Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Fără doi jucători de bază, CSU Sibiu pierde categoric în Scoția

Fără doi jucători de bază, CSU Sibiu pierde categoric în Scoția

Astăzi, 8 noiembrie, a fost o zi plină pentru echipele de club din Liga Națională de Baschet Masculin, fiind programate nu mai puțin de patru meciuri din cupele europene. Seara s-a încheiat cu duelul dintre Caledonia Gladiators și BC CSU Sibiu, din etapa a patra a FIBA Europe Cup.

Caledonia Gladiators: Patrick Whelan, Lukas Palyza, Prince Onwas, Ian Dubose, Fahro Alihodzic

BC CSU Sibiu: Mirel Dragoste, Pavlin Ivanov, Yordan Minchev, Monyea Pratt, Rareș Uță

Lipsită de Kyle Adnam și de Mouhamed Barro, formația lui Tomas Rinkevicius nu a putut emite nicio pretenție în fața unei grupări scoțiene care demonstrează că nu face doar act de prezență în FIBA Europe Cup. Gazdele au început în forță duelul și, după actul inaugural, conduceau cu 25 la 10.

Au urmat două secvențe mai echilibrate, însă elevii lui Gareth Murray au rămas în control în permanență, oaspeții având un singur jucător periculos – Pavlin Ivanov. În ultimul sfert, diferența de pe tabelă a crescut din ce în ce mai multe, iar Caledonia Gladiators s-a impus cu 96 la 67.

Liderii învingătorilor au fost Patrick Whelan (20 de puncte, 3 pase decisive, 2 recuperări), Lukas Palyza (17 puncte, 9 pase decisive), Trent Buttrick (14 puncte, 6 recuperări), Prince Onwas (11 puncte, 3 recuperări, 2 pase decisive) și Kyle Johnson (10 puncte, 3 recuperări).

De partea cealaltă, Pavlin Ivanov a avut 25 de puncte, mai bine de o treime din punctele echipei sale. Yordan Minchev, celălalt bulgar din lot, a fost al doilea la eficiență, fiind aproape de un double-double: 8 puncte, 9 recuperări, 4 pase decisive.

Pentru CSU Sibiu acest rezultat reprezintă a patra înfrângere în FIBA Europe Cup, galben-albaștrii necunoscând, până în acest moment, gustul victoriei. De partea cealaltă, Caledonia Gladiators are un bilanț de 3-1 și încă speră la o calificare directă în următoarea fază.

Peste o săptămână, în 15 noiembrie, medaliata cu bronz a ediției precedente din FIBA Europe Cup primește vizita lui Bilbao Basket în Sala Transilvania. În schimb, scoțienii se deplasează pe terenul campioanei en-titre a competiției europene – Anwil Wloclawek.

*foto: fiba.basketball

9 comentarii la aceasta stire:
  • Ciucâ :

    Istrate
    Bravo ın fiecare zi ne asteaptâ o ghicitoare din partea ta.se pare câ ultima ta prezicere este câ sibiul ia medalia de bronz ın fiba eurocup?!

    cu 5 luni în urmă (09.11.2023)
    • varu silvois:

      deja e luata medalia in FIBA!!
      Adevarul e ca echipa traverseaza o perioada critica si desi la inceputul sezonului am mizat pe ei ca fiind o viitoare semifinalista a competitiei interne, tare cred ca va fi foarte greu. Nu cred ca ii va ajuta nici .....prietenul meu Kuti.

      cu 5 luni în urmă (09.11.2023)
    Raspunde
  • CSM Focșani Lex 8 :

    jucatorii
    macar joaca?

    cu 5 luni în urmă (09.11.2023) Raspunde
  • Ricardo :

    CSU SIBIU
    Regret ca îl voi supăra pe amicul nostru GYKE, cu acest comentariu dar nu pot sa nu-l fac.
    Saptamana trecuta unul dintre prietenii noștri de aici a făcut o comparație între jocul Sibiului din meciul cu Anwil cu prestația echipei Dinamo din meciul cu Oradea, comparație pe care și eu o găsesc nefondata. Fondat însă ar fi fost ca Sibiul sa decline participarea în aceasta competiție europeana. Prin comparație câștigătoarea EUROCUP , din sezonul trecut Gran Canaria a declinat propunerea de a juca în EUROLIGA .
    În concluzie, din punctul meu de vedere este total inacceptabil sa te prezinți în halul acesta în cupele europene. Dacă bugetul nu îți permite să faci o echipa cât de cât combativ mai bine stai acasă și practica baschetul pe care poți sa-l practici în LNBM!

    cu 5 luni în urmă (09.11.2023)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @ricardo
      Stai liniștit, nu am de ce să mă supăr.
      Pot însă să nu fiu chiar de acord. Nu cred că neparticiparea era o opțiune, pentru că spre deosebire de cazul Gran Canaria - Euroligă, aici relația cu FIBA și FRB este în alți termeni.
      Expresia "este inacceptabil să te prezinți în halul ăsta" o găsesc ușor inadecvată, deși evoluția și scorurile duc într-acolo. Eu cred că fără accidentări și cu un alt noroc la tragerea la sorți, situația nu ar fi fost așa dramatică. Până una alta, e o experiență, iar dacă are cine, vor putea fi trase niște concluzii și învața ceva pentru viitor.

      cu 5 luni în urmă (09.11.2023)
    • U BT Cluj-Napoca Delekon:

      Concluzia
      Ar fi ca la Sibiu (si poate si la Oradea), ar trebui reviziuta partea de preparare fizica. Cine se ocupa de conditionare, de kinetoterapie si poate chiar si de medicina sportiva nu face treaba buna, nu e la standard.

      Este inacceptabil sa pierzi doi jucatori de baza in playoff si ulterior aceiasi faza in campania europeana sau sa joci un jucator partial accidentat care sa isi agraveze leziunea.

      Nu inseamna musai sa dai oameni afara, ci doar sa raspunzi la niste intrebari:
      1. Ai oameni competenti? Daca nu, sunt cursuri.
      2. Oamenii tai au cu ce lucra? Poate le trebuie chestii.
      3. Procedurile tale sunt ok? Sunt monitorizati sportivii? Se respecta opinia expertilor in caz de probleme?

      Altfel, dupa jucatori, antrenori si fani, potentialul de performanta exista.

      cu 5 luni în urmă (09.11.2023)
    • Ricardo:

      Sibiu
      Creșterea și descreșterea în baschet se pot produce extrem de rapid dacă ai sau nu ai finanțele potrivite. Uitati-va la proiectul de la Paris unde echipa a ajuns una de top 4 Eurocup intr-un timp relativ scurt. Sibiul a mai avut sezoane când si-a câștigat accederea în cupele europene iar sezonul următor a clacat lamentabil încă din calificările FIBA EUROCUP. Tot adevărat este ca a fost și un sezon mai bun când au reușit sa treacă de grupele FIBA EUROCUP. Totuși găsesc ca este puțin foarte puțin pentru o echipa de notorietatea și istoria Sibiului.
      Dacă vreți sa facem comparația cu Oradea, nici aceasta nh da prea bine întrucât Oradea are o duzina de sezoane în cupele europene în multe rânduri accesând fazele superioare ale FIBA EUROPCUP!
      Dacă vorbim de lot îmi este greu spre imposibil sa cred ca vreo echipa din România oricare ar fi ea rezista în EUROPA doar cu 5 străini care pot fi uneori și 4!

      cu 5 luni în urmă (09.11.2023)
    • Ricardo:

      Sibiu
      Și încă ceva și cu asta închei, orice mi-ar zice cineva, nu poți sa joci în Europa cu BARRO pe postul de pivot!

      cu 5 luni în urmă (09.11.2023)
    Raspunde
  • CSM Focșani Lex 8 :

    de ce
    joaca dragoste? n-are nici o tragere de inima

    cu 5 luni în urmă (12.11.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!