Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

F8. Mihai Silvășan: „Primele două meciuri din acest sezon împotriva Voluntariului nu au fost deloc ușoare”

F8. Mihai Silvășan: „Primele două meciuri din acest sezon împotriva Voluntariului nu au fost deloc ușoare”

U-BT Cluj-Napoca începe joi, 15 februarie, cursa din Final 8-ul Cupei României în fața celor de la CSO Voluntari. Acest duel din Sala Sporturilor „Horia Demian” va trage cortina peste faza sferturilor și va pune față în față ultimele două câștigătoare ale competiției.

În cadrul unei conferințe de presă de miercuri, 14 februarie, Mihai Silvășan a spus pentru început cum îi simte pe jucători înaintea debutului din Final 8:

„Motivați să câștige primul trofeu pus în joc în acest sezon competițional. În ultima perioadă am avut mici probleme de sănătate, însă acum suntem apți. Ultimele antrenamente de când am venit din Lituania au fost foarte bune, chiar și meciul cu Sibiul a fost un test foarte bun pentru noi și cred că suntem pregătiți pentru acest challenge de a câștiga cupa. Evident, trebuie să ne concentrăm foarte mult pe primul meci. Nu mai contează absolut nimic dacă pierdem acest prim meci. Toată atenția noastră se îndreaptă doar spre meciul de mâine cu Voluntari. După cum probabil știți, doar Karel Guzman va lipsi din lot. Nu este complet refăcut, însă este pe drumul cel bun și după Cupa României va fi probabil apt să intre cu noi la antrenamente.”

Întrebat dacă se așteaptă ca sala să fie plină la întâlnirea cu ilfovenii, antrenorul lui U-BT a răspuns astfel:

„Sincer, mă aștept să fie plină sala. Nu știu cât de convenabilă este ora pentru copiii care au a doua zi școală, însă așteptăm pe toată lumea care vrea să ne susțină și promitem că vom avea o evoluție care să ne dea șanse să câștigăm acest meci.”

Silvășan a amintit precedentele întâlniri din actualul sezon cu CSO Voluntari și a făcut referire în special la returul din Conferința A:

„Cu siguranță, pot pune probleme serioase. Primele două meciuri din acest sezon împotriva Voluntariului nu au fost deloc ușoare. Mai ales în meciul de la Cluj-Napoca ne-au condus o bună parte din timp și a trebuit să ne întrebuințăm serios pentru a reuși să câștigăm la trei puncte diferență. Sunt o echipă periculoasă, fizică, cu talie și pot juca un baschet de calitate. Trebuie să fim atenți și să evoluăm constant bine pe toată durata meciului pentru a reuși să câștigăm.”

Întrebat dacă simte că toate echipele din Liga Națională au o motivație în plus când joacă împotriva lui U-BT, tehnicianul a spus:

„Nu știu dacă motivație, însă cu siguranță nu au foarte multe de pierdut. Dacă pierd, o să zică <<am pierdut împotriva echipei care e în sferturile EuroCup>>, iar dacă o să câștige o să zică ce meci extraordinar au făcut. E normal să fie așa. Știm și ne așteptăm la acest lucru, însă trebuie să fim pregătiți pentru orice fel de extra motivație au echipele.”

Silvășan a comentat și cum vede trecerea din situația de underdog, cum s-a întâmplat în mai multe jocuri din EuroCup, la cea de favorită pe plan intern:

„Am făcut chestia asta săptămână de săptămână, în Liga Națională și în EuroCup. Mai nou nu suntem underdog la fiecare meci din EuroCup. E treaba noastră, a staff-ului, să-i facem pe jucători să înțeleagă în ce poziție sunt înaintea fiecărui meci și care trebuie să fie abordarea și atitudinea pentru a putea să câștigăm meciurile respective.”

La final, antrenorul deținătoarei Cupei României a fost rugat să spună ce alte echipe vede favorite la câștigarea trofeului:

„Nu știu, n-o să dau nume acum. Depinde foarte mult de forma de zi. E un singur meci în care se poate întâmpla orice. Teoretic, fiecare echipă are șansa ei. Acum, voi puteți face calcule să vedeți cine poate bate pe cine. Noi suntem concentrați doar la meciul cu Voluntari. Evident, voi urmăriți și celelalte partide. Trebuie să luăm totul pas cu pas, să avem grijă de atitudinea și de abordarea noastră, după care trebuie să avem grijă cu celelalte echipe.”

Duelul dintre U-BT Cluj-Napoca și CSO Voluntari va avea loc joi, 15 februarie, de la ora 20.30 și va putea fi urmărit pe Digi Sport 3, Prima Sport 1, respectiv FRB TV.

*foto: Manases Sándor / u-bt.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!