Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Fără retrogradare în noul sezon al LNBM

Fără retrogradare în noul sezon al LNBM

Noua conducere a Federației Române de Baschet a luat o serie de decizii privind LNBM. 

Printre cele mai importante noutăți este aceea că în stagiunea 2021/2022 nicio echipă nu va retrograda. Motivul fiind acela ca în sezonul 2022/2023 principala competiție internă a României să aibă în componență 18 echipe. 

Pe moment, regulile privind folosirea jucătorilor autohtoni rămân aceleași, însă s-a hotărât ca în luna noiembrie să se ia o decizie pe termen lung privind acest aspect. 

Deciziile luate în cadrul ședinței Consiliului Director al FR Baschet desfășurată marți, 17 august:

  • la finalul sezonului 2021-2022 nu retrogradeaza nicio echipa, iar din sezonul 2022-2023 se propune un format de liga inchisa, cu 18 echipe, dupa ce la finalul acestui sezon vor promova in LNBM primele doua echipa din Liga 1.
  • sezonul LNBM incepe in data de 2 octombrie si se va desfasura dupa sistemul cu etape saptamanale, tur-retur, prezentat echipelor; bulele epidemiologice nu mai sunt obligatorii (se respecta noul Ordin comun al MTS si MS in domeniul COVID pe timpul pandemiei si se va adapta sistemul competitional in functie de legislatie, daca vor fi impuse alte masuri restrictive epidemiologic).
  • pe echipamentul sportiv de joc este permis un numar nelimitat de sponsori, fara incalcarea regulilor principale din ROJB referitoare la numar, numele jucatorului si al echipei.
  • anularea penalitatilor financiare ca urmare a greselilor tehnice acordate la banca tehnica sau jucatorilor. Daca vor exista rapoarte suplimentare in urma acestor greseli tehnice, atunci cazurile vor ajunge la Comisia de Disciplina/Comisia de Etica Sportiva.
  • se mentine obligativitatea ca o echipa din LNBM sa aiba doua echipe de juniori inscrise in Campionatele Nationale (obligatoriu o echipa U13 sau U14, iar cea de-a doua de U15,U16 sau U18), fiind permise si colaborarile.
  • se mentine regula jucatorului roman in sezonul 2021-2022, urmand ca in noiembrie, la sedinta LNBM, sa se stabileasca o regula care va fi valabila pentru urmatorii patru ani.  
  • se pastreaza regula jucatorilor straini aplicata in sezonul precedent, cu maxim 6 straini pe foaia de joc.
  • perioada de transfer si taxele aferente se mentin ca in sezonul precedent.
  • echipele din LNBM vor avea obligatoriu cate o echipa de baschet 3×3 care va participa in Liga Nationala de Baschet Masculin 3×3, competitie care va avea loc dupa incheierea sezonului LNBM si va fi organizata de FRB in parteneriat cu Sport Arena Streetball.

Tragerea la sorți pentru noul sezon al LNBM și stabilirea cu exactitate a programului va avea loc pe data de 25 august la Focșani. Prima etapă este programată pe 2 octombrie. 

*foto: facebook/ CSM Focșani

3 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Probabil
    e vorba de 25 august. sigur e din autocorecție ...

    cu 2 ani în urmă (20.08.2021) Raspunde
  • Venus :

    Noaptea mintii!
    Cum adica Liga inchisa?
    Vor inchide portile si vor.inghiti cheia!
    Vor dispare si performanta-cata mai era- si vor scade si bugetele care vin in baschet.
    Se pare ca vechea conducere a FRB nu a reusit sa distruga chiar totul. Dar se rezolva.
    Cum adica campionat U19?
    Abia strangi 6-8 echipe la U20 din 2 generatii si cimeva se gandeste sa reduca la jumatate.
    Este necesar un campionat U23 care sa pregateasca tinerii pentru seniori, nicidecum U19. E absurd.
    Totul se construieste pas cu pas pentru colaps.
    Poate ar fi mai bine sa hotarasca in urmatoarea sedinta a CD limitarea la maxim 2 jucatori romani in lot.
    Sa continuam la un nivel superior investitiile Guvernului si Primariilor din Romania in dezvoltarea jucatorilor straini.
    Utopia FRB!

    cu 2 ani în urmă (21.08.2021) Raspunde
  • Fenerbahce Alagöz Holding alxatl :

    Dueluri tari
    În caz ca nu erau suficiente derbyurile dintre Cluj și Constanța, Oradea și Ciuc... Abia aștept sa vad meciuri la Sighetul Marmației sau la Cuca Măcăii...

    cu 2 ani în urmă (21.08.2021) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!