Mvp-ul etapei
Toarlyn Fitzpatrick
Toarlyn Fitzpatrick
Minute 32:29
Puncte 11
Pase decisive 3
Recuperari 12
Eficienta 22
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Fază controversată pe finalul partidei 3 din finala LNBM

Fază controversată pe finalul partidei 3 din finala LNBM

CSM CSU Oradea  a câștigat meciul 3 al finalei, disputat astăzi, 15 iunie, în Arena Antonio Alexe. Bihorenii au câștigat cu scorul de 75-71 în fața lui U BT Cluj-Napoca, dar finalul meciului a adus o mare controversă și multe proteste din partea clujenilor.

În ultimele secunde, la scorul de 73-71, Marquis Wright a scăpat pe contraatac iar mingea sa a fost oprită din drumul spre coș de către Giordan Watson, iar mai apoi de Garlon Green. Clujenii au solicitat vehement acordarea coșului dar arbitrii partidei nu au fost de aceeași părere. Mai jos puteți urmări faza, la finalul căreia s-a decis practic rezultatul partidei:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Baschet.ro (@baschet.ro)

În urma acestui rezultat scorul la general devine 2-1 în favoarea lui U BT Cluj-Napoca. Meciul 4 se joacă joi, 17 iunie, cu începere de la ora 20:00, tot pe terenul lui CSM CSU Oradea.

foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

19 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca Gen Two :

    Aici
    Se vede foarte foarte clar. Clar goalteding, mingea atinge mai întâi panoul, după vine intervenția lui Watson, care lovește iar mingea de panou.

    cu 11 luni în urmă (15.06.2021)
    • CSM CSU Oradea Sebas:

      Da
      Da, așa e, am revazut! Vreau să imi fie șters celalalt comentariu, daca se poate!

      cu 11 luni în urmă (15.06.2021)
    • CS Gaz Metan Mediaș admin:

      @Sebas
      Your wish is my command. The other two wishes?

      cu 11 luni în urmă (15.06.2021)
    • CSM CSU Oradea Sebas:

      :))))
      2. Cos valabil Cluj.
      3. Bate Oradea cu 1/2 libere 0.1 sec inainte de final.

      cu 11 luni în urmă (15.06.2021)
    Raspunde
  • alexinho :

    2 tehnice neacordate
    Dupa faza asta Stipanovic intra in teren si dupa da cu piciorul in patratul ala unde stai la schimbare si Cuic trece de mijloc si urla la masa oficiala . 2 tehnice neacordate .

    cu 11 luni în urmă (15.06.2021)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      Eu aș fi dat
      37,53 de tehnice. In plus o muscă a bătut tare din picior de s-a clătinat turnul sfatului. In logica asta , ar fi fost 4 puncte pentru U ( și Watson și Green ating mingea ). Oricum tot Oradea ar fi cîstigat la tehnice...

      cu 11 luni în urmă (15.06.2021)
    Raspunde
  • damayor16 :

    E clar
    This phase is not even up for contention. The rules of basketball are clear. Everyone who loves the game and knows the game already knows its goaltending. Very disappointing from the referee.

    cu 11 luni în urmă (15.06.2021) Raspunde
  • CSM CSU Oradea north.finder :

    E discutabila faza
    Daca va uitati atenti la faza se observa ca mingea este atinsa si de Watson inainte de a o bloca Green, ceea ca deja nu mai este goal tending, Priviti atenti inregistrarea si veti observa o rotatie a mingii in sens invers chiar in momentul in care Watson atinge mingea. Daca mingea era blocata doar de Green dupa ce a lovit panoul atunci se puteau acorda 2 puncte pentru Cluj. Cu tot respectul pentru fanii clujeni, dar nu fiti atat de vehementi. Videoul in slow motion este destul de concludent. Singura discutie cred ca se cuvine in jurul faptului ca arbitrii nu au revazut faza imediat dupa terminare.

    cu 11 luni în urmă (15.06.2021)
    • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ:

      Nimic discutabil...
      ... dincolo de turul de forță pe care-l faci comentând în stânga și în dreapta la toate articolele din seara asta și încercând (cu ce scop, în definitiv?) să deturnezi discuția de la ceea ce este evident. Este limpede ca lumina zilei pentru oricine are o pereche de ochi ce se întâmplă la faza asta. Este clar și fără de îndoială că e goaltending. O spune toată lumea, mai puțin câțiva (printre care și tu) care se încăpățânează să nege realitatea. E jenant, dar dă-i înainte... tu știi ce și cât îți iese de aici.

      cu 11 luni în urmă (15.06.2021)
    • CSM CSU Oradea north.finder:

      Nimic
      Absolut nimic nu am de castigat din asta. Incerc doar sa imi sustin echipa si observ ca alte probleme in afara de cele arbitraj nu ati identificat la meciul de azi. Jocul tactic al Clujului, atitudinea bancii de rezerva si a stafului in special Cuic (am stat chiar in spatele bancii voastre), atitudinea antrenorului vostru care are caderi nervoase de fiecare data cand vine la Oradea. Cred ca e mai jenanta asta decat faptul ca imi apar si eu favoritii.

      cu 11 luni în urmă (16.06.2021)
    • CSM CSU Oradea Sean Barnette:

      A fost block corect
      Vedeti atent reluarea in slow motion. Numai cine nu vede, sau nu vrea nu vede ca Watson atinge mingea inainte sa atinga panoul.
      Nu scuza decizia arbitrilor care evident nu aveau cum sa judece siguri faza, fara a vedea reluarea.

      cu 11 luni în urmă (16.06.2021)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea Malone Karl :

    istericale de Pata Rât
    Se vede din prima ca ordinea atingerii mingii după ce Marchizul o aruncă este următoarea: Watson, panou, Green. Arbitrul a vazut corect fara să fie nevoie de reluare!

    cu 11 luni în urmă (15.06.2021)
    • CSM CSU Oradea north.finder:

      @Malone
      Nu stiu daca sa te iau in serios sau nu si cand sa te iau in serios, dar imi place umorul tau bolnav din anumite comentarii :)))

      cu 11 luni în urmă (16.06.2021)
    • U BT Cluj-Napoca gentwo:

      Ochelari de cal?
      Eu zic să te uiți mai bine. Mingea atinge mai întâi panoul și după este atinsă de Watson....

      cu 11 luni în urmă (16.06.2021)
    • rafuv:

      Faza foarte controversata
      Chiar dacă e slow motion e destul de greu de dat seama ce s-a întâmplat Dar ce ii si mai interesant, is curios daca unii dintre voi ati revazut faza( eu unul personal nu am văzut inregistrarea) , dece se faulteaza cu doar 3 secunde inainte de final, avand in vedere ca Wright a aruncat la sec 11.
      Bine nu stiu daca se putea întoarce meciu dar totuși...

      cu 11 luni în urmă (16.06.2021)
    Raspunde
  • West Petrom Arad jordan 23 :

    Arbitraj
    Faza dificil de judecat la prima vedere, a fost nevoie de slow motion pt a trage concluziile. E clar ca soluția ar fi fost revederea fazei de către arbitrii. Interesant ar fi dacă exista reglementari speciale în cazul în care faza nu oprește ci continua cu un contraatac? Pt ca dacă oprești faza și apare ca a fost blocaj corect, cum judeci continuarea meciului cu ambele echipe pe poziții?
    Ar fi varianta de a revedea faza după ce au făcut fault clujenii, dar nu știu dacă permite regulamentul. De ex, în NBA dacă la o reluare de faza se vede un fault anterior momentului opririi meciului, acesta nu se sanctioneaza. Totuși era final de meci, o faza poate decisiva, probabil trebuia reluata. Dar, dacă regulamentul nu prevede astfel de excepții arbitrii sunt acoperiți. Ar trebui sa avem o părere de la un specialist.
    În alta ordine de idei, înțeleg supărarea clujenilor dar nu înțeleg de ce nu au făcut fault imediat, câștigau 7-8 secunde și arbitrii puteau revedea faza fără a influenta atacul orădenilor. Nu e normal aceasta lipsa de disciplina și an văzut ca Vujosevic i-a certat pe toți care au protestat și nu si-au văzut de joc.

    cu 11 luni în urmă (16.06.2021) Raspunde
  • West Petrom Arad jordan 23 :

    Contestație
    Am înțeles ca s-a depus memoriu de către clujeni. Întrebarea este cu ce scop? În cel mai bun caz o sa-i retina 1-2 meciuri pe arbitrii. În cel mai rău caz por apărea sancțiuni pt jucatori clujeni și pt Cuic. Stepanovicde pe banca era la mijlocul terenului și apoi la masa juriului. Cuic era la masa juriului și bătea cu pumnii în reclame. Kuti era sa-l ia la bătaie pe arbitru. Reacții deplasate a avut și Pintea. Sa nu uitam ultimele sancțiuni primite de Silvasan și Cuic.

    cu 11 luni în urmă (16.06.2021) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca C S :

    fază controversată?
    Nu a fost nicio fază controversată a fost o fază care s-a văzut extrem de clar și din tribune. Coș valabil! Precizez că nu am stat cu galeria lui „U”. Am stat în tribună, între orădeni și discuțiile cu aceștia au fost extrem de civilizate, din ambele părți. Țin să le mulțumesc! Revenind la „faza controversată”, problema nu este doar că „au greșit arbitrii”, pentru că asta se mai întâmplă. Problema este că această „greșeală” a fost făcută cu intenție. Pur și simplu Stoica și Bukuresti au refuzat să revadă reluarea video pentru că știau că acel coș a fost valabil. În ceea ce privește nervii lui Stipe, din păcate din înregistrarea meciului se vede foarte puțin, dar din tribună s-a văzut clar modul în care a fost șicanat, în special de Valeika. Nu am nimic cu Valeika, și-a făcut treaba pentru echipă. Un jucător bun joacă până la limita pe care i-o permit arbitrii. Și Stipe face la fel. Dar de data asta limitele au fost diferite. Dacă vă uitați din nou la partidă se va vedea cum faze similare au fost „judecate” diferit pentru cele două echipe. Revenind la finalul de meci, este clar că nu poți să știi ce s-ar fi întâmplat în ultimele 9 secunde, dar, la naiba, arbitrează corect și nu tendențios. În fine asta este deja istorie și nu am nicio speranță că se va întâmpla ceva în perioada imediat următoare, având în vedere încrengătura de interese fără nicio legătură cu fenomenul și mediocritatea care domnesc la FRB. Ceea ce sper este ca meciul 4 să se desfășoare fără „influențe” și să câștige cel mai bun. Haide „U”!

    cu 11 luni în urmă (16.06.2021) Raspunde
  • CSM CSU Oradea ion 777 :

    Aici
    Se vede foarte clar intr-adevar Wright da drumul la mingie (care se roteste in sens invers acelor de ceasornic) apoi cu virful degetelor Watson atinge mingia (care incepe o rotatie in sensul acelor de ceasornic) in panou si abia apoi GREEN o loveste si el, asa ca nu e goltending.

    cu 11 luni în urmă (18.06.2021) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!