă pentru noi. De jucători care pot executa. În România orice echipa va da 100% ca să ne bată, orice jucător va da 110% să arate ce poate. Și e foarte bine că e așa, e bine să întâlnim adversari motivați și care mor cu noi de gât.

    Toți adversarii din România vor trage de ei toată partida, vor pune presiune și vor fi concentrați întregul meci. Cu atât mai mult într-un format Final 8 unde orice meci e eliminatoriu. Dacă în Eurocup aproape fiecare meci e tratat așa de către echipele participante (cel puțin în retur), ca fiind eliminatoriu, în România poate nu suntem obișnuiți cu această atitudine din partea adversarilor. Nu cred că ”trăim periculos” 30 de minute (cum a comentat cineva la un alt articol). Cred că ne luptăm intens în fiecare meci, 40 de minute.

    cu 2 luni în urmă (16.02.2024)
    • varu silvois:

      daca joaca Lapuste
      pentru ca nu este altul mai bun e foarte grav si nu intreb a cui e vina. Sa perseverezi in prostie si mai grav. Nu vreau insa sa intru in polemica, ieri in unul din comentariile de dupa meci am mentionat faptul ca jocul nu a fost rau deloc, nu aduc critici de amorul artei. Dara daca refuzam sa vedem niste aspecte evidente.....

      cu 2 luni în urmă (16.02.2024)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      @hunter
      Majoretele involuntarilor s au prezentat in limite legale?

      cu 2 luni în urmă (16.02.2024)
    Raspunde
  • pipzn :

    @*
    Pentru antrenor, organizatie si sponsori conteaza in primul rand rezultatul. Poate si pentru majoritatea suporterilor. Logic sa fie asa, nu condamn pe nimeni pentru ca eu sunt... diferit. Pentru mine conteaza meciul. Ce vad in fiecare meci. Daca ar conta doar rezultatul atunci probabil nu as mai merge la fiecare meci (inclusiv cu echipe din subsolul clasamentului) si eventual mi-as face ceva timp sa vad niste reluari care merita sau rezumate.

    Da, baschetul nu e o stiinta exacta dar sa vezi la nesfarsit mereu si mereu aceleasi probleme si sa nu faci mai nimic sa le rezolvi pentru ca nu-i asa, rezultatul conteaza, mi se pare exasperant mai ales ca sunt sigur ca vor veni si infrangerile avand astfel de cauze principale si mi-e teama ca tocmai la momentul cel mai prost posibil. Aseara a trecut glontul pe langa ureche, milimetric.

    Da, haideti sa nu criticam nimic pentru ca nu-i asa, a fost o victorie si asta anuleaza orice s-a facut prost si inseamna ca asa va fi mereu.

    Ma scuzati, asta cu luptam intens in fiecare meci 40 de minute m-a facut sa zambesc. Asa de intens am jucat incat din locul meu in sala HD am putut sa il vad pe d-nul Silvasan cum a dat cu tableta aia de desenat scheme de pamant si cum cu greu s-a stapanit sa nu il ia pe Seeley de gat. I-a spus si cateva doar ca totusi eram prea departe sa aud ce. Pot ghici insa.
    Asa de intens luptam ca ultimele meciuri reusim sa egalam adversarii pe la 30 si sa alergam mereu dupa ei. Si asta pe teren propriu.

    Si daca tot cititi comentariile mele poate vedeti ca si in caz de victorie si in caz de infrangere au cam acelasi numar de caractere daca e vorba de incercari de a da explicatii. (pe care nu mi le-a cerut nimeni de altfel, dar daca tot sunt permise comentariile...).

    cu 2 luni în urmă (16.02.2024) Raspunde
  • CSM CSU Oradea The Optimiser :

    Io nu vă înțeleg
    Măi oameni buni v-ați calificat direct în sferturi în EuroCup după un parcurs de vis iar în campionat sunteți invincibili, ce atâta negativism? Aveți toate șansele ca în acest sezon de LNBM și tot ce ține de campionatul intern să încheiați fără nici măcar o înfrângere!!
    Eu înțeleg că trebuie critică constructivă și de toate cele da' parcă prea mult negativism. ;))
    Ce se întâmplă dacă sezonul viitor, poate cu o echipă și mai bună decât în acest sezon, nu se vor obține aceleași performanțe sau nu va exista aceeași coeziune între jucători?...

    cu 2 luni în urmă (16.02.2024)
    • pipzn:

      Re
      Pentru Eurocup nu mai comenteza (aproape) nimeni negativ pentru ca toti am cazut de acord ca "U" si-a depasit cu mult conditia si tot ce va mai fi de acum incolo este un bonus neasteptat :) si totul trebuie privit cu relaxare.

      In competitia interna, la nivel de trofee inca nu s-a castigat nimic. S-a dovedit nu mai departe de anul trecut ca poti termina fazele neeliminatorii pe locul 1 si sa pierzi campionatul, Oradea stie, nu-i asa?

      cu 2 luni în urmă (16.02.2024)
    • varu silvois:

      pentru-ca doar rezultatele sunt fabuloase
      si poate ne dorim ca si jocul sa fie unul mai legat, dar de vina e TV intrucat ne uitam la meciuri externe ce ne fura privirea, ori de fapt suntem mioritici si cam la atat putem spera. Ne-am calificat sirect in sferturi, e memorabil, dar conteaza si cum am reusit asta. Nu prea, suntem prea subiectivi urmare a foamei de rezultate ce ne-au lipsit si de aici entuziasmul ce face sa ai si ceata pe ochi. Privesc meciurile UBT si ajunge familia sa-mi interzica sa ma consum, pentru ca pun patos in timp ce altii, de emotii schimba canalul si se uita la stiri. De aceea ne dorim mai mult.

      cu 2 luni în urmă (16.02.2024)
    • CSM CSU Oradea TheOptimiser:

      @ pipzn
      Eu nu cred că eram cotați favoriți sezonul trecut, chiar dacă am terminat pe 1. Deși, am sperat și eu oarecum, să ne câștigăm meciurile de acasă era clar că va fi foarte foarte greu și un singur meci pierdut acasă egalează cu pierderea finalei și asa a și fost... Plus că mi se pare că au fost prea încrezători ai noștri după primele două meciuri, de unde și declarațiile lor la acea vreme, Neal zicea că să încheiem finala la voi să nu ne mai întoarcem pe teren propriu. ;)) Și ce backfire ne-am luat.

      cu 2 luni în urmă (16.02.2024)
    • U BT Cluj-Napoca Delekon:

      Cred ca
      Toata lumea isi doreste ca sa nu ramanem doar la doua sezoane bune (socotind si succesul din BCL). Si au mai fost echipe care au inceput anul furtunos si nu au luat nici un trofeu la final. Mai este un pas de facut de la a castiga multe meciuri pana la a castiga ACEL meci critic din finala, si nu avem nici o garantie ca il vom face.

      Personal, eu cred ca avem o sansa reala la a câștiga Eurocup si acolo ar trebui sa fie ambitia, dar inteleg si anxietatea ca in orice zi poate sa vina peste noi o echipa ambitioasa. Au patit-o multi.

      cu 2 luni în urmă (16.02.2024)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!