Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

F8. Oradea a avut mult de muncă pentru a trece de CSM Târgu Mureș

F8. Oradea a avut mult de muncă pentru a trece de CSM Târgu Mureș

CSM CSU Oradea a avut parte de un sfert de finală dificil în Cupa României la baschet masculin. Trupa antrenată de Cristian Achim a avut mult muncă în fața lui CSM Târgu Mureș, chiar dacă această formație a fost lipsită de trei jucători din rotația de bază. CSM CSU Oradea a câștigat cu 77-71 și a avansat în semifinalele turneului de la Cluj-Napoca.

Partida a început furibund de partea orădenilor, care luau avans după un four-point-play al lui Richard. Tot americanul cu cetățenie română mai găsea o dată coșul de la distanță, iar CSM CSU Oradea conducea cu scorul de 14-2. Lowrance de la linia de  pedeapsă oprea run-ul oponenților. Ulterior, pe finalul primul act, Person și Lowrance și-au purtat echipa în ofensivă și scorul pe tabelă se echilibra, 23-19, la capătul primului sfert. CSM CSU Oradea a dat impresia că se poate desprinde din nou, dar de fiecare când ecartul crește puțin, mureșenii găseau un coș de la distanță. Așa s-a întâmplat în trei rânduri, de două ori autor Gajovic și o dată Person. Tot fundașul Mureșului a fost ultimul marcator al reprizei, dar CSM CSU Oradea rămânea în avantaj, 43-37.

Startul de repriză a fost cam încâlcit și după mai bine de trei minute scurse de pe tabelă, parțialul era de 4-4. David Engi a transformat un three-point-play și partida se anima. Răspunsul a venit de la Erick Neal, cu patru puncte la rând, iar George Trif simțea nevoia să oprească meciul. S-a mers umăr la umăr, cu o apărare zonă a mureșneilor, care a dat roade. Sfertul trei se încheia cu avantaj minim pentru CSM CSU Oradea, 55-54. Actul decisiv a început cu un three-point-play al lui Paliciuc. Lupta de pe parchet a devenit pasionantă pe alocuri, iar suporterii neutri au trecut de partea Mureșului. La jumătatea actului, Oradea era în față, 66-64, după tripla lui Pearson. Tot americanul a mai semnat rapid una, fără replică de la adversari. A mai venit și un coș cu fault al lui Neal și Oradea era în pole position pentru victorie.  Mureșenii au cedat lupta, dar oboseala s-a simțit la final, când au ratat și câteva importante. S-a terminat 77-71 pentru CSM CSU Oradea.

Nigel Pearson a fost omul meciului cu 14 puncte, 5 recuperări și 2 pase decisive. Erick Neal a reușit 13 puncte, 6 pase decisive și 4 recuperări.

Pearson a reușit 26 de puncte, 5 recuperări și 2 pase decisive. Gajovic și-a treuct în cont 23 de puncte, 8 recuperări și 3 pase decisive. Jakob Lowrance a terminat în double-double, 13 puncte și 11 rrecuperări.

3 comentarii la aceasta stire:
  • YMCA Tiger :

    :)
    Da' ce-i cu linistea asta oradenilor? In ultima vreme ati fost tari din tastatura iar acum nu mai aveti opinii cand ceva va priveste direct? O infrangere cat o victorie daca ma gandesc ca au stat oradenii panicati 40 de minute asa cum le sta bine :))

    cu 2 luni în urmă (15.02.2024)
    • CSM CSU Oradea returnofthesnek:

      :))
      Hujj-hujj viszlát

      cu 2 luni în urmă (15.02.2024)
    • CSM CSU Oradea Raul:

      Calma
      Credeai ca meritati victoria? Trezirea la realitate 🤣 Nu incerca sa fi tu tare in tastatura ca nu prea esti, sau vrei sa pari interesant? Stai cuminte in banca ta tigrutule.

      cu 2 luni în urmă (15.02.2024)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!