Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

F8. Tudor Șomăcescu: „Mă bucur că pot juca din nou în fața publicului care m-a susținut încă de la început”

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
14.02.2024

F8. Tudor Șomăcescu: „Mă bucur că pot juca din nou în fața publicului care m-a susținut încă de la început”

Rapid București a obținut în weekend prima victorie din Top 10 și pornește cu moralul ridicat în Final Eight-ul Cupei României. Joi, în sferturile de finală ale competiției, alb-vișiniii vor da peste singura participantă din afara Top 10, CSM Petrolul Ploiești.

Înaintea startului acestui turneu, Tudor Șomăcescu a oferit un interviu exclusiv pentru site-ul nostru, în care a vorbit întâi despre pregătirea meciului cu Petrolul.

„Pregătirea a fost aceeași ca pentru fiecare meci de până acum. Ne-am axat foarte mult pe detalii știind că echipa Ploieștiului poate surprinde foarte ușor într-un meci din acest context în care nu este nicio presiune.”

După cum menționam, în weekend, Rapid a reușit să treacă de CSM Târgu Mureș cu scorul de 86-78. Tudor a înscris patru puncte în meciul în care feroviarii au reușit să spargă seria de două eșecuri. Iată ce ne-a spus el despre cum această victorie a influențat pozitiv moralul din vestiar

„A contat foarte mult că am reușit să obținem primul succes din Top 10, în special înaintea Cupei, dupa doua meciuri în care nu am putut să ne îndeplinim jocul pe care îl antrenăm, iar asta ne-a costat.”

Rapid este repartizată pe aceeași parte de tablou cu CSM Oradea, CSM Târgu Mureș și CSM Petrolul Ploiești. Pe cealaltă parte le avem pe ultimele trei câștigătoare ale Cupei României: U-BT Cluj, CSO Voluntari și CSU Sibiu, precum și semifinalista de anul trecut, CSM Constanța. Cu toate acestea, fundașul român al grupării din Capitală nu consideră că echipa sa a avut neapărat noroc la tragerea la sorți

„Consider că ambele părți sunt echilibrate și fiecare echipă își are șansa ei pentru a trece mai departe.”

La fel ca și antrenorul său, jucătorul de 18 ani a vorbit despre principalele calități de care dispune echipa din Giulești la acest turneu final.

„Avem o echipă solidă, care a trecut și prin bune și prin rele de-a lungul sezonului și cu toate acestea am rămas la fel de focusați și de uniți. Ne caracterizează jocul agresiv și faptul că ne jucăm șansa până la capăt.”

Nu în ultimul rând, Tudor Șomăcescu și-a declarat mulțumirea legată de faptul că revine să evolueze în sălile în care și-a început cariera de profesionist, alături de U-BT Cluj.

„Mă bucur că pot juca din nou în sălile în care m-am format ca jucător și în fața publicului care m-a susținut încă de la început. Eu imi voi face jocul cât de bine posibil pentru a-mi ajuta echipa.”

Confruntarea dintre Rapid București și Petrolul Ploiești va avea loc joi, 15 februarie, de la ora 15:00 și va putea fi urmărită pe Digi Sport 3, Prima Sport 1 și FRB TV.

*foto: Facebook/Baschet Rapid

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!