Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Fără retrogradare și jocuri de clasament în actualul sezon din LNBM

Fără retrogradare și jocuri de clasament în actualul sezon din LNBM

Astăzi, 29 aprilie, Consiliul Director al Federației Române de Baschet a luat o serie de hotărâri privind stagiunea în curs. 

Astfel, în sezonul 2020/2021 din LNBM nu se mai retrogradează. Luând în considerare această hotărâre nu se vor mai juca nici meciurile din playout și nici cele de clasament privind locurile 5-8.

În schimb, sezonul următor, LNBM va alinia la start 16 echipe. 

De asemenea, pentru a reduce costurile, prima rundă de playoff se va disputa pe sistemul cel mai bun din 3 partide, urmând ca fazele superioare să se joace pe sistemul clasic, adică cel mai bun din 5 jocuri. 

Luând în considerare aceste noi decizii, CSM Focșani și CSM Miercurea Ciuc au disputat toate meciurile din stagiunea în curs. Vrâncenii au încheiat sezonul cu 6-20 la general, în timp ce echipa din județul Harghita a adunat un bilanț de 3-23. Între timp, Athletic Constanța și CSM Târgu Jiu, echipe care nu mai șanse  matematice la calificarea în playoff, mai au de disputat doar două partide.

Întregul paragraf de pe site-ul oficial al Federației: 

Se aproba cu majoritate de voturi (11 voturi pentru si 3 abtineri) urmatoarele propuneri pentru fazele superioare din LNBM (play-off si play-out), tinand cont de situatia financiara actuala, situatie ce a fost ingreunata de cheltuielile mari din perioada pandemiei COVID-19:
- meciurile din play-out si cele pentru stabilirea locurilor 9-14 nu se mai disputa
- meciurile din faza a doua a play-off-ului, pentru stabilirea locurilor 5-8, nu se mai disputa
- meciurile din prima faza a play-off-ului se vor juca dupa sistemul „cel mai bun din 3 jocuri” astfel: primul meci (17.05.2021) la echipa mai bine clasata; al doilea meci (19.05.2021) la echipa mai bine clasata; al treilea meci, in cazul in care mai este necesar (21.05.2021) la echipa mai slab clasata;
Totodata, meciurile de baraj ale echipelor clasate pe ultimele doua locuri (13 si 14) in clasamentul LNBM, editia 2020-2021, cu primele doua echipe clasate la Turneul Final din Liga 1, editia 2020-2021, nu se mai disputa
Primele doua echipe clasate la Turneul Final al Ligii 1, editia 2020-2021, vor promova in LNBM, editia 2021-2022.

*foto: facebook/ CSM Focșani

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!